27 Şubat 2015 Cuma

LoL TV Yeni Yayın Akışı Eşliğinde İzleyebileceğimiz Programlar

LoL TV Yeni Yayın Akışında İzleyebileceğimiz Programlar


Kaliforniyalı video oyun geliştirme ve yayımlama şirketi Riot Games tarafından Microsoft Windows, OS X platformları için geliştirilen ve 2009 yılında oyuncularla buluşturulan çok oyunculu çevrim içi savaş arenası (MOBA) türünün önemli temsilcileri arasında yer alan League of Legends kanadından yeni haberler gelmeye devam ediyor. LoL oyuncularının gelişmeleri takip etmek amacıyla büyük bir keyifle izledikleri LoL TV’nin yayın akışı geçtiğimiz günlerde güncellendi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan League of Legends, resmi Twitch kanalı LoL TV eşliğinde birbirinden güzel programları ve karşılaşmaları LoL oyuncuları ile buluşturuyor. Güncellenen LoL TV yayın akışına baktığımızda ise 18 Şubat Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren Kore Ligi (LCK) maçlarını, 19 Şubat Perşembe günü saat 19.00’dan sonra da Türkçe anlatımlı olarak Avrupa Ligi (LCS) karşılaşmalarını, 20 Şubat Cuma günü saat 10.00’da Kore Ligi (LCK), saat 19.00’da ise Avrupa Ligi (LCS) maçlarını izleyebileceğiz.LoL TV hafta sonuna ise hem cumartesi hem de pazar günü saat 13.30’da başlayacak olan Şampiyonluk Ligi maçları damgasını vuruyor.


20 Şubat 2015 Cuma

League of Legends Ay Festivali İndirimleri Başlıyor

wpid-142424304122.jpg

LoL Ay Festivali İndirimleri Başlıyor



League of Legends oyuncularının geçen yıllardan bu yana merakla bekledikleri ve heyecanla takip ettikleri etkinlikler arasında yer alan LoL Ay Festivali 2015 başlıyor. League of Legends resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre LoL Yeni Ay indirimleri oyuncularla buluşuyor. 2015 LoL Yeni At Festivali kapsamında oyuncuları bekleyen indirimlere kısaca göz attığımızda Gizemli Sandıklar, Ay Festivali Gizemli Kutusu, Keçi Yılı Paketi, At Yılı Paketi, Yılan Yılı Paketi, Ejderha Yılı Paketi, Ay Festivali Paketi’nin indirimde olduğunu görüyoruz. 12 şampiyon ve 12 kostüme ek olarak 3 adet totem görünümü ve 1 adet simgeden oluşan büyük Ay Festivali Paketi ise festivale isim veren paket olarak gözümüze çarpıyor. LoL oyuncuları 24 Şubat 2015 Salı günü saat 09.59’a kadar festival indirimlerinden yararlanabilecekler.

11 Şubat 2015 Çarşamba

Heroes of the Storm Güncel Weekly Sale İndirimleri

Hots güncel Weekly Sale İndirimleri



Blizzard Entertainment tarafından geçtiğimiz yıl mart ayında Technical Alpha test aşamasında oyuncularla buluşturulan ve geçtiğimiz günlerde, tam olarak tarih vermek gerekirse 13 Ocak’ta, oyuncularla buluşturulan kapalı beta test aşamasıyla video oyun kariyerinde bir aşama daha kateden Heroes of the Storm geçtiğimiz hafta düzenlemeye başladığı weekly sale/haftalık satış etkinliğini yeniden güncelleyerek kısa bir süre önce Heroes of Storm Closed Beta oyuncularıyla buluşturdu. Heroes of Storm kapalı beta oyuncularına özel olarak düzenlediği bu etkinlik kapsamında belirlediği kahraman ve skinleri normal fiyatı üzerinden yine belirlediği indirim oranıyla uygun bir şekilde Heroes of the Storm oyuncularına satışa sunuyor. Her pazartesi günü saat 23.30’da (CET) biten ve güncellenerek yenisi başlatılan haftalık satış etkinliği kapsamında 26 Ocak Pazartesi ile 2 Şubat Pazartesi günü arasında Medic Uther ve High Templar Zeratul Skin’leri, buna paralel olarak daTassadar support hero HotS oyuncularıyla indirimli bir şekilde buluşmayı bekliyor.


10 Şubat 2015 Salı

Xtreme Koşullarda LoL Macerası Engebeli Yollardan Devam Ediyor

Xtreme Koşullarda LoL Macerası Devam Ediyor


Tolgay “Riot Xtreme” Karabulut’un hazırlayıp sunduğu, sunarken büyük zorluklar yaşadığı, League of Legends oyuncularının da keyifle takip ettikleri video serisi fenomenine dönüşen Xtreme Koşullarda LoL serisine kısa bir süre önce yepyeni bir video eklendi. Tolgay “Riot Xtreme” Karabulut’ tarafından Çarpışan Arabalar bölümü ile başlayan bu video serileri Acı Biber, Koşu Bandı, Hareketli Soğuk Hava Aracı devam etmiş ve League of Legends oyuncularını hem eğlendirmiş hem de şaşırtmıştı. İzleyenlerin bu şartlarda da oynanmaz ki ama diyebileceği Xtreme Koşullarda LoL video serisinin 5. bölümü olan Engebeli Yollar bugün kısa bir süre önce League of Legends Türkiye resmi Youtube hesabına eklendi. Sizleri Xtreme Koşullarda LoL Engebeli Yollar videosu ile baş başa bırakıyoruz. Güncellenen League of Legends haberlerini sizlere iletmeye devam edeceğiz.



Tagged: Sanalsaray

Game of Thrones'un 2. Bölümü The Lost Lords'un Çıkış Videosu Yayımlandı

Game of Thrones Episode 2 The Lost Lords Çıkış Videosu



Sam & Max, Homestar Runner, Monkey Island,Back to the Future, Jurassic Park,The Walking Dead ve Fables gibi eserleri video oyun formatına çevirmekte ustalık gösteren Amerikalı bağımsız video oyun geliştirme şirketi Telltale Games’in bu aralar üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıkları proje olan 6 bölümlük Game of Thrones serisinin 2. bölümü olan Game of Thrones The Lost Lords bugün, 3 Şubat 2015 Salı günü, oyuncularla PC/Mac, PlayStation 3 ve PlayStation 4 platformlarında buluşuyor. George Raymond Richard Martin’in A Song of Ice and Fire adlı epik-fantastik serisinin ilk kitabı olan Game of Thrones’u 6 bölüme ayıran Telltale Games, bu bölümleri belirli aralıklarla oyuncularla buluşturmaya devam ediyor. Game of Thrones The Lost Lords  3 Şubat 2015 Salı günü PC/Mac, PlayStation 3 ve PlayStation 4; 4 Şubat 2015 Çarşamba günü Xbox 360 ve Xbox One; 5 Şubat 2015 Perşembe günü de IOS ve Android platformlarında oyuncularla buluşturuluyor. Game of Thrones The Lost Lords'un çıkış videosunu haberimize ekliyoruz.




Wolfteam 2. Şehir Elemeleri İzmir'de Başlıyor

Wolfcity 2. Şehir Elemeleri Başlıyor



Softnyx Game tarafından geliştirilen ve JoyGame tarafından dağıtımı yapılan devasa çok oyunculu çevrim içi birinci şahış nişancı türündeki aksiyon oyunu Wolfteam’in şehir elemeleri bütün hızıyla sürüyor. Wolfteam resmi Facebook sayfasından yapılan duyuruya göre Wolfteam 2. Şehir Elemeleri İzmir Buca’dan yapılacak. Buca Milky Game Area İnternet Kafe’de yapılacak olan şehir elemelerinin 2. ayağı kapsamındaki Wolfteam takım turnuvasında başarılı olan takımlarıı 2.000 TL’lik nakit para ödülü bekliyor. İzmir Buca’da yapılacak olan 2. şehir elemelerine katılım koşullarını Wolfteam oyuncularına hatırlatmak istiyoruz. Katılan takımlar ilk önce Wolfteam K-Paketi’ndeki Turnuva Bileti’ni almak zorundalar. Turnuva Bileti’ne sahip olan takımlar ise JoyGame resmi internet sitesinden takım profili oluşturarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Wolfteam 2. şehir elemeleri 8 Şubat Pazar günü başlıyor.


Heroes of the Storm Lunar Festivalinin Detayları

Hots Lunar Festivalinin Detayları



Blizzard’ın StarCraft II Legacy of the Void ve Overwatch’la birlikte üzerinde çalıştığı oyunlardan biri olan Heroes of the Storm 13 Ocak 2015 tarihinden bu yana girdiği HotS Closed Beta test aşamasına kutlamalarla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl mart ayında Technical Alpha test aşamasına giren ve kapalı betaya kadar yaklaşık 10 ay bir süre içerisinde olumlu geri dönüşler kaydeden ve kapalı betada da yükselişini sürdüren Heroes of the Storm oyuncularına HotS Lunar Festivali ile geri dönüyor. Heroes of the Storm Closed Beta oyuncuları 27 Ocak 2015 ile 3 Mart 2015 tarihleri arasında HotS’a giriş yapıp 10 oyun oynadıklarında HotS Lunar Festivali portresi kazanacaklar. Custom Games dışındaki oyuncuların oynadıkları bütün modlar kazanacakları portreye adım adım yaklaşmalarını sağlayacak. Heroes of the Storm Lunar Festivali kapsamında Elder Chen ve Festival Li Li skinleri, Lunar Tiger bineği ve Lunar Tiger Mount, Chen + Elder Chen Skin, Li Li + Festival Li Li Skin; Lunar Tiger Mount, Elder Chen Skin ve Festival Li Li Skin’den oluşan 2 farklı festival paketi de oyuncularla buluşmayı bekliyor.




9 Şubat 2015 Pazartesi

Final Fantasy Type-0 HD'nin Yeni Ekran Görüntüleri Oyuncularla Buluştu

Final Fantasy Type-0 HD Ekran Görüntüleri



Square Enix tarafından geliştirilen ve oyuncularla PlayStation Portable (PSP) platformunda 2011 yılında buluşturulan Final Fantasy Type-0’nın 2015 yılında PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında çıkması planlanan hd versiyonu Final Fantasy Type-0 HD’nin yeni ekran görüntüleri oyun dünyasına tanıtıldı. 2015 Mart ayında oyuncularla hd olarak PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında buluşacak olan aksiyon rol yapma oyunu Final Fantasy Type-0 HD’nin yeni ekran görüntüleri Final Fantasy serisinin fanları tarafından heyecanla karşılandı. Bu yıl mart ayında HD olarak oyuncularla buluşacak olan Final Fantasy Type-0 HD’nin yeni ekran görüntüleri oyuncuların iyice sabırsızlanmasına sebep oldu. Final Fantasy Type-0 HD, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında 20 Mart 2015 Cuma günü oyuncularla buluşması planlanıyor.


8 Şubat 2015 Pazar

LoL 2015 Sezonunda Yapılan İlk Ücretsiz Şampiyon Rotasyonunun Detayları

LoL Güncel Şampiyon Rotasyonu



League of Legends bünyesinde bulunan şampiyonları belirli bir sıra halinde ücretsiz olarak rotasyon şeklinde League of Legends  oyuncularının hizmetine sunan Riot Games Türkiye, periyodik olarak düzenlediği ücretsiz şampiyon rotasyonu etkinliği kapsamında 10 şampiyonu LoL oyuncularının ücretsiz olarak kullanımına sunuyor. Arşivlerine eklemeden önce deneme fırsatı bulan LoL oyuncuları nişancı, büyücü, dövüşçü gibi sınıflardan istedikleri şampiyonlarla oynama fırsatına sahip oluyorlar. 2015 Dereceli Sezon’un da gelmesiyle oyun hayatlarında yeni bir sayfa açan LoL oyuncuları sezonun ilk ücretsiz şampiyon rotasyonu kapsamında Leona - Seher Işığı, Nautilus - Derinliklerin Devi, Renekton - Kumların Kasabı, Taric - Mücevher Şövalyesi, Viktor - Makine Elçi, Volibear - Kükreyen Fırtına, Brand - İntikam Ateşi, Dr. Mundo - Zaun'un Delisi, Jinx – Delifişek ve Kalista - İntikam Mızrağı’nı istedikleri gibi deneme fırsatına sahip olabilecekler. Güncellenen League of Legends haberlerini sizlere iletmeye devam edeceğiz.


7 Şubat 2015 Cumartesi

Hots Closed Beta'ya Giremeyenler İçin Hots Founder's Pack DurmaPlay'de İndirimde

Hots Founders Pack DurmaPlay'de İndirimde



Heroes of the Storm oyuncularından HotS Closed Beta’ya giremeyenlerin üzülmesine gerek yok; çünkü Hots Closed Beta’ya kolayca girebileceğiniz Heroes of the Storm Founder’s Pack DurmaPlay’de indirime girdi. Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve Mart 2014’te başlayan Technical Alpha testinin ardından 13 Ocak 2015’te Closed Beta test aşamasına giren Heroes of the Storm’un kapalı beta testine giremeyenler için Blizzard Entertainment harika bir paket çıkartarak HotS Closed Beta test aşamasına giremeyen oyuncuların gönlünü aldı. Blizzard Entertainment'ın bu dev paketi çıkar çıkmaz DurmaPlay'de de yerini aldı. Heroes of the Storm heyecanını kaçırmak istemeyen oyuncuları Hots Founder's Pack'e indirimli olarak sahip olmaya davet ediyoruz. DurmaPlay’de indirimli olarak satışı devam eden HotS Founder’s Pack’in içinde ise şunlar var:




  • Beta Giriş Hakkı ve 2500 Gold

  • Diablo, Raynor ve Tyrande’den Oluşan Kalıcı Üç Güçlü Hero

  • Lurkablo Diablo, Commander Raynor ve Blood Elf Tyrande Olmak Üzere 3 Adet Skin

  • Golden Cyber Wolf Binek



 




6 Şubat 2015 Cuma

Shiver Games Lucius 2'nin Çıkış Tarihini Açıkladı

Lucius 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu



Helsinkili video oyun geliştirme şirketi Shiver Games tarafından Esenthel oyun motoru üzerinde hazırlanan ve 2012 yılında Lace Mamba Global tarafından Microsoft Windows platformu üzerinde PC oyuncularıyla buluşturulan hırçın çocuk temalı ve hayatta kalma-korku türündeki oyun olan Lucius kanadından olumlu/ölümlü haberler gelmeye devam ediyor. Shiver Games’in resmi Twitter hesabından yapılan bir açıklama ile Lucius 2’nin çıkış tarihi oyuncularla paylaşıldı. Lucius 2 The Prophecy hakkında en son 5 ay önce duyuru yapılmıştı ve o günden bu yana fazla bir açıklama duymamıştık; fakat beklediğimiz haber kısa süre önce Shiver Games tarafından oyun dünyasına aktarıldı. 2015’in ilk çeyreğinde çıkması beklenen Lucius The Prophecy 13 Şubat 2015 Cuma günü Microsoft Windows platformu üzerinde oyuncularla buluşuyor. Güncellenen Lucius 2 haberlerini sizlere iletmeye devam edeceğiz.




2 Şubat 2015 Pazartesi

Apple Watch Özellikleri

Apple dün yaptığı lansman ile yeni iphone 6 ve iphone 6 plus ile beraber aynı zamanda Apple Watch’ı tanıttı. Birçok işinin aklında eğer iphone’um varsa neden apple watch kullanayım sorusu gelmiyor değil. Bizde bu yüzden sizler için apple watch’ın hangi özelliklerle geleceğini listeledik. İşte çağın akıllı satti Apple Watch.


-Apple Watch, istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz birçok kadran seçeneğiyle gelir. Çoğu kadrana, saatçilikte komplikasyon olarak bilinen özel işlevler ekleyebilirsiniz. Kronometreler, borsa bilgileri ve güncel hava durumu bilgileri bunlardan sadece birkaçı.


-Mesajları, çağrıları ve bildirimleri hem kolay hem de pratik bir şekilde görmek veya yanıtlamakla kalmayacak; gerçekten hissedeceksiniz de. Apple Watch ile iletişim, ekrandakileri okumanın bir adım ötesinde, gerçek bir bağ kurmaya dayalı.


-Apple Watch, iPhone ile birlikte çalışarak, küresel zaman standardını sürekli kontrol eder ve GPS uydularında görülebilecek bir hassasiyetle kendini ayarlar. Bir saat diliminden diğerine geçtiğinizde, Apple Watch otomatik olarak saat dilimini değiştirir. Hatta yaz saati uygulamasına da kendiliğinden geçer. Böylece siz asla saat ayarlamak zorunda kalmazsınız.


-Kusursuzca dakik bir saat. Hem programınıza bağlı kalıp hem de iletişim halinde kalmanıza, hatta yolu bulmanıza yardımcı olan bir aygıt. Aynı zamanda daha aktif ve daha fit olmanız için sürekli yapmanız gerekenleri düşünen bir sağlık ve fitness arkadaşı.


Azerbeycanda Üç Merasimi Nasıl Yapılır?

“Üç” – sadece rakam olsa da, yas merasimini ifade eden bir anlam kazanmıştır. “Üç” yаs merаsimi gibi Zerdüşt adetleriyle bağlı bir mefhumu ifade eder. “Аvеstа”ya göre merhumun ruhunun himayesizlikten kurtulup, Güneşin himayesine geçtiği gün denilmiştir. Uzun yüzyıllar boyu bu gelenek İslam etkisiyle birleşerek, matem günlerinin kutlanan, anılan ve ağır günleri sırаsınа katılmıştır. “Yedi”, “Cuma Akşamı” (Perşembe) “Cuma” ve “Kırk” günlerinde olduğu gibi, “üç” gününde de ölünün ruhu kendi evini ziyaret eder, yakınlarının kalbine yakın olur. Bu zаmаn ruhu avutmak için ihsan verilir, “Yasin” okutulur, dualar edilir ve namaz kılınır.


Üç merasimi birçok dinde de uygulanmakta olup genel anlamda ruhun tam anlamı ile huzura kavuştuğu bir gün olarak kabul edilir ve diğer günlere oranla o gün yas tutup ağlamaktan ziyade tüm yakınlar bir araya gelip dualar edilir ve ölen kişi hakkında sohbetler edilerek eskiye dönük olarak anılar anlatılır ve ruhu bu şekilde huzura kavuşturulmuş olarak kabul edilir.