31 Mayıs 2014 Cumartesi

Halo 5 Guardians'ın Detay Bilgileri Paylaşılmaya Başlandı

halo 5 guardians



 



 



Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu XBox One'u piyasaya sürmesi ile birlikte konsol serisi ile adeta bütünleşmiş bir yapıda olan Halo'nun da beşinci oyununun ne zaman sunulacağı büyük bir merak konusu halindeydi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile 343 Industries tarafından geliştirilecek olan Halo 5 Guardians'ın yayın tarihi açıklanırken, bu tarihin 2015'in son çeyreği olması da bir nevi hayal kırıklığı yaşatmıştı. Oyunun yayınlanmasına henüz bir buçuk sene süre olması çoğu forum ve tartışma platformunda eleştirilere maruz kalırken, geliştirici firmanın üst düzey yetkililerinden Frank O'Connor'ın NeoGaf ve farklı platformlarda birbiri ardına yaptığı açıklamalar ve röportajlar, Halo 5 Guardians'ın takipçi kitlesinin memnuniyet düzeyini yukarda tutmaya çalışma olarak nitelendiriliyor. Paylaşılan bilgilere göre yeni oyunda herhangi bir kadın karakter yönlendirme şansı bulunmayacakken, hikaye içerisinde ise pek çok farklı isim ile karşılaşılacağı vurgulandı. Eski oyunlardan tanınan simaların da yeniden tecrübe edilmesini sağlayabilecek olan Halo 5: Guardians'ın XBox One konsolundan başka bir platforma çıkarılması düşünülmüyor.



 



 


League of Legends Bünyesine Eklenecek Yeni Şampiyon Karthus, İnternet Sitesi Üzerinden Tanıtıldı

league of legends



 



 



Gerek içerdiği yüz otuza yakın şampiyon gerekse bu şampiyonların mücadeleleri sırasında kullanabilecekleri yüzlerce eşya sayesinde her bir karşılaşmada farklı, eğlenceli ve orijinal bir mücadele keyfi sunan League of Legends, Riot Games'in profesyonel çalışmaları ile her geçen gün yeni içeriklere de sahip olmaya devam ediyor. Dün gece saatleri itibarı ile oyunun resmi sitesi üzerinden duyurulan haber, Karthus: Ölümşakıyan'ın Dönüşü sıfatında yeni bir ismin arenaya eklendiğini gösteriyor. Şampiyonunu League of Legends hikayesindeki yeri, özel yetenekleri, mücadelelerdeki rolü ve kullanabileceği eşyalar konusunda detaylı incelemelere yer veren Riot Games yetkilileri, Braum'dan kısa bir süre sonra bu ismin de mücadelelerde yer almaya başlaması ile büyücü alanındaki eksikliğin kapatılmasının mümkün olacağını düşünüyor gibiler. Türkiye ve dünya genelindeki en profesyonel ve gelecek vaat eden çok oyunculu online savaş arenası oyunlarından birisi olarak nitelendirilen League of Legends'ın tüm haberlerine ve arzu ettiğiniz miktarda Riot Puanlarına sitemiz üzerinden dilediğiniz an ulaşabilirsiniz.



 



 





 



 





Metro Last Light'ın Playstation 4 İçin Hazırlanan Sürümü Görüldü

metro last light



 



 



Ukrayna merkezli 4A Games tarafından hazırlanan ve çoğu profesyonel ve köklü firmanın gerçekleştiremediği kaliteye sahip olduğu için sektörün parmakla gösterilen isimleri arasında buluann Metro serisi, bugünlerde kendisinden yeni oyunu ve yeni versiyonu ile söz ettirmekte. Metro serisinin 2033 ve Last Light oyunlarının grafiksel açıdan oldukça üst düzeyde bulunmaları sebebi ile yeni nesil konsollar olarak nitelendirilen Playstation 4 ve XBox One'a da uygun versiyonlarının hazırlanma ihtimali, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan söylenti ve dedikodular ile daha yoğun bir hal almıştı. Tahminler Metro Redux adı ile sunulacağı söylenen ve her iki oyunu da aynı paket içerisinde yeni nesil konsol kullanıcılara sunacak versiyonunu E3 fuarında duyurulacağı yönündeyken, bu öngörüler doğru çıkmışa benziyor. Dün itibarı ile 4A Games'in Twitter sayfası üzerinden paylaşılan kısa bir Vine videosu, " Hazır mısınız? Çünkü biz neredeyse hazırız. " mesajı ile yayınlanarak Metro Last Light'ın Playstation 4'te olduğu tahmin edilen görüntülerini sunuyor.



 



 





 



 





The Witcher 3 Wild Hunt 'ün Yeni Videosu ve Detay Bilgilerine Haziranın İlk Haftasında Ulaşmak Mümkün Olacak

the witcher 3



 



 



CD Projekt tarafından, yoğun ilgi gören serinin üçüncü ve final yapımı olmak üzere raflardaki yerini almaya hazırlanan The Witcher 3 Wild Hunt, şimdiye kadar yayınlanan sınırlı sayıdaki bilgisi ile birlikte halen takipçilerine uzun ve meraklı günler geçirtmeyi başarıyor. Geliştirici ekibin yapım konusunda oldukça ciddi bir tavır takınması ve iddialarında belirttikleri gibi gelmiş geçmiş en üst düzey rol yapma oyununu yaratmaya çalıştıkları düşünüldüğünde, benzer merkezler gibi her hafta farklı bir detayın açıklanması ise açıkçası beklenmiyor. E3 fuarı içerisinde yer alacak olan standları öncesi The Witcher 3 Wild Hunt hakkında bazı detayları açıklayacaklarını belirten yetkililer, dün gece saatlerinde duyurdukları bilgiye göre bu açıklamaları Haziran ayının ilk haftası sona ermeden gerçekleştirecekler. Her ne kadar açıklamaların detayı konusunda herhangi bir bilgi verilmemiş olsa da tahminler yeni bir videonun paylaşılarak oyunun üst düzey grafikleri konusunda üstü kapalı bir kanıtlama gerçekleştirileceği yönünde yoğunlaşmakta.



 



 


Final Fantasy XIV'ün Bazı Sunucularında Kısa Süreli Karakter Oluşturma Yasağı Uygulanacak

final fantasy



 



 



Rol yapma oyun serileri arasında şüphesiz lider isimlerden birisi olan Final Fantasy, Square Enix'in yirmi yılı aşkın süredir devam eden çalışmaları ile an itibarıyla on dördüncü oyununun devasa çok oyunculu online rol yapma türünde kullanılmasını sağlamakta. Dünyanın dört bir yanından PC ve konsol kullanıcılarının deneyimine sunulan oyun, geliştiricilerinin özverili çalışmaları doğrultusunda daima daha üstün bir niteliğe sahip olma arayışını da sürdürmekte. Oyun içerisinde meydana gelen değişimleri an be an kullanıcılarına aktarmayı seçen Square Enix, bugün itibarı ile belirli saatler arasında uygulanacak ilginç bir yasak konusunda da duyurusunu gerçekleştirdi. Açıklanan bilgiye göre Japonya sunucularında Türkiye saati ile 04:00 ilâ 07:00 arasında web sitesi üzerinde belirtilen sunucularda karakter oluşturma yasakları uygulanırken, söz konusu Kuzey Amerika ve Avrupa sunucuları olduğunda ise yasağın saati 14:00 ilâ 17:00 arası olarak belirlenmiş durumda. Sizin sunucunuzda bu tarz bir engellemenin uygulanıp uygulanmayacağını Final Fantasy XIV'ün web sitesinden öğrenebilirsiniz.



 



 


30 Mayıs 2014 Cuma

Watch Dogs da Conan O'Brien'ın Denediği Oyunlar Arasına Katıldı

Watch Dogs



 



Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü televizyon programcılarından birisi olan ve gerçekleştirdiği Talk Show'lar ile milyonlara hitap etmeye devam eden Conan O'Brien, yaklaşık iki yıldır devam ettirdiği âdeti üzere piyasaya yeni çıkan dijital oyunları programında tecrübe ederek herhangi bir kesinti veya düzenlemeye uğramadan ilk izlenimlerini izleyicileri ile paylaşıyor. Resmi yayını 27 Mayıs'ta gerçekleşecek Watch Dogs'un Playstation 4 sürümünün pek çok ülkede satılmaya başlaması ile birlikte oyunu ilk elden edinen O'Brien, programı sırasında canlı olarak tecrübe ettiği yapım sayesinde milyonların ilgi odağı olmayı başardı. Her ne kadar ortalama bir oyun severe göre bile oldukça başarısız olarak nitelendirilse de bu tarz üst düzey oyunlara ilgi göstermesi ve en azından bir şans vermesi ile izleyicilerinin takdir ve beğenisini de kazanan ünlü isim, aksiyon ve yenilikçi fikirlerden hoşlanan tüm oyunculara da Watch Dogs'u tavsiye etti. Watch Dogs 'un PC ve konsol versiyonlarına sitemiz üzerinden de anında ulaşabilirsiniz.



 



 


League of Legends'da 2014'ün Yirminci Ücretsiz Haftalık Rotasyonundaki İsimler Belirlendi

league of legends



 



 



Yayında olduğu 2009 yılından geçtiğimiz yılın sonuna kadar önceden belirlenmiş on şampiyonu ücretsiz olarak kullanıcılarına sunan ve bu on şampiyon ile gerçekleştirilen mücadelelerden elde edilebilecek veya arzuya bağlı olarak satın alınabilecek Riot Puanlar ile geriye kalan şampiyon ve kostümlerini sunan League of Legends, 2014'ün başından geçerli olmak üzere bu sistemini değiştirerek oyuncularının da beğenisini kazanmış durumda. Yeni sistem dahilinde her hafta yeni on şampiyona erişim sağlayabilen kullanıcılar, her hafta değişen isimler sayesinde oyunun neredeyse tüm isimlerini bedelsiz kullanma ve deneme hakkına erişiyorlar. Yirminci hafta dahilinde bu hafta sonuna kadar geçerli olacak isimler Ahri, Blitzcrank, Braum, Caitlyn, Darius, Lee Sin, Miss Fortune, Nautilus, Singed ve Volibear olarak belirlenmiş durumda. Bu isimler arasında her ne kadar daha önceki rotasyonlarda da sunulmuş isimler olsa da, daha birkaç hafta önce eklenmiş Braum'un da denemeye açılmış olması sihirdarların olumlu yorumlarını kazanmayı başardı. League of Legends hakkındaki tüm gelişmeler için Durmaplay'i takip edebilirsiniz



 



 





 



 





Hearthstone 2014 Dünya Şampiyonası: Avrupa Turnuvasında 250.000 Dolar Ödül Dağıtacak!

 



hearthstone



 





Hearthstone Dünya Şampiyonası için son tablo şekillenmeye başladı.  Turnuva sonucunda toplamda 250.000 dolar ödül dağıtmaya hazırlanan Hearthstone, birinci olan oyuncuya 100.000 dolar ödül verecek! Bundan önce oyun ekibi turnuvayla ilgili detaylar hakkında şu bilgileri vermiş: 



Toplamda 130 oyuncu Avrupa Turnuvasına katılacak. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında düzenlenen Ranked Play yarışmalarında ilk 16 oyuncu arasına girenler turnuvaya katılmaya hak kazanacak. Avrupa Turnuvasından önce Last Call turnuvası düzenlenecek; bu turnuvaya ise Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Rusya, Sırbistan, İspanya, İsviçre, İsveç, Ukrayna ve İngiltere'de yaşayan oyuncular katılabilecek. İki aşamalı olacak Avrupa Turnuvasının ikinci aşaması sona kalan iki oyuncu arasında düzenlenecek. 



Bakalım Hearthstone'un düzenlediği bu turnuvanın kazananları kimler olacak? 



 



 


Legend Online'da 371 Numaralı Sunucu Bu Sabah Açıldı

legend online



 



 



Devasa çok oyunculu online rol yapma oyunlarının adeta birbiri ardına yayınlanmaya başladığı günümüzde, OAS Games ve Joy Game işbirliği ile piyasaya sunulan Legend Online yüz binlerce kullanıcısı ile gerek Türkiye gerekse dünyanın farklı bölgelerinde başarılı hayatına devam ediyor. Hitap ettiği geniş kullanıcı kitlesine bağlı olarak kısa aralıklar ile yeni sunucular açmayı uygun bulan yetkililer, bu sayede hem tüm oyuncuların birbirleri ile eşit şartlar altında tecrübeye başlamalarını mümkün kılarken, hem de farklı dünyalarda sanal hayatlar yaşanabilmesini sağlamaktalar. Bu sabah saatlerinde açılışı yapılan 371 numaralı sunucuya kısa sürede yoğun akın yaşanırken, ilk günlere özel olarak sunulan etkinlikler ile karakterlerine hızlı gelişim sağlamak isteyen oyuncular yoğunlukta. Bugün ve yarın boyunca geçerli olacak çifte tecrübe puanı etkinliği sayesinde iki gün boyunca normalden çok daha hızlı ve etkili olarak gelişebilecek karakterler, buna ek olarak 23 Mayıs gecesine kadar yirmi beşinci seviyeye ulaşmaları takdirinde de özel eşyalara da bedelsiz biçimde sahip olabilecekler.



 



 





 



 





Dragon Age 2, BioWare'in Gelmiş Geçmiş En Başarılı Yapımları Arasında Gösteriliyor

dragon age 2



 



 



Aksiyon tabanlı rol yapma oyunları arasında ilk oyunda yakalanan başarıyı sorunsuz biçimde sürdürmeyi başaran ve piyasaya sunulmasının üzerinden geçen üç senelik uzun süreye rağmen halen kendisinden bahsettiren Dragon Age 2, uzman oyun geliştiricilerden BioWare stüdyoları tarafından hazırlanan tüm yapımlar arasında yapılan bir ankette ilk beşe girmeyi başarmış durumda. Reddit ve N4G üzerinden yapılan iki ayrı anket içerisinde on binlerce oyuncuya bugüne kadar BioWare kaynaklı kullandıkları oyunlar sorularak en başarılı, keyifli ve gelecek vaat eden yapımları sıraya koymaları istenmiş durumda. Firma her ne kadar rol yapma oyunları alanında üstün tecrübeye sahip olsa da Dragon Age 2'den sonra da farklı yapımlar sunsa da, sevilen isim kendisinden çok daha yeni rakiplerini saf dışı bırakarak iki ilâ beşinci sırada yer almayı başarabildi. İçerdiği Lycium oyun motoru sayesinde hiçbir RPG'de kolayca bulunmayacak bir mücadele sistemini ve görsel şöleni kullanıcısına sunan Dragon Age 2, çoğu oyun severin kendisini bu yüzden üst sıralarda gösterdiğini de üstü kapalı olarak betimlemekte. An itibarı ile eski nesil konsol ve PC'lere ek olarak Mac'ler üzerinden de kullanılabilen oyun, herhangi bir çok oyunculu modu olmamasına karşın, içerdiği uzun ve hatta neredeyse sınırsız olarak kabul edilebilecek rol yapma içeriği sayesinde uzun zaman devam edebilecek bir tecrübeyi kullanıcısına sunmakta.



 



 





 



 





29 Mayıs 2014 Perşembe

League of Legends'ın Yaz Mevsimi Şampiyonluk Ligi'nde Dördüncü Hafta Heyecanı Yaşanıyor

league of legends



 



 



Geçtiğimiz yılın Kış mevsiminden beri periyodik olarak düzenlenmeye devam edilen ve Yaz Sezonu ile birlikte üçüncüsünün gerçekleştirildiği Şampiyonluk Ligi'nde bu Cuma ve hafta sonunda dördüncü hafta mücadeleleri gerçekleştirilecek. Cuma günü 19:00'da başlayacak HWA - BPI mücadelesinden sonra birer saat arayla ANT - WF, BPI - ATLAS ve TT - AWH maçlarını izlemek mümkün olacak. Bir sonraki gün ise maçlar bu sefer 16:00'da başlarken yine Cuma gününde olduğu gibi bir saatlik aralar ile WF - DP, HWA - ANT, ATLAS - WF, DP - AWH ve BPI - TT maçları izlenebilecek. Tarihler ayın 25'ini gösterdiğinde ise bir önceki gün ile aynı saatte başlayacak maçların programı ATLAS - HWA, AWH - WF, DP - BPI, HWA - TT ve ANT - ATLAS olarak belirtilmiş durumda. Tüm bu League of Legends mücadeleleri konusunda ayrıntılı bilgiye sitemizden ulaşabilirken, arzu ettiğiniz miktarda Riot Puanını da satın alabilirsiniz.



 



 





 



 


Starcraft 2'nin Profesyonel Oyuncuları ile ESL Fantasy League'e Katılmak Mümkün

starcraft 2



 



 



Oyun geliştiricileri ve yayıncıları arasında sektörün tartışmasız en profesyonel isimlerinden birisi olan Blizzard, gerçek zamanlı strateji türündeki oyunlarının gerek popülarite gerekse oyun tarzı bakımından liderleri arasında gösterilen Starcraft serisinin de yaratıcısı olarak milyonların sevgi ve beğenisini kazanmış durumda. Uzun yıllar boyu tek bir oyun ile dünyanın dört bir yanından kitleleri kendisine bağlayan oyun, geçtiğimiz yıllarda yayınlanan ikinci versiyonu ve ek paketleri sayesinde de modern grafik ve oyun içi sistemler sayesinde strateji tutkunlarının keyfini dorukta yaşamalarını mümkün kılmakta. Her ne kadar ülkemizde henüz elektronik sporlar arasında yoğun biçimde yer bulamasa da Amerika Birleşik Devletleri genelinde yoğun miktarda sevilen oyun, Electronic Sports League ( ESL ) organizasyonu genelinde bir fantezi lige de konu olmuş durumda. Resmi site üzerindeki bağlantı sayesinde erişilebilecek olan fantezi ligine üye olan Starcraft 2 tutkunları, yapımın profesyonel oyuncularının kartları ile gerçekleştirecekleri ligler sayesinde kendi tercihleri ve birleşimleri ile galibiyete ulaşabiliyorlar.



 



 


NBA 2K14'de Devasa Bir Oyuncunun Nasıl Görüneceği Konusunda Enteresan Bir Video Paylaşıldı

nba 2k14



 



 



Uzun yıllar boyunca EA Sports'ın yayınladığı NBA Live serisi ile tecrübe edilmeye devam edilen üst düzey dijital basketbol oyunları, 2K Games'in gerçekleştirdiği atılım ile NBA 2K serisi sayesinde de oyun severlere ulaşmaya başlamış durumda. EA Sports'un oyunlarına göre çok daha gerçekçi ve yenilikçi bir oyun tecrübesi sunan serinin 2015 yılına özel olarak geliştirilecek versiyonu konusunda pek çok haber ve duyuru yapılması ile dikkatler yeniden NBA 2K14 Games cephesine çevrilmişken, bir oyuncunun paylaşım siteleri üzerinden yayınladığı ilgi çekici bir video da görenleri hayrete düşürüp eğlendiriyor. Oyunun sistem dosyaları üzerinde yapılan değişiklikler sonucu oyuncunun boyunu on metreye çıkartan kullanıcı, sahanın neredeyse tamamını kaplayan bir dev ile basketbol tecrübesinin nasıl yaşanabileceğini de gözler önüne sermiş durumda. Youtube ve Facebook üzerinden yayınlanan video kısa sürede paylaşım rekorları kırarken, bunun bizzat geliştirici firma tarafından yayınlanan viral bir reklam olabileceği de yoğunlaşan tahminler arasında gösteriliyor.



 



 





 



 





Dead Island Epidemic'in Beta Versiyonu Steam Platformu Üzerinden Yayınlanmaya Başlanmış Durumda

dead island epidemic



 



 



Deep Silver tarafından gelişimi ve yayınlanması gerçekleştirilen Dead Island serisi, aksiyon tabanlı nişancı türünün yanı sıra farklı bir oyun ile de sunulmaya başlanmış durumda. Sektörde bulunan Dota 2, League of Legends ve World of Tanks gibi üst düzey çok oyunculu online savaş arenası oyunlarının elde ettiği başarıların benzerlerine ulaşabilmek için harekete geçen Deep Silver, Dead Island Epidemic ismi ile beta test sürecine başlayan oyunu Steam platformundan farklı fiyat seçenekleri ile sunmuş durumda. Tam sürümüne geçildiğinde Free to Play sistemi üzerinden ücretsiz olarak kullanılmaya başlanabilecek yapım, beta süreci boyunca ön kullanım gerçekleştirmek ve gelişim sürecine katkıda bulunmak için 16.99, 39.99 ve 44.99 dolarlık paketler ile takipçilerine sunulmuş durumda. Dead Island Epidemic'in beta testine katılarak hem oyun hakkında erken tecrübe sağlama hem de keyifli MOBA keyfine başlamak için tam sürümü beklemekten kurtulma şansı yakalayan oyun severlerin ilk izlenimleri de bir hayli olumlu.



 



 





 



 





28 Mayıs 2014 Çarşamba

Tera Online'daki Lonca Panayırının Bu Hafta da Gerçekleştirileceği Duyuruldu

tera online



 



 



Sektördeki en popüler ve başarılı MMORPG'ler arasında gösterilen Tera Online, içerdiği zengin öğeler ve kaliteli oyuncu kitlesine ek olarak geliştirici EnMasse Entertainment'ın başarılı güncellemeleri ve yetkili ekibin özverili çalışması ile kullanıcılarına en kaliteli oyun tecrübesini sunmaya çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü ilk defa düzenlenen Lonca Panayırı etkinliğinde Tera Online bünyesindeki tüm üst düzey loncalar dünyada belirtilen yerlerde bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulmuşken, aynı zamanda oyuncuların da kendilerini yeni gruplara katmaları mümkün hale gelmişti. Etkinliğin beklenenden çok daha yoğun talep alması ve forumlarda defalarca yeniden düzenlenmesinin istenmesi sonucunda yetkililer sevindiren haberi bu sabah saatlerinde yayınladılar. Açıklanan bilgiye göre bu hafta Pazar günü ikincisi düzenlenecek olan " Guild Fair " etkinlikleri, geçen haftaki yer ve saatlerde başlayarak gün sonuna kadar devam edecekler. Tera Online dünyasındaki gelişmeleri bu sayfalardan takip edebileceğiniz gibi, tüm oyun içi öğelere ulaşmak için ihtiyacınız olan kredileri de Durmaplay'den sağlayabilirsiniz.



 



 





 



 





Dota 2 International 2014'ün Ödül Havuzu Altı Milyon Dolara Yaklaştı

dota 2



 



 



Köklü oyun geliştirici ve yapımcılarından Valve'ın 2011 yılında beta test sürecine soktuğu ve bir yılı aşkın süredir de tam versiyonu ile yayında olan Dota 2, birbiri ardına düzenlenen amatör ve profesyonel turnuvalar sayesinde dünyanın dört bir yanındaki oyun severlere keyifli vakit geçirtmeyi sürdürüyor. Oyunun sahip olduğu resmi turnuva serisi olarak nitelendirilen ve bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan International, geçen sene uygulanmaya başlanan Compendium sistemi sayesinde kişilerin turnuvaya özel bir kitap sahibi olarak hem çok sayıda hediyeye ulaşma hem de belirli oranda ödül havuzuna destek sağlamalarını mümkün kılmakta. Dokuz dolar doksan dokuz sent değerindeki Dota 2 International Compendium'unu satın alan kişilerin alışverişlerinin iki buçuk dolarını ödül havuzuna transfer etmeleri ile birlikte düzenlenmesine henüz bir buçuk aydan fazla süre olan turnuvanın ödülü altı milyon dolar barajına dayanmış durumda. Şu andaki sınır vaatleri içerisinde en fazla altı milyon değeri bulunurken, barajın aşılması durumunda Valve'ın listeye ne tarz hedefler ekleyeceği de merak konusu.



 



 





 



 





Pet Rescue Saga'ya Yeni Bölümler Eklenebilir

pet rescue saga



 



 



2012 yılının Ekim ayından bu yana Facebook üzerinden yayınlanmaya devam edilen ve iki yıldan bile kısa bir sürede aylık yirmi milyonu aşkın kullanıcı sayısına ulaşarak başarısını dolaylı yoldan kanıtlayan Pet Rescue Saga, King stüdyolarının gelmiş geçmiş en sevilen çalışmaları arasında yer almakta.



 



Oyunun sıradan renkli kutu veya balon patlatma oyunlarından farklı olarak sunulan hayvan kurtarma sistemi, geliştiricilerin dahi beklemediği bir sevgi seli ile karşılaşmış ve Pet Rescue Saga'nın aylar içerisinde Türkiye'nin de dahil olduğu onlarca ülkede en yoğun olarak kullanılan tarayıcı oyunu olmasına imkan vermiş durumda. Hali hazırda haftalık ve aylık güncellemeler ile içerisindeki mevcut veya potansiyel hataları gidererek milyonlarca takipçisine üst düzey ve sorunsuz eğlence sunmaya çalışan Pet Rescue Saga, King'in belirli zaman aralıkları ile gerçekleştirdiği eklentiler ile de kendisini üst düzeyde kullanarak son raddelere gelmeyi başarmış kişileri kaybetmemek adına gelişim ve yenilenmeyi mümkün kılıyor.



 



Firmanın ve oyunun resmi sitesi üzerinden duyurulan bilgiye göre, Haziran veya Temmuz aylarında Pet Rescue Saga içerisine yeni bölümler eklenmesi sağlanabilecek. Bu yeni bölümlerin Bubble Witch Saga'da olduğu gibi yan bölümler olarak mı yoksa ana hikayeye mi ekleneceği konusunda herhangi net bir bilgi verilmezken, gelecek haftalar içerisinde daha kesin bilgilerinde açıklanması mümkün olacak. Oyunun marketi üzerinden yapacağınız alışverişler için Facebook kredilerinize Durmaplay'den ulaşabilirsiniz.



 



 


27 Mayıs 2014 Salı

The Witcher 3 Wild Hunt'ın Geliştiricisi CD Projekt, Dağıtımcı Firmaları Oldukça Ağır Biçimde Eleştirdi

the witcher 3



 



 



Rol yapma oyunları arasında köklü bir geçmişe sahip olmasa da yalnızca iki oyunla bile on milyonları kendisine hayran bırakmayı başaran ve gelecek günlerde sunulması beklenen üçüncü oyunu ile finalini gerçekleştirmeye hazırlanan The Witcher serisi, geliştirici CD Projekt'in de dünya genelinde popülerlik kazanmasını sağlamış durumda. Gelecek yılın ilk aylarında yayınlanacağına kesin gözle bakılan The Witcher 3 Wild Hunt için gün aşırı röportaj ve söyleşi gerçekleştiren firma yetkilileri, ünlü bir dergiye verdikleri demeç içerisinde yayıncı firmalar konusunda oldukça sert eleştirilerde bulundular. Bir oyunun ne denli profesyonel ve başarılı olursa olsun oyunculara ulaşma açısından görevin tamamı ile yayıncıya ait olduğunu belirten firma yetkilileri, çoğu üst düzey yapımın yayıncı hatası sebebi ile unutulup gitmeye mahkum olduğunu ve bu konudan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. The Witcher 3 Wild Hunt'ün gecikmesine bağlı olarak yayıncıları ile yaşadıkları kırıcı ve üzücü bir olay sonucunda dillendirildiği düşünülen bu konunun, oyuna etki edip etmeyeceği ile belirsiz.



 



 


Titanfall'un Mobil Uygulaması Android ve iOS Cihazlar İçin Marketlerdeki Yerini Aldı

titanfall



 



 



Devasa çok oyunculu online nişancı oyunları arasında yalnızca çok oyunculu moda sahip olması ile kısa sürede ün kazanmayı başaran Titanfall, halen dünya genelinde iki milyondan fazla kullanıcıya üst düzey mücadele keyfi yaşatmaya devam etmekte. XBox One ve PC'ler için yayınlanmasından sonra XBox 360 kullanıcıları ile de buluşan yapım, bu ay sonu itibarı ile yayınlanacak ilk indirilebilir içerik paketi sayesinde de sevenlerini yüz üstü bırakmayarak daha çok önceden verilen sözün de tutulmasına imkan verecek durumda. Tüm bu gelişmelere ek olarak Android ve iOS tabanlı akıllı telefon ve tabletler için hazırlanan Titanfall Companion aplikasyonu, kişilerin canlı mücadeleleri sırasında takım arkadaşlarını ve anlık skoru takip edebilecekleri ilgi çekici ve güncel bir sistem sunmakta. Her ne kadar bir yandan telefon veya tableti diğer yandan da bilgisayarı takip etmek ilk başta bir hayli zor gözükse de, bu durumun Titanfall oyuncuları tarafından zamanla egale edileceği de tahmin edilmekte.



 



 





 



 





The Walking Dead Serisi Yeni Nesil Konsollarda Kendisini Gösterebilir

the walking dead



 



 



Televizyon dizisi olarak kısa zamanda dünya genelinde beğeni elde eden The Walking Dead, Telltale Games'in çalışmaları ile dijital oyunlar alanında da milyonlar ile ifade edilebilecek hayran kitlesine ulaşmış durumda. Son yıllarda çok da fazla önem gösterilmeyen macera türünde hazırlanan ve bu sayede dahi televizyon dizisinden haberdar olmasa bile macera oyunlarından hoşlanan kişilerin ilgisini çeken yapım, Playstation 3, XBox 360 ve PC'lere ek olarak iOS ve Android destekli mobil cihazlarda da severek kullanılmakta. Serinin Playstation 4 ve XBox One üzerine hazırlanması konusunda bugüne kadar herhangi bir gelişme duyurulmamışken, beklenen üstü kapalı duyuru Playstation Network'den öğrenildi. PSN üzerinden 25 Temmuz tarihi ile yayınlanan The Walking Dead serisi, aynı zamanda Amazon ve Gamestop üzerinden de görülebilmekte. Telltale Games cephesinden herhangi resmi bir açıklama yapılmamış durumdayken, gelecek günlerde geliştirici firmadan da sevindirici haberin verilmesi bekleniyor. The Walking Dead serisinin tüm oyunlarına ve ilgili haberlere Durmaplay üzerinden erişebilirsiniz.



 



 


26 Mayıs 2014 Pazartesi

Panzar'da Bugüne Özel Bir Turnuva Düzenleniyor

panzar



 



 



Üçüncü kişi görünümlü çok oyunculu online savaş arenası türünün tartışmasız en başarılı yapımları arasında yer alan Panzar, kullanımda bulunduğu kısa süre zarfında dünya genelinde yüz binlerce oyuncuya keyifli vakit geçirtmeyi başarmış olup, yetkili ekibinin özverili çalışmaları sayesinde de bu niteliğini arttırmaya devam etmekte. Hali hazırda kişilerin karakter seviyelerine göre birden fazla arenada kişisel veya takım bazlı mücadelelere çıkabilmeleri mümkün olurken, aynı zamanda her ay bir veya iki kez gerçekleştirilen sunucu genelindeki turnuvalar sayesinde de oyuncuların yeteneklerini genel bazda ispatlamaları ve keyifli vakit geçirmeleri sağlanmakta. Panzar'ın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre bugün düzenlenecek olan Mayıs turnuvası, oyuncuların hem aksiyonu bol ve nitelikli vakit geçirmelerine hem de bedelsiz olarak kristallere ulaşmalarına yardımcı olacak. Açıklanan bilgiye göre kayıtlar Türkiye saati ile 17:00'a kadar devam edecekken, mücadelelerin başlangıç saati ise 19:00 civarı olarak belirtilmiş durumda. Birinci olan Panzar oyuncusu dört bin kristalin sahibi olacakken, ikinciliği alan kişi üç bin, üçüncü ise iki bin beş yüz kristal ile ödüllendirilecek. Takımların bu tarz ilgi çekici etkinliklere daha fazla katılım sağlamaları için mağlup olan taraflara turnuvaya katılım bedeli olarak ödedikleri kristal miktarının yarısı iade edilecekken, yalnızca bu düşünceli tavrın dahi çok sayıda oyuncunun takdirini kazanacağı tahmin edilebilmekte. Panzar kristallerinizi Durmaplay'in satış sayfalarından da temin edebilirsiniz.



 



 





 



 





World of Tanks'in Premium Dükkan'ında Çabuk Başarı Paketi Satışa Sunuldu

world of tanks



 



 



Free to Play olarak bedelsiz biçimde kullanılabilen çok oyunculu online savaş arenası oyunları arasında üç senelik ömründe çoğu yapımın gerçekleştiremediği başarıları elde edebilen World of Tanks, Rusya'da başladığı hayatına dünyanın dört bir yanından kendisini memnuniyet ve keyifle takip eden kişiler ile buluşmaya devam ediyor. Oyunu hali hazırda herhangi bir ücret ödemeden kullanabilmek mümkünken, arzu ve isteğe bağlı olarak alışveriş yapılabilen Premium Market üzerinden de oyundaki mücadele ve seviye gelişimlerinde kullanılabilecek çok sayıda araç, silah ve güçlendiriciye ulaşılabilmekte. Bu sabahtan başlayarak 30 Mayıs günü Türkiye saati ile 08:002da sona erecek olan satış dahilinde Alman sekizinci seviye ağır tankı olan Löwe'ye ek olarak bir garaj yuvası, üçüncü sınıf geliştirilmiş havalandırma, büyük kalibre tank topu sürgüsü ve geliştirilmiş top yönetme sistemini içerisinde barındıran " Çabuk Başarı Paketi "ne yalnızca kırk üç avro doksan beş sent ödeyerek ulaşabilen oyuncular, World of Tanks tecrübelerini kısa yoldan doruğa çıkarabilecekler.



 



 





 



 





League of Legends'da Yeni Kostüm ve Şampiyon İndirimleri Duyuruldu

league of legends



 



 



Her dört günde bir değişen seçenekler ile oyuncularına farklı şampiyon ve şampiyon kostümlerini yüzde ellilik indirimler ile sunan Riot Games, League of Legends kullanıcılarının üst düzey memnuniyet ve oyun tecrübesi yaşamalarını da mümkün kılmakta. Resmi internet sitesi üzerinden de yayınlanan bilgiye göre bugünden başlayarak 23 Mayıs gece saat 23:59'a kadar devam edecek indirim içerisinde Sejuani, Wukong ve Janna şampiyonlarına 487, 440 ve 292 Riot Puanı karşılığında ulaşmak mümkün olabilecek. Savaş arenasındaki yeteneklerinin yanı sıra görüntüsüne de önem veren oyunculara özel olarak hazırlanan ve sihirdarların hem takım arkadaşlarına hem de rakiplerine karşı göz kamaştırıcı gözükmelerine imkan veren kostümlerden ise Özel Silah Zac, Savaş Tavşanı Riven ve Freljord'lu Rammus seçenekleri de 487, 487 ve 260 puan ödeyerek arşive katılabiliyor. League of Legends'ın tüm kampanya ve fırsatları konusunda en hızlı bilgilendirmeyi Durmaplay üzerinden yapabileceğiniz gibi, Riot Puanı ihtiyaçlarınızı da sitemizden dilediğiniz an temin edebilirsiniz.



 



 





 



 





25 Mayıs 2014 Pazar

Marvel Heroes Bünyesine Yeni Kahramanlar Katılıyor

marvel heroes



 



 



Gazillion Entertainment tarafından hazırlanarak devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları arasında süper kahraman öğesine sahip lan sayılı ve başarılı yapımlardan birisi olan Marvel Heroes, Free to Play olarak sunulmaya başladığından beri kullanıcı sayısını günden güne arttırmaya devam etmekte. Geliştirici ekibin özverili çalışması ve oyuncuların mikro ödemeler ile gerçekleştirdikleri maddi katkılar sonucunda daima daha ileri giderek hem sistemlerini hem de sunulan içerikleri fazlalaştıran Marvel Heroes, bugünlerde yeni oynanabilir karakterlere de sahip olmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde sitemiz üzerinden de yayınladığımız haberde iki yeni karakterin duyurusu yapılmışken, bunlardan ilki olan Psylocke dün gece saatlerinde oyuna eklendi. Yapılan güncelleme içerisinde yeni karaktere ek olarak pek çok önemli yeni sisteme ve yamaya da sahip olan oyuncular, daha stabil ve keyifli bir Marvel Heroes tecrübesi yaşayabilmek için bir adım öne geçmiş oldular. Sizler de bu başarılı MMORPG'yi vakit kaybetmeden bilgisayarlarınıza kurabilir ve tüm ihtiyaçlarınızı Durmaplay üzerinden uygun ödeme seçenekleri ile karşılayabilirsiniz.



 



 


Stick Run'ın Çok Oyunculu Modeli Geliştirildi

stick run



 



 



Facebook üzerinden oyun severlere sunulan popüler tarayıcı oyunlarının çoğunun arkasında King, Social Game ve Zynga gibi devlerin olduğu görülürken, Stick Run gibi bağımsız geliştiriciler tarafından sunulan oyunlar da kimi zaman milyonlarca oyuncuya ulaşabilmeyi başarmaktalar. 2010 yılının Ağustos ayından bu yana aktif gelişimini sürdüren ve yalnızca bir çöp adamın koşarak en uzak mesafeye ölmeden ulaşmasının mücadelesinden ibaret olan Stick Run, geliştiricilerinin sık aralıklar ile eklediği özellikler ve gelişen oyun modelleri ile yaşamına başarılarla dolu biçimde devam etmekte. Oyunun tek kişilik modelindeki algoritmanın tamamı ile rastgele sonuçlar vermesi sayesinde bir koşuları ikinci koşularına asla eşit olmayan Stick Run kullanıcıları, yine de canlı olarak farklı oyunculara karşı rekabet keyfi yaşamak istediklerinde de dört kişilik grupları saniyeler içerisinde bulabilmekteydi. Hali hazırdaki başarılı sisteme ek olarak geliştirilen ve gelecek dört hafta içerisinde oyuna eklenecek olan yenilik, kişinin arzu ettiği puan ve yetenek çerçevesinde rakipleri aramasına da olanak verecek. Meydana gelecek suiistimallerden kaçınmak için kişinin aradığı karakter seviyesine önce kendisinin ulaşmış olması zorunlu tutularak, üst düzey kişilerin düşük rakipler ile zoraki olarak karşılaştırılmasının da önüne geçilecek. Stick Run hakkındaki tüm güncel haberlere Durmaplay'in bu sayfalarından ulaşabileceğiniz gibi, oyunda arzu ettiğiniz öğelere erişmek için ihtiyaç duyacağınız Facebook kredilerini de sitemizden temin edebilirsiniz.



 



 


Watch Dogs'un Tanıtımı İçin Oldukça İlginç Bir Video Hazırlandı

watch dogs



 



 



Dışarıdan bakıldığında klasik bilimkurgu ve teknoloji tabanlı bir aksiyon oyunu olarak gözükse de Ubisoft'un beş seneyi aşkın gelişim sürecinden sonra 27 Mayıs tarihinde takipçileri ile buluşturmaya hazırlanan Watch Dogs, gelmiş geçmiş en ilgi çekici ve üst düzey yapımlardan birisi olma ve bilinen dijital oyun kavramını baştan aşağı değiştirme iddiasını taşımakta. Oyunun iç görüntüleri ve sinematiklerden oluşan birden çok tanıtım reklamı yayınlanmışken, dün akşam itibarı ile resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan ise oldukça eğlenceli bir deneyim sunmakta. Yayınlanan video da bir dükkana cep telefonlarındaki sorunu tamir ettirmek için giren şaka kurbanları, telefonlarına yüklenen özel bir aplikasyon sayesinde arzu ettikleri tüm elektronik aletleri kontrol edebildiklerini düşünüyorlar. Bunun üzerine trafik ışıklarını kontrol etme veya arzu ettikleri arabaya binebilme imkanı kazandığını düşünen kişiler, gerçekleştirdikleri bir kaza sonrası kendilerini polise ihbar eden dükkan sahibi nedeniyle korku dolu saniyeler yaşarken, polisin telefon ekranında bunun bir kamera şakası olduğunu belirten mesajı ile derin bir nefes alıyorlar.



 



 





 



 





24 Mayıs 2014 Cumartesi

World of Warcraft Yeni Duvar Kağıtları Yayınlandı..

World of Warcraft Duvar Kağıdı



 



Efsane oyun World of Warcraft ' a ait yeni ekran görüntülerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz World of Warcraft Wallpaper'in üzerine basarak resmi büyütebilirsiniz. Büyüttüğünüz World of Warcraft Wallpaper 'i kopyalayabilir ve duvar kağıdınız olarak kullanabilirsiniz. 



 



World of Warcraft Videolarını seyretmek veya oyunla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için World of Warcraft sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



 






































































































wow gold 001 wow gold 002 wow gold 003 wow gold 004
wow gold 005 wow gold 006 wow gold 007 wow gold 008
wow gold 009 wow gold 010 wow gold 011 wow gold 012
wow gold 013 wow gold 014 wow gold 015 wow gold 016
wow gold 017 wow gold 018 wow gold 019 wow gold 020
wow gold 021 wow gold 022 wow gold 023 wow gold 024
wow gold 025 wow gold 026 wow gold 027 wow gold 028
wow gold 029 wow gold 030 wow gold 031 wow gold 032
wow gold 033 wow gold 034 wow gold 035 wow gold 036
wow gold 037 wow gold 038 wow gold 039 wow gold 040
wow gold 041 wow gold 042 wow gold 043 wow gold 044
wow gold 045 wow gold 046 wow gold 047 wow gold 048
wow gold 049 wow gold 050 wow gold 051 wow gold 052
wow gold 053 wow gold 054 wow gold 055 wow gold 056
wow gold 057 wow gold 058 wow gold 059 wow gold 060
wow gold 061 wow gold 062 wow gold 063 wow gold 064


 



DurmaPlay Oyun Portalını takip etmeye devam edin ;)