31 Mart 2014 Pazartesi

Destiny’nin Özel Koleksiyon Sürümü Büyük İhtimalle Yayınlanacak

destiny



 



 



Oyun dünyasının önde gelen yapımcılarından Activision’un Bungie stüdyosuna hazırlattığı Destiny, son yılların en farklı ve profesyonel aksiyon oyunlarından birisi olmaya hazırlandığı şu günlerde, kendisi hakkındaki detayların da bir bir öğrenilmesine olanak sağlıyor. Hali hazırda hazırlanmakta olan pek çok oyunun aksine çıkışına altı aylık bir süre olmasına rağmen kesin yayın tarihinin açıklandığı yapım, 9 Eylül tarihinde çoklu platform türünde yayınlanarak dijital ve fiziksel satış noktalarından temin edilmeye başlanacak. Yapımın bu denli yoğun biçimde beklenmesi sonucunda tüm başarılı çalışmalarda olduğu gibi standart sürüme ek olarak herhangi bir özel koleksiyoncu sürümünün yayınlanıp yayınlanmayacağı konusundaki sorulara haftaya yapılacak açıklamayı işaret eden Activison yetkileri, anlaşılan detaylı bir duyuru gerçekleştirmek üzereler. Herhangi bir önceki oyuna sahip olmadan ilk defa yayınlanacak yapımların bu tarz özel sürümlere sahip olmaları sıradan bir olay olarak kabul edilmese de, Destiny’nin sıradan kalıpları altında sınıflandırılmadığı da bir gerçek. Oyun yayınlandığında Durmaplay üzerinden güvenle satın alabilirsiniz.



 



 


Crusader Kings 2’nin Rajas of India İsmindeki İndirilebilir İçerik Paketi Sunuluyor

crusader kings 2



 



 



Sıra tabanlı savaş stratejisi oyunları arasında Total War serisinin en büyük rakibi olarak gösterilen Crusader Kings 2, bugünlerde yeni bir indirilebilir içerik paketi ile birlikte oyuncularını sevindirmeye başlıyor. Rajas of India adındaki bu paket adından da anlaşılabileceği gibi oyunun içerisinde Hindistan başta olmak üzere Orta Asya, Hint Okyanusu ve Kızıl Deniz bölgelerini ekleyerek bir hayli otantik bir hava katmaya imkân verecek gibi görünüyor. Hindu, Budist ve Jain hükümdarlarının eklenmesi ile birlikte hali hazırda Crusader Kings 2’den alınabilecek orijinal keyif ve tecrübe düzeyi bir hayli üst düzeye çıkarken, Orta Asya hükümdarlıklarına ilgi duyan oyun severlerin de bu eklenti paketinden memnun olacaklarına kesin gözüyle bakılmakta. Steam üzerinden edinilebilecek olan ek pakete ulaşmak için sitemiz üzerinden Steam Wallet bakiyesi yükleyebileceğiniz gibi, birkaç gün içerisinde direkt Crusader Kings 2 Rajas of India satın alımınızı Durmaplay aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz. CK2, daha uzun bir zaman türünün başarılı örnekleri arasında olmaya devam edecek gibi görünüyor.



 



 


Titanfall’un Maç Bulma Sistemi Tamamı ile Yeniden Düzenleniyor

titanfall



 



 



Herhangi bir tek kişilik senaryo moduna sahip olmadan tamamı ile online çok oyunculu mücadeleler üzerinden hizmet sunan Titanfall, yayınlanmaya başlandığı günden bu yana gördüğü yoğun ilginin yanı sıra eleştiri oklarını da üzerinde toplamaya devam ediyor. Oyunun anti hile sisteminin aktif hale getirilmesi ile birlikte hileci kişilerin sunuculardan temizlenerek daha adil bir mücadele ortamına ulaşabilmek mümkün olurken, şimdi de en fazla tepki gören maç bulma sistemi yeniden dizayn ediliyor. Hali hazırda kişilerin neredeyse daima aynı elli atmış kişilik oyuncu kitlesi ile mücadele etmesi bir yerden sonra sıkıntı vermeye başlarken, yenilenecek maç bulma sistemi sayesinde bu durum ortadan kalkacak. Mücadele ararken mevcut sürenin yüzde elli oranında artacağı yeni sistemde, kişiler aynı oyun içerisinde eşleştirilirken çok daha farklı klasmanları sağlamak zorunda kalacak. Buna ek olarak verilen diğer bir bilgi ise, mevcut oyun içerisinde takımların belirli süreler içerisinde karıştırılarak Titanfall tecrübesinin farklı takım arkadaşları ile daha etkin biçimde tadılabilecek olması.



 



 


Kara Taht’ın İlk Genişleme Paketi Olacak Olan Kahramanların Zamanı, Nisan Ayında Yayınlanacak

kara taht



 



 



Asya bölgesinde yaklaşık bir senedir hayatına devam etmekte olan Kara Taht, JoyGame bünyesinde açılan Türkiye sunucuları sayesinde ülkemiz oyun severleri tarafından da tecrübe edilmeye başlanmış durumda. Yalnızca yüz güne yaklaşık bir süredir aktif olmasına rağmen keyifli içeriği ve Türkçe dil desteği sayesinde şimdiden on binlerce oyuncuya hitap eden Kara Taht, Nisan ayı içerisinde yayınlanması planlanan ilk eklenti paketi “ Kahramanların Zamanı “ ile birlikte hali hazırdaki kullanıcı kitlesini genişletecek gibi görünüyor. Kara Taht Kahramanların Zamanı ile birlikte oyuna eklenecek en önemli içerik şüphesiz kişisel veya takım bazlı arena savaşlarının aktifleştirilmesi olacak. Oyuncular karakterlerini birebir mücadelelere veya takım stratejilerine uygun olarak hazırlayıp, üç dakika boyunca sürecek olan kapalı alan dövüşlerinde rakiplerini alt etmeye gayret edecekler. Aynı zamanda gerçekleşen mücadeleler konusunda tahmin yürüterek galibiyeti kimin elde edeceğini belirten kişiler de hediye ve sürprizler ile karşılaşabilecekler. Oyun için Mayıs ve Haziran aylarında da yeni eklenti paketleri bekleniyor.



 



 


30 Mart 2014 Pazar

League of Legends’da Örnek Oyuncular Sıralamasında Yeni İsimler Görmek Mümkün

league of legends



 



 



Popüler çok oyunculu online savaş arenası oyunları arasındaki başarılı ismini yalnızca geniş içeriği ve orijinal yapısına borçlu olmayan League of Legends, bu üstün düzeyini sahip olduğu kullanıcıların da kalitesi sayesinde elde etmektedir. Oyunun içerisinde bulunan sistemler sayesinde kişiler daima daha kaliteli bir oyun gerçekleştirme konusunda teşvik edilirken, bu isteği karşılıksız bırakmayan oyuncular da farklı şekillerde ödüllendirilmektedirler. League of Legends Örnek Oyuncular listesi sayesinde Türkiye sunucularında yer alarak diğer oyuncuların beğeni ve takdirini kazanan ilk iki yüz kişi diğer kullanıcılara listelenmektedir. Her hafta düzenli olarak güncellenmekte olan listenin bu aya özel ödülü Draven şampiyonu ve Gladyatör Draven kostümü olurken, listehe giren her oyuncu ayrıca üç günlük IP takviyesi de kazanmakta. an itibarı ile ilk beşin HardGraver, ByAsilZaDe, MyRayko26, Sasuka HD ve dieHappy isimli silahdarlardan oluştuğu listeye daima yeni isimler eklendiğinden, sunucunun örnek oyuncuları arasında tutunmak isteyen kullanıcıların bu başarılı oyun düzeylerini yitirmemeleri gerekmektedir.



 



 


Brick Force, Tüm Oyuncularına Hediyeler Dağıtıyor

brick force



 



 



Kullanıcılarına karşı gerçekleştirdiği hediye ve indirim kampanyaları ile birlikte kendisinden sıkça bahsettiren Brick Force, bugünlerde gerçekleştirdiği bahar temizliği fırsatları dahilinde bedelsiz hediyeler dağıtmaya devam ediyor. 25 ilâ 31 Mart tarihleri arasında 15:00 ilâ 20:00 arasında rastgele üç defa dağıtılacak hediyeler, o an için oyunda olan tüm kullanıcılara sunulacak. Aynı zamanda tüm kullanıcılar arasında seçilecek bir şanslı isim ise Fire Beetle 3S’e kalıcı olarak sahip olup, bu üstün binek ile birlikte rakiplerine korku salmayı başaracak. Brick Force, her ne kadar ilk bakışta oldukça basit ve küçük yaştaki oyun severlere hitap eden bir yapım gibi görülse de, oyunun genel kullanıcı kesiminin yetişkin kişilerden oluşması, ne denli üstün ve keyifli bir yapının elde edildiğini kanıtlar niteliktedir. Brick Force hakkındaki tüm haberleri oyunun resmi sitesinden olduğu kadar Durmaplay aracılığı ile de takip ederek, tüm avantaj ve fırsatlardan yararlanabilir ve oyun keyfinizi maksimuma çıkartarak üstün online mücadele deneyimi yaşayabilirsiniz.



 



 


Silkroad Onine, Gün Geçtikçe Daha Stabil Bir Yapı Kazanıyor

silkroad online



 



 



2007 yılında başladığı hikâyesini günümüze kadar uzanan yedi sene içerisinde başarıyla sürdüren ve dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başaran Silkroad Online, her ne kadar grafiksel yapı olarak çağın gerisinde kalmış bir tecrübe yaşatsa da içerdiği keyifli oyun deneyimi ile bunu kolayca kapatmaktadır. Ay başında başlayan ve sunucuların detaylı biçimde elden geçirilmesini sağlayan bakım işlemlerine tüm hızıyla devam eden Silkroad Online yetkilileri, yalnızca saatler içerisinde tamamladıkları güncelleme ve yenilemeleri ile birlikte kullanıcıların maksimum stabillikte oyun keyfi sürebilmelerine fırsat vermektedir. Dün gece itibarı ile bakıma giren ve sabah saatlerinde tekrar kullanıma açılan Delphinus, Bootes, Lyra ve Centaurus sunucuları, oyuncularını tekrar bünyesine kabul etmeye başlamış durumda. Her bakıma alınan her sunucuda belli başlı hataların bulunması gibi bir durum söz konusu olmasa da, her gün on binlerce kişinin giriş yaptığı sunucuların sık aralıklar ile bakıma alınması da başarılı bir MMORPG’nin olmazsa olmaz özellikleri arasında yer alıyor.



 



 


Legend Online’da Mutluluk Taşı Paketi Fırsatı

legend online



 



 



Devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları söz konusu olduğunda en başarılı ücretsiz oyunlardan birisi olarak kabul edilen Legend Online, Türkiye genelinde de yoğun kullanıcı potansiyeline sahip olarak geliştiricilerin birbiri ardına gerçekleştirdiği kampanya ve fırsatların başarıya ulaşmasına yardımcı olmaktadır. 24 ve 25 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Mutluluk Taşı Paketi satışı sayesinde, kişilerin ihtiyaç duydukları özel eşyalara oldukça uygun elmas adetleri karşılığında ulaşmaları mümkün olabilecek. Yalnızca üç yüz seksen elmasa satın alınabilecek Legend Online Mutluluk Taşı Paketi içerisinde yirmi adet Mutluluk Taşı’na ek olarak üç adet de Canavar Taşı elde edilebilecek. Aynı zamanda bir üst seviyede alışveriş yapmak isteyen oyun severler, ikinci Mutluluk Taşı Paketi’ni bir altı yüz seksen elmasa satın alarak, yüz adet Mutluluk Taşı ve yirmi adet Canavar Taşı’na ulaşabilecekler. Fırsat bir ilâ üç yüz otuz numaralı sunuculara ek olarak bir ilâ yetmiş üç numaralı OAS sunucularında da faydalanılabilecek. Legend Online oyuncularının bu tarz avantajlı teklifleri kaçırmamaları tavsiye ediliyor.



 



 


29 Mart 2014 Cumartesi

Artık Durmaplay’e iPara ile Ödeme Yapabilirsiniz

ipara



 



Oyun ve oyun içerikleri konusunda aklınıza gelen tüm içeriğe en ekonomik fiyatlar üzerinden ulaşabileceğiniz Durmaplay, şimdi de alternatif ödeme yolları ile alışverişlerinizi çok daha hızlı, kolay ve güvenli biçimde gerçekleştirmenize olanak sağlamakta. Hali hazırda ülkemizdeki neredeyse tüm bankalardan havale yöntemi ile gerçekleştirebileceğiniz ödemeleri, internetin en güvenli ödeme çözümlerinden birisi olan iPara ile de gerçekleştirebilirsiniz.



 



iPara, internet üzerinden kullanabileceğiniz profesyonel bir elektronik ödeme ünitesidir. Sistemin internet sitesi üzerinden ücretsiz kayıt yaptırdıktan sonra, sitemizin de içerisinde bulunduğu profesyonel satış merkezlerinden yalnızca elektronik posta ve şifrenizi girerek herhangi bir kredi veya banka kartı bilgisine ihtiyaç duymadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede ister evinizden ister de güvenliğinden emin olmadığınız farklı bir bilgisayar üzerinden içiniz rahat biçimde ödemelerinizi yapabilirsiniz.



 



Durmaplay, Türkiye’nin lider oyun içeriği sağlayıcısı durumunda olduğu çalışma hayatını, sizlere en uygun ürün arama ve satın alma yöntemlerini sunmaya çalışarak daima daha üstün bir seviyeye yükseltme gayreti ile devam ettirmektedir. iPara kullanımınız sırasında karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorun için destek servisimize ulaşarak probleminizi çözümünü sağlayabilir ve avantajlı alışverişlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Her gün birbiri ardına düzenlediğiniz kampanyalar ve fırsatlar ile hali hazırdaki ücretlerinden oldukça düşük fiyatlara edindiğiniz ürünleri iPara yöntemi ile güvenli şekilde satın almak için sistemi vakit kaybetmeden deneyebilirsiniz.



 


Watch Dogs’un Detaylı Tanıtım Videosu Paylaşıldı

watch dogs



 



 



Ubisoft’un merakla beklenilen aksiyon tabanlı nişancı oyunu Watch Dogs, yaklaşık bir yılı aşkın süre ertelendikten sonra nihayet 27 Mayıs tarihinde raflardaki yerini alabilecek gibi görünüyor. Yapımcı firma cephesinden bugüne kadar yalnızca birkaç ekran görüntüsü ve dış ortamdan çekilmiş videolar ile tanıtımı yapılan oyun, dün akşam saatlerinde yayınlanan yeni videosu ile birlikte yüksek çözünürlükteki resmi tanıtımını da gerçekleştirmiş oldu. Oyunun geçtiği Chicago şehrini ve genel sistemleri yüzeysel olarak tanıtan Watch Dogs videosu içerisinde, kişilerin ne denli üst düzey grafiklere sahip bir oyunu tecrübe etmek üzere oldukları da açıkça görülebilmekte. Watch Dogs’un bu denli gecikme yaşaması takipçilerini bir sene önceye kadar çok daha üstün bir yapımla karşılaşma konusunda heyecanlandırırken, firmadan gelen açıklamalar da bu beklenti ve hedeflerin rahatlıkla karşılanabileceği konusunda umut veriyor. Oyun eski ve yeni nesil tüm konsollara olduğu gibi PC versiyonu ile bilgisayar oyuncularına da sunularak, milyonlarca kişinin keyifli vakit geçirmesine imkan verecek gibi gözüküyor.



 



 





 



 


Alien Isolation, Beklenenden Çok Daha Kısa Bir Süre İçerisinde Raflarda Olacak

alien isolation



 



 



SEGA ve Creative Assembly’nin ortak çalışmaları ile hazırlanan ve yalnızca birkaç hafta önce oyun severlere duyurulan Alien: Isolation’un, 28 ilâ 30 Mart arasında İngiltere’de düzenlenecek EGZ fuarı içerisinde deneme versiyonu ile oynanabileceği açıklandı. Bugüne kadar paylaşılan bilgilere göre yapımın ancak 2014 sonuna doğru piyasaya sürüleceği bilgisi bu açıklama ile birlikte sallantıya girmiş durumda. EGZ ve benzer fuarlarda deneme versiyonları kullanıcılar ile buluşturulan oyunların genellikle iki ilâ dört aylık süre içinde fiziksel ve dijital marketlere sunulmaları, Alien Isolation’un da yaz veya en geç sonbahar sezonunun başında piyasadaki yerini alacağını düşündürtüyor. PC versiyonuna ek olarak Playstation 4, Playstation 3, XBox One ve XBox 360 için hazırlanacağı belirtilen Alien Isolation’un, henüz kesinlik kazanmasa da Nintendo Wii U’ya uygun versiyonu ile de sunulabileceği belirtiliyor. Oyun hakkındaki son haberlere ulaşabilmek için gözlerini EGZ’ye diken Alien hayranları, bir an önce iyi haberin kendilerine ulaşmasını bekliyorlar.



 



 


28 Mart 2014 Cuma

The Settlers Online İçerisinde Satın Alınacak Elmaslarda Üç Katına Kadar Kazanma Fırsatı

the settlers online



 



 



Şehir kurma ve geliştirme oyunları arasında 2010’dan bu yana gelişimine en stabil biçimde devam eden ve bu sayede de kullanıcılarının yoğun beğenisini kazanan The Settlers Online, isteğe bağlı olarak satışa sunduğu içerikleri üzerinde gerçekleştirdiği indirim kampanyaları sayesinde de takipçilerini sevindirmeyi sürdürmekte. Bugüne özel olarak hazırlanan yüzde iki yüzlük bonus elmas satışı sayesinde, kişilerin hali hazırda satın aldıkları elmas paketlerinden elde ettikleri miktarın iki katına ulaşmaları mümkün olabilecek. Aynı zamanda bazı şanslı paketlerden edinilecek elmas üç katına dahi çıkabilirken, oyuncuların ortalama iki buçuk katık bir avantaj sağlayacakları belirtiliyor. The Settlers Online elmas kampanyasının bitişi Türkiye saati ile 23:00 olarak belirtilirken, bu alışverişleri yapmak için gereken sanal kredileri de Durmaplay aracılığı ile en ekonomik fiyatlar üzerinden satın alarak mevcut oyun deneyiminizi en yükseğe çıkarabilirsiniz. The Settlers Online, geliştirici ekibinin özverisi ve oyunculardan gelen destekler ile başarılını var gücüyle sürdürmeye devam etmekte.



 



 


Savaş Oyunu Deneyiminizi Call Of Duty Ghost ile en üst seviyeye çıkartın

call of duty ghosts



 



 



Oyun tarihin gelmiş geçmiş en başarılı serilerinden biri şüphesiz Call of Duty serisidir. On yıldır oyun dünyasının vaz geçilmez savaş oyunu olan Call Of Duty serinin son oyunu ile. Eşsiz bir başarı sağladı ve yılın en iddialı yapımlarından bir olarak öne çıktı. Modern Warfare serisi ve Black Ops ile oyuncular çağımızın savaşını vermeye başlamışlardır. Ancak serinin son çıkan oyunları kendi içlerinde oldukça başarılı öğelere sahip olsalar da genel olarak hep ABD-Rusya savaşı veriliyordu. Call Of Duty Ghost ile artık farklı bir Call of Duty ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. İlk olarak tehlike artık Doğudan gelmiyor. Güneyden geliyor diyebiliriz. Güney Amerika Devletleri birleşerek federasyon kuruyorlar ve ABD nin sonunu getiriyorlar diyebiliriz. 2023 yılına giderek orada ana karakterimiz olan Logan ve kardeşi Hesh ile Ghost adlı gizli bir birime katılıyoruz. Bu birimin ise tek bir amacı var Federasyonu bitirmek. Oyundaki görevler oldukça çeşitlilik gösteriyor. Helikopter kullanmaktan, uzay istasyonlarına kadar pek çok ilginç görev oyunun içerisinde bolca bulunuyor. Öte yandan kadim dostumuz Riley de her an emrimize hazır bir köpek.



 



Oyun boyunca anlıyoruz ki Ghost ekibi son derece etkili ve görevleri için ölmeye hazırlar. Birime dahil olduğumuz andan itibaren ara ara Ghost biriminin tarihi ile ilgili çeşitli flashbackler yaşıyoruz. Bu birimde görevin her şeyden önemli olduğunu anlamak zor değil. Oyunun grafikleri ise nefes kesici diyebiliriz. Özellikle sinematikler pek çok kez heyecanlanmanıza ve hayran kalmanıza neden olacak diyebiliriz. Oyunun görselliğinin uç noktalarda olması yüksek Pc sistemleri gerektirdiğini de hatırlatalım. Ancak oyun dünyası içerisinde en etkili görsellik ve grafiksel değerlere sahip olduğunun da altını çizelim. Her ne kadar eski bir motor olan IW engine kullanılmış olsa da bir an bile dinmeyen aksiyon görevleri nedeni ile her hangi bir rahatsız edici bir unsurla karşılaşmayacağınızı belirte biliriz.



 



 


Diablo 3’ten Flash Açıklama

diablo 3



 



 



Blizzard’ın en çok tartışılan yapımı Diablo 3 bir türlü oyuncularını memnun etmeyi başaramamıştı. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan yama büyük bir problem oluşturup pek çok oyuncuyu mağdur etmişti. Söz gelimi yamayı yükleyen bazı oyuncular eşyalarını ve altınlarını kaybetmişlerdi. Oyunun zaten epey bir antipati besleyen oyuncusu bulunurken bu durum çoğu kişiyi daha da çileden çıkarmışa benziyor. Ancak gün içinde yapılan bir açıklama bir nebze olsun, oyuncuların günlüne su serpmeyi başardı. Söz gelimi yapılan açıklamada bu hafta sonu gelecek olan bir Fix yaması ile birlikte yama mağduru oyuncular eşyalarına ve altınlarına kavuşabilecekler. Üstelik fix programı eşyasının kayıp olduğunu fark etmeyen oyuncuların bile eşyalarını bulup iade edecek. Son yamanın beklenmeyen bu probleminden dolayı özür dilediklerini belirten Blizzard yetkilileri, Reaper Of Souls piyasaya çıkmadan Diablo 3 ile ilgili sorunsuz ve bugsuz bir oyun yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Tavsiyemiz Diablo 3 oyuncularının altın ve eşyalarını kontrol edip fix yaması ile kontrol etmeleri.



 



 


Murdered Soul Suspect’in Koleksiyoncu Versiyonunun Detayları Açıklandı

murdered soul suspect



 



 



Square Enix’in bugüne kadar geliştirdiği en enteresan oyunlardan birisi olacağı düşünülen Murdered Soul Suspect, kişiye kendi cinayetini araştıran bir detektifin hikâyesini tecrübe etme şansı sunacak. Yeni nesil konsolun satışa sunulduğu günden bu yana kendisinden bahsettiren ve bu platforma ek olarak Playstation 3 ve PC için de hazırlanmakta olan Murdered Soul Suspect’in standart sürümü ile yetinmek istemeyen oyun severler için hazırlanan koleksiyoncu sürümünün de ana başlıklar halinde neler içereceği belli olmaya başlamış durumda. İnternet üzerinden açıklanan resme göre, oyunun koleksiyoncu versiyonuna sahip olan kişiler dedektifin oyunda kullandığı günlüğün fiziksel kopyası, hikâyede kullanılabilecek farklı haritalar ve çok sayıda dijital öğeye de ulaşabilecekler. Murdered Soul Suspect, 6 Haziran tarihinde Playstation Store ve Steam üzerinden satın alınabilecek olsa da, bu özel eklentilere erişmek isteyen kişilerin ön sipariş yöntemi ile satın alabilecekleri oyunun fiziksel kopyasını beklemeleri gerekecek. Playstation 4, gün geçtikçe daha üst düzey ve orijinal yapımlara ev sahipliği yaparak kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.



 



 


26 Mart 2014 Çarşamba

Playstation 4, Sony’den Gelen Yeni Stoklar Sayesinde Yüzde Yetmişe Varan Satış Artışı Sağlamış Durumda

playstation 4



 



 



Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına sunulan Playstation 4, İngiltere başta olmak üzere çoğu alanda stoklarını tüketerek kendisini satın almak isteyen kişilerin mağazalarda uzun sipariş listeleri oluşturmasına neden olmuştu. Mart ayı ortasında stok yenilemesi yapacağını duyuran Sony bu sözünü yerine getirerek elektronik ve fiziksel mağazaların stoklarını geçtiğimiz hafta içerisinde yeniledi. Hali hazırdaki listelerin stok eklenmesi sonucunda erimesi ve haberi duyan kişilerin bir daha stok sorunu yaşamadan konsolu elde etmek isteyerek mağazalara akın etmeleri ile birlikte, Playstation 4’ün bir hafta öncesine göre satışlarında yüzde yetmişi aşan artış yaşandığı belirtildi. Gelecek günlerde yayınlanacak inFamous: Second Son ve gelecek aylarda raflardaki yerini alacak The Order: 1886’yı vakit kaybetmeden oynamak isteyen kullanıcılar Playstation 4’lerine kavuşurken, Sony’nin de konsolun yayınlanmasının üzerinden geçen beş aya rağmen ulaşılan yoğun satış ve stok durumlarından bir hayli memnun ve mutlu olduğu tahmin edilmekte.



 



 


The Division’un İki Yeni Ekran Görüntüsü Yayınlandı

the division



 



 



Söz konusu devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları olduğunda kendisinden fazla bahsettirmeyen geliştiricilerden Massive Entertainment, bu durumu tersine döndürmek için geçtiğimiz yılın E3 fuarı içerisinde yeni yapımından bahsetmişti. Ubisoft’un desteği ile hazırlanmakta olan The Division, bilgisayarlara ek olarak Playstation 4 ve XBox One konsolları için de hazırlanan, oldukça gelişmiş ve ileriye dönük bir MMORPG olarak kendisini göstermekte. Şu ana kadar oyunun genel yapısı ve birkaç ekran görüntüsünden başta herhangi bir veriye ulaşılamamış olsa da, The Division’ın resmi sitesi üzerinden yayınlanan iki yeni açık alan görüntüsü, oyuncuların ne denli başarılı bir çalışma ile karşı karşıya olduklarını açıkça göstermekte. Snowdrop Engine isimli yeni nesil bir motor tarafından çalışacak The Division, sağlayacağı gerçek dünya benzeri görüntülere ek olarak çoğu zaman mistik öğelere de sahip olacak. Oyunun Cross-Platform olarak tüm oyuncuları tek bir çatı altında toplaması beklenirken, yeni haberler için Ubisoft ve Massive Entertainment’ın adreslerini takibe almakta fayda var.



 



 


Dota 2’nin Popüler Turnuvası Starladder 2, Efsane Mücadelelere Sahne Olmaya Devam Ediyor

dota 2



 



 



Dünyanın önde gelen çok oyunculu online savaş arenası oyunlarından Dota 2, bugünlerde kendinden Starladder turnuvalarının dokuzuncusu ile sıkça bahsettiriyor. International’dan sonra dünyanın en büyük Dota 2 organizasyonu olarak gösterilen Starladder, Nisan ayında dünyanın en iyi sekiz takımını Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ağırlayarak, oyuncuların satın aldıkları biletler ile giderek artan ve tahminen iki yüz elli bin doları geçecek ödülün sahiplerine ulaşmasını sağlayacak. Dün itibarı ile düzenlenen maçlarda Relax takımı rakibi Insane karşısında rahat bir galibiyet alırken, Orange’da güçlü rakibi Titan’a boyun eğmek zorunda kaldı. Bu sonuçlar her ne kadar tahmin edilebilir olsa da, asıl heyecan akşam saatlerinde düzenlenen Alliance ve Fnatic takımları arasında gerçekleşti. Oyunun “ Rat Game “ olarak adlandırılan ve kısaca yalnızca kulelere oynayarak galibiyet sağlama mantığını en iyi uygulayan isimler olarak nitelendirilen iki takım, yaklaşık bir saat boyunca birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştılar. Maçın galibi üstün ittirme gücü ve destek karakterlerinin hayatta kalmayı başarması ile Alliance oldu.



 



 


Ayı Olmak

deer hunter



 



 



Farjay Production firması oldukça ilginç yapımlarla dikkat çeken bir firma. Söz gelimi bundan birkaç yıl önce Goat simülasyon yaparak oyuncularını birer keçi yapmış ve oyuncularca biraz komik ve tuhaf karşılanmıştı. Genel olarak grafikleri Deer Hounter oyunlarını akıllara getirse ve fazla dikkat çekici olmasa da, farklı yapımlar denemek isteyen belirli bir kitleyi peşinde toplaya bilmişti. Öte yandan gün içerisinde firmanın yayımladığı yeni oyununun fragmanı youtube de 1 saat içinde 250 bin kişi tarafından izlendi. Söz gelimi yeni gelecek oyunda bir ayı oluyoruz. Neden bir insan ayı simülasyonunu oynama gereği duyar, bunu anlayamasak ta yapımın bir hayli takipçisi olduğunu belirtelim. Oyunun videosuna baktığımızda FPS bakış açısında oynuyoruz. Ve ileri doğru uzanmış iki kıllı pençe komutlarımızı bekliyor. Suya girip balık avlaya bilir, vahşi bir ayı olup ormanda gördüğümüz her şeye saldırabiliyoruz. Grafiklerinin çok daha iyileştirilmiş ve kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Pençenizle önüne gelene bir şaplak vurmak ister ve dört nala ortalıkta koşmak isterseniz oyun önümüzdeki ay içinde piyasaya çıkabilir.



 



 


25 Mart 2014 Salı

Battlefield Serisinin Efsane Haritası Gulf of Oman’ın Değişim Süreci Oyuncuları Hayrete Düşürüyor

battlefield



 



 



Devasa çok oyunculu online nişancı oyunları arasında yadsınamaz bir kaliteye ve geçmişe sahip olan Battlefield serisi, yeni oyunları ile birlikte yalnızca orijinal içerik sunmak yerine, eski ve sevilen içeriklerini de gelişmiş görüntü sistemleri ve eklentiler ile düzenleyerek kullanıcılarının karşısına çıkartıyor. Seneler önce yayınlanan ilk oyundan bu yana tüm yapımlarda yer alan Gulf of Oman haritasının gelişim sürecindeki ayrıntıları içeren bir videoyu yayınlayan oyuncular, derin bir nostalji yaşanmasını sağlamakta. Her ne kadar Battlefield serisinin rol yapma oyunları kadar büyük ve detaylı bir hikayesi olmasa da, seneler önce mücadele ettikleri toprakların zaman içerisindeki değişimini tecrübe eden kişiler, geçmiş günlere uzanan uzun bir yolculuğa başlayabiliyorlar. Oyunların sıradan birer eğlence aracı olmaktan çıkarak adeta hayatın bir parçası haline geldiği günümüzde, yapımların bu tarz ufak detaylara sahip olmaları, kişilerin daha etkili ve keyifli vakit geçirerek bu tarz yapımların geleceğini de bir nevi garanti altına almalarını sağlıyor.



 



 


Playstation 4 Oyunları Çıkış Tarihinden Önce Ön Yükleme Sistemi ile Oynanmaya Hazır Hale Getirilebilecek

ps4



 



 



Bilgisayar ve konsol oyunlarının uzun yıllar boyu gerek maddiyat gerekse erişim açısından sıkıntılar yaşatan kutulu versiyonlarına alternatif olarak sunulan dijital alışveriş yöntemleri, Steam ve Origin gibi platformlar sayesinde bilgisayar oyuncularının rahat ve hızlı oyun edinebilmelerini sağlarken, konsollar bazında da Playstation Network ve XBox Live bu konuda ciddi başarılara imza atmaya devam etmekte. Konsolların dijital oyun alışverişi konusunda en büyük sıkıntılarından birisi olarak gösterilen ön yükleme seçeneklerinin olmayışı, Sony tarafından tarihe karıştırılıyor gibi görünüyor. Firma cephesinden gelen açıklamaya göre, Playstation Network üzerinden yayınlanacak neredeyse tüm oyunlar iki hafta ilâ bir ay arasında değişen süreler öncesinde konsola indirilerek kullanıma hazır hale gelebilecekler. Bu sayede hem yapımcılar ön siparişlerini gerçekleştirdikleri oyunlardan erken vakitte gelir elde ederek çalışmalarına hız verirken, aynı zamanda oyunun aktif hale gelmesi ile birlikte PS sunucularında yaşanan indirme yoğunluğu da ortadan kalkabilecek. Oyuncular, yapımın yayınlanması ile birlikte ufak bir güncellemeyi konsollarına indirerek satın aldıkları oyunu kullanmaya başlayabilecekler.



 



 


Legend Online, Şeytan Kristali Paketi’ni Oyuncularına Sunuyor

legend online



 



 



Benzerlerinden farklı yapısı ve daima güncellenen içeriği ile birlikte devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları arasında başarılı bir noktada bulunan Legend Online, oyun içi marketine eklenen yeni bir hazine ile kişilerin memnuniyetini kazanmış durumda. Dün itibarı ile eklenen Şeytan Kristali Paketi, bugünden başlayarak 21 Mart saat 23:59’a kadar edinilebilecek. Şeytan Kristali Paketi’nin birincisini yirmi beş elmas fiyatı ile maksimum yüz tane satın alırken, ikincisini iki yüz elmas fiyatı ile maksimum yüz tane ve üçüncüsünü ise bin elmas fiyatı ile en fazla elli tane edinmek mümkün olmakta. Sunulan tüm eşyaların karakterlere bağlı olarak işlenmesinden dolayı herhangi bir takas işlemi gerçekleştirmek mümkün olmazken, Sunucu 1 ilâ 326’ya ek olara OAS bir ilâ yetmiş bire kadarki tüm dünyalarda bu sistem aktif hale getirilmiştir. Kampananın yalnızca üç gün sürecek olması, Legend Online Şeytan Kristali Paketi çeşitlerine ulaşmak isteyen kişilerin ellerini biraz çabuk tutmaları gerektiğini açıkça ortaya koyuyor.



 



 


Metal Gear Solid Ground Zeroes’un Genel İnceleme Puanları Yayınlandı

metal gear solid ground zeroes



 



 



Dün itibarı ile takipçileri ile buluşan Metal Gear Solid Ground Zeroes, çıkış tarihini vererek deneme sürümlerini inceleyici otoritelere gönderdiği günden bu yana yoğun eleştirilerin merkezinde kalmıştı. Yalnızca iki saat civarı bir oynanış ve buna bağlı olarak bir hayli kısa bir MGS tecrübesi sunan yapım, Hideo Kojima tarafından bizzat savunulmuş ve serinin beşinci oyunu The Phantom Pain’e giriş özelliğinde bir oyun olduğu vurgulanmıştı. Oyunun piyasaya sürülmesi ile birlikte tam sürümünü edinen ve yalnızca saatler içerisinde oyunu sonlandıran ünlü dergi ve internet siteleri, puanlarını vakit kaybetmeden yayınladılar. Metal Gear Solid Ground Zeroes’a layık görülen puanlar, her ne kadar üst düzey olarak tanımlanamasa da, deneme versiyonuna göre daha başarılı bir grafik çizmekte. GameSpot, NextGEnGamingBlog ve IGN gibi ünlü isimler on üzerinden sekiz ve üzeri puanlar layık görürken, Polygon, Game Informer ve Gaming Bolt’da yedi puan ve altında karar kılmış durumdalar. Metal Gear Solid Ground Zeroes’un oyuncular arasında ne denli başarı sağlayacağını ise zaman gösterecek.



 



 


League of Legends 2014 Cosplay ödülleri sahiplerini arıyor!

league of legends



 



 



Dünyanın önde gelen çok oyunculu online savaş arenası oyunlarından League of Legends, oyunun sahip olduğu orijinal ve eğlenceli yapıya ek olarak, sık aralıklar ile düzenlenen aktivite ve toplantılar sayesinde de oyuncularını birbirleri ile etkileşimde tutmaya devam ediyor. İnternette CosPlay olarak bilinen ve dilimize kostüm hazırlama olarak çevrilebilecek yarışmaların sıkla düzenlendiği League of Legends topluluğu, Bahar döneminin en başarılı kostümünü hazırlayan takipçisini aramakta. Oyunun resmi sitesi üzerinden ulaşılabilecek oylama sayfası içerisinde elemelerden geçerek son beşe kalmayı başarmış kostümleri oylayan kullanıcılar, kısa süre sonra yarışmanın galibini de kendi içlerinden seçmiş olacaklar. Kostümler her ne kadar amatör eller tarafından hazırlanıyor olsa da, League of Legends kullanıcılarının oyuna büyük bir istek ve arzuyla bağlı olmaları, bu tarz yarışmalarda da son derece profesyonel görünen çalışmaların ortaya çıkmasına sebep olmakta. Tamamı ile kendi imkânları ile bu yarışmaya katılıp kostümleri tasarlayan her bir oyuncunun çalışmaları gerçekten takdire şayan olarak nitelendirilmekte.



 



 


Dark Souls 2 Ve Grafik Sorunları Silsilesi

dark souls 2



 



 



Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ve büyük bir ilgi ile karşılaşan Dark Souls 2 oyunun, grafiksel açıdan oldukça sorunlu olması oyuncuları bezdirmeye başlamıştı. Downgrade fiyaskosu ile daha da okları üzerine çeken oyuna twitter de ve sosyal ağlarda tepkiler çığ gibi büyümeye başlamıştı. From Software ve Bandai Namco firmalarından her hangi bir ses seda çıkmamasının ardından, You Died ekranından yola çıkarak You Lied, yalan söyledin hashtage si ile oyuncular seslerini yapımcılara iletmeye çalışmışlardı. Gün itibari ile NeoGaf üzerinden yayınlanan bir haber mutsuz oyunculara bir umut olacağa benziyor. Dağıtıcı Bandai Namco firmasının önümüzdeki hafta içerisinde Dark Souls 2 nin düşürülen grafikleri ile ilgili bir bilgilendirme yapacak. Neler olup bittiğinden haberdar olmak ve oyunun grafiklerindeki istikrarsızlığın kaynağını anlama adına, gözler gelecek hafta yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş durumda. Büyük umutlarla piyasaya çıkan ve genel oynanış ve atmosferi ile büyük bir ilgi gören oyun, grafiklerindeki istikrarsızlık nedeni ile oyuncu kaybı yaşamıştı.



 



 


24 Mart 2014 Pazartesi

Resident Evil Serisine Devam Edilmek İsteniyor mu?

resident evil



 



 



Doksanlı yıllardan bugüne uzanan hikâyesi doğrultusunda dünya genelinde milyonlarca kişinin korku ve gerilimi üst düzeyde yaşamasına fırsat vermiş Resident Evil serisi, son iki oyununun kullanıcılar tarafından eksik ve başarısız olarak nitelendirilmesinden sonra yapımcı Capcom’u ciddi anlamda düşünmeye ve çalışmalarını gözden geçirmeye yöneltmişti. Her ne kadar çoğu katı eleştirmene göre, seri gelebileceği son noktaya gelmiş ve daha fazla yükselemez olarak nitelendirilse de, Capcom’un kısa vadede Resident Evil’dan vazgeçmeye niyeti yok gibi görünüyor. Oyunun Facebook sosyal ağı sayfasından yayınlanan mesajda, takipçilerin seri içerisinde en fazla akıllarında kalan ve yeniden tecrübe etmek istedikleri sahnenin yazılması istenirken, bu uygulamanın neden başlatıldığı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmamakta. Fakat çoğu kişiye göre bu tarz başarılı sahnelere benzer öğelerin veya flashback’lerin, yedinci oyunda kullanılabilecek olması da muhtemel. Bugüne kadar sızdırılan bilgilere göre 2014 yılının son günlerde yayınlanması beklenen Resident Evil 7’nin Playstation 4 ve XBox One’a ek olarak PC’ler için de üretileceği düşünülüyor.



 



 


Dark Souls Senaryosu Boyunca Kaç Defa Öldünüz?

dark souls



 



 



From Software ve Bandai Namco'nun ortak çalışması ile Demon's Souls'un devam oyunu olarak hazırlanan ve gerek konsollarda gerekse bilgisayarlarda yoğun ilgiyle karşılaşan Dark Souls, bugünlerde kendisinden ikinci oyunu ile bahsettirse de ilk oyunu da halen yoğun biçimde kullanan hayran kitlesi de mevcut. İkinci oyununun piyasada yarattığı etkiyi görerek hikâyeye ikinci oyundan başlamak yerine ilk oyunu da tecrübe etmek kişilerin de içerisinde barındığı bu hayran grubu, amatör fanlar tarafından yaratılan enteresan siteler sayesinde de oyun hakkında değişik bilgilere ulaşabilmekte. Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan bir site, kendisine yüklenen Dark Souls kayıt dosyasını inceleyerek, kişinin senaryonun bitimine kadar kaç kere öldüğünü belirliyor. Şu ana kadar site üzerine yüklenen bilgilere göre, toplam kullanıcıların yalnızca yüzde otuzluk bir kısmı Dark Souls'un sonunu görebilmiş. Smough ve Ornestein mücadelesinin zorluğuna dayanamayıp macerasını sonlandırma kararı alan beş yüzden fazla kişi mevcutken, senaryo bitimine kadarki toplam ortalama ölüm sayısı ise altı yüzden fazla.



 



 


Diablo 3 Auction House Sistemi İçin Son Günler

diablo 3



 



 



Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında bulunan Blizzard’ın Diablo 3 ü ilginç bir karar aldı. Söz gelimi Auction House Sisteminin haftaya kapatılacağı bildirildi. Oyun çıktığı günden bu yana sürekli eleştiri konusu olmuştu. Kimi oyuncular oyunun büyük bir fiyasko olduğunu ve efsane Diablo serisine ihanet edildiğini söylemişlerdi. Bazı oyuncular ise bu yeni Daiblo atmosferinin çok daha iyi olduğunu söylemişlerdi. Her ne kadar Diablo 3 oyuncularının iki ayrılmış durumuna pek aldırış edilmese de, Blizzard git gide rahatsızlık veren Auction House sistemine artık bir dur demeye karar verdi. Söz gelimi, Auction House Sisteminin suiistimal edildiğini ve oyunun ana oynanışına iç mekaniklerine ciddi şekilde zarar verdiği tespit edilmiştir denildi. Blizzard’ın gün içerisinde yaptığı bu açıklamanın nedeni altında, oyuncuların gerçek para ile bir birlerine eşyalarının satılması yatıyor. Görev yapmak istemeyen oyuncular para yolu ile hızlıca yol kat edip, diğer oyuncuların canını sıkabiliyorlardı. 18 Marttan itibaren artık böyle bir durum yaşanmakayacak.



 



 


The Last Of Us Oyunu Film Oluyor

the last of us



 



 



Geçtiğimiz günlerde düzenlenen oyun dünyasının Oskarı olarak tabir edilen Bafta oyun ödüllerinde, 4 ödül alarak dikkatleri üzerine çeken The Last Of Us film olacak. Oyunla ilgili gündeme gelen bir diğer haber ise The Last Of Us oyunun genel satışlarının 6 milyonu aşmış olması. Bu aynı zamanda Playstation 3 ün tarihindeki en hızlı satılan konsol oyunu olma özelliği de taşıyor. Oyunun bu gidişle oyun dünyasının klasikleri arasında yer alacağına kesin gözle bakılıyor. Oyunun başarılarının konuşulduğu son günlerde, The Last Of Us un senaryosunu yazan Neil Druckman’dan da bir haber geldi. Oyunun genel senaryosu ile birebir uyum sağlayacak ve köklerine sadık kalacak bir film senaryosu yazdığını açıklayan Druckman, oyunun hayranlarını oldukça sevindirdi. Diğer konsollar ve Pc için çıkmayacak gibi duran oyun sadece Ps 4 için çıkması ile büyük bir tepkiye neden olmuştu. Oyunun Ps 4 teki başarısı ile tepkilere cevap verdiği yorumları son günlerde sıkça yapılıyor.



 



 


League of Legends’ın Popüler Şampiyonlarından Heimer’in Yeni Paketi Yayınlandı

league of legends



 



 



İçerdiği yüz yirmiden fazla karakter ile MOBA’lar arasında en geniş içeriğe sahip olma iddiasını günden güne arttıran League of Legends, cephaneliğine sık aralıklar ile eklenen silahlar kadar, arşive eklenen farklı şampiyonlar ile de ilgi çekmeyi sürdürmekte. Oyunun yoğun ilgi gören karakterlerinden birisi olan Heimer, uzun süredir devam eden güncelleme çalışmalarından nasibini alarak bambaşka bir yapı içerisinde sunulmaya başlanmış durumda. Yepyeni bir saç tasarımı, enteresan kostümler ve sevimli yüzünün altında sakladığı ölümcül yapısı ile birlikte market üzerinden satışa sunulan Heimer, bu değişiklik ve eski niteliklerin aynı anda edinilebileceği özel bir paketi de dörtte üç fiyatına kullanıcılar ile buluşturuyor. Toplamda 3810 Riot Puanına satın alınabilecek Heimer paketini elde eden silahdarlar, Adalet Meydanları’nda karşılaşacakları rakiplerini şaşırtırken, takım üyelerinin ise beğeni ve ilgisini kazanabileceklerdir. Riot Games’in gelecek günlerde ne tarz yenilik ve güncellemeler sunacağı adeta tahmin edilmez bir boyuta ulaşırken, bu durum LoL’e bir hayli olumlu yansıyor gibi görünüyor.



 



 


23 Mart 2014 Pazar

Game Developers Conferance’da Ouya Oyun Konsolu İçin On İki Farklı Yapım Tanıtılacak

game developers conferance



 



 



Oyun sektörünün dünyadaki en büyük buluşmalarından birisi olan Game Developers Conferance ( Oyun Geliştiricileri Konferansı ) gelecek günler içerisinde dünyanın dört bir yanından geliştirici firmaları ve oyun severleri bir araya getirecek. Firmaların gerek birbirlerine gerekse kendilerini takip eden kişilere çalışmaları hakkında bilgi sunmaları amacını taşıyan etkinlik, oyun konsolları alanında da yeni isimlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şu an dünyada lider olarak gösterilen Playstation, XBox ve Nintendo konsollarına karşın gelecek günlerde Steam Machine, Amazon Box’a ek olarak Ouya’nın da konferans içerisindeki yerini alacak olması, sektörün önümüzdeki zamanlarda ne denli canlı olacağını da gözler önüne seriyor. Android tabanlı ufak bir oyun konsolu olan Ouya, günümüzün profesyonel yapımlarında ziyade, daha ufak bütçeli ve sistemsel açıdan da basit oyunları çalıştırmayı vaat ediyor. Broken Age, Cascade ve Duck Game gibi beklenen yapımları çalıştıracak olan Ouya’nın, kullanıcılarından alan destek sayesinde çok daha ileri seviyelere erişmesi de mümkün olabilecek.



 



 


Dark Souls 2'nin Videolarındaki Grafiksel Kalitesi ile Oynanış Aşamasındaki Arasında Derin Farklar Bulunuyor

dark souls 2



 



 



Namco Bandai'nin lider aksiyon tabanlı rol yapma oyunları arasında yer alan Dark Souls 2, gerek genel oynanış yapısı gerekse grafiksel kalitesi ile yüz binlerce oyun severin büyük bir heyecan ile kendisini beklemesini sağlamakta. Oyunun resmi çıkışı gelecek hafta gerçekleşecekken, yasal olmayan yollar üzerinden oyunu elde eden bazı Playstation 3 kullanıcıları, forum siteleri üzerinden paylaştıkları ekran görüntüleri ile birlikte Dark Souls 2'de de uygulanmış olabilecek potansiyel bir grafik kalitesi düşürülmesini ortaya çıkarmışa benziyorlar. Yaklaşık bir ay önce yayınlanan oynanış videosu içerisindeki çözünürlük ve detaylar ile PS3 kullanıcılarının paylaştığı görüntüler arasında açık bir fark bulunması, Namco Bandai'nin oyunun takipçilerine haber vermeden bu tarz bir değişikliği gerçekleştirmiş olabileceğine işaret ediyor. Oyunun resmi çıkışı gerçekleşmediği için firma genelinden herhangi bir açıklama yapılmazken, Dark Souls 2'nin gelecek günlerde konsol dünyasının en çok bahsedilen ve en farklı yorumlanan oyunları arasında yerini alacağına şüphe yok.



 



 


22 Mart 2014 Cumartesi

FIFA 14’ü İçeren XBox One Paketi, Kısa Bir Süre İçin 300 Sterline Satılacak

fifa 14



 



 



İngiltere pazarının bilgisayar ve konsol oyunları alanında sahip olduğu güç, geliştiricileri bu alanda gerçekleştirilecek indirim ve fırsatlar alanında da teşvik etmekte. Özellikle geçtiğimiz ay içerisinde GameStop ile başlayan ve diğer zincir markalar ile devam eden XBox One indirimleri, ülkedeki oyuncular tarafından büyük bir mutluluk ve memnuniyetle karşılanmıştı. Kişiler, içerisinde Titanfall’un bulunduğu paketi 349 Sterlin gibi oldukça uygun bir fiyat üzerinden edinme şansı yakalarken, şimdi başka bir fırsat da FIFA 14’ü içeren paket cephesinden geliyor. Ülkemizde de benzerleri bulunan ve sınırlı sayıda stoğu düşük fiyatlar üzerinden sunan Groupon benzeri bir site üzerinden sunulacak olan XBox One paketi, içerisindeki FIFA 14 ile birlikte yalnızca 299.99 Sterline alıcı bulacak. Site üzerinde verilen bilgiye göre teklif yalnızca doksan dokuz saat için geçerli olurken, uzmanlar stoğun bu kadar dahi dayanmayacağını düşünmekte. Konsolu halen edinmemiş olan İngilizler için büyük bir fırsat olan kampanyanın benzerinin ise ülkemizde gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği bilinmiyor.



 



 


Might & Magic X Legacy, İlk İndirilebilir İçerik Paketine Kavuşuyor

might magic x legacy



 



 



Uzun yıllar boyu Heroes of Might & Magic serisi ile devam ettikten sonra birincil kişi görünümüne geçen ve modern rol yapma oyunları arasındaki yerini alan yapım, 27 Mart itibarı ile ilk indirilebilir içerik paketini oyunculara sunacak. Might & Magic X Legacy The Falcon & The Unicorn ismi ile satışa sunulacak paketin İngiltere sunucuları üzerinden 5.49 sterline satın alınabileceğinin açıklanması, diğer pazarlarda da 7.49 Euro ve 8.99 Dolar gibi rakamların oluşmasına fırsat verecek gibi görünüyor. Oyunun Digital Deluxe sürümüne sahip olan kişiler indirilebilir içeriğe herhangi bir ücret ödemezken, çıkış tarihine kadar mevcut fiyatın indirilmesi veya yükseltilmesi konusunda da değişikliklerin yapılma hakkı saklı tutuluyor. Might & Magic X Legacy’e Haven cephesinden yeni düşmanlar ve yaratıklar eklenirken, oyun severlerin tecrübe edebilecekleri iki farklı zindan ve yepyeni görevler de DLC içerisinde sunulacak. Ubisoft’un genel bazda ilgi çeken indirilebilir içerik paketlerinin, bu oyunda nasıl bir yankı uyandıracağı ise gelecek günlerde belli olabilecek.



 



 


The Elder Scrolls Online’ın Aylık Ücreti Konusundaki Tartışmalar Sürüyor

the elder scrolls online



 



 



The Elder Scrolls serisinin uzun yıllardır rol yapma oyunları alanında elde ettiği büyük başarı, Skyrim’in yayınlandığı 2011’den bu yana yirmi milyon kopyadan fazla satması ile doruk noktasına ulaşmıştı. Yapımcı Bethesda firması, oyunun hali hazırdaki popülaritesinden faydalanarak, takipçilerine üst düzey bir devasa çok oyunculu online rol yapma oyunu hazırlayarak, The Elder Scrolls Online’ı yalnızca günler içerisinde piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Çoğu oyuncu yapımın Free ot Play mantığı ile ücretsiz olarak sunulacağını tahmin ederken firmanın aylık ücret sistemi ile çalışacaklarını açıklaması, sektörün önde gelen isimleri ve şirket yöneticileri arasındaki tartışmayı da ortaya çıkarmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Bethesda yöneticilerinin aylık ücretin kaliteli ve sürekli bir oyun hazırlamak için gerekli olduğu konusundaki düşüncelerini bu sayfalardan paylaşmıştık. Firmanın başkanından sonra başkan yardımcısının da konu hakkında detaylı açıklama yapması, The Elder Scrolls Online’ı kullanabilmek için aylık ödenmesi gereken 15 dolarlık ücretin, çok büyük bir değişiklik olmadığı sürece istenmeye devam edeceğini gösteriyor.



 



 


20 Mart 2014 Perşembe

LOL Bahar Turnuvasında Son Gelişmeler

league of legends



 



 



E-spor olarak adlandırılan koridor oyunları arasında en popülerlerinden olan Legand Of Legends in bahar turnuvası başladı. Kıran kırana geçen mücadelelere tanım olunan Bahar Mevsimi Şampiyonluk Turnuvasının 6. Ve son hafta karşılaşmalı League of legends Tv de naklen yayınlanmıştı. Dün yapılan karşılaşmalarda sonuçlar şu şekilde; GE: 1 – 0 DP, HWA: 1 – 0 BPI, AWH: 1 – O ANT, TT: 1 – 0 WF Bu gün akşam oynanacak karşılaşmada yer alacak takımlar ve saatleri ise şu şekilde yayımlandı, Saat 5 te GE ve ANT takımları kozlarını paylaşacak. Saat 6 da ise AWH – HWA karşılaşmaları sahne alacak. Saat 7 de BPI – WF ve son olarak saat 8 de ise DP –TT karşılaşmaları canlı olarak yayınlanacak. Oyununu ve stratejisini geliştirmek isteyen oyuncular içinoldukça faydalı olan bu turnuvalar, geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı başarıyor. Canlı olarak verilen turnuvalar ile takım oyunu adına pek çok stratejiye ve oynanış çeşitliliğine tanık olmak söz konusu olmaktadır.



 



 


Mart Ayında Piyasaya Çıkacak Yapımlar

deus ex



 



 



Yeni yıl ile birlikte oyuncular heyecanla yeni çıkacak olan yapımları beklemeye başladılar. Özellikle Titanfall ın bu hafta içerisinde piyasaya çıkmasının ardından gözler merakla beklenen diğer yapımlara çevrilmiş durumda. Gelen haberlere baktığımızda bu ayın 18 inde Deus Ex The Fall piyasaya çıkacak. Eidos Montreal ve N Fusion interactive geliştirilen ve oldukça dikkat çeken grafiklere sahip oyun Ocak ayında Android için çıkmış ve büyük ilgi ile karşılaşmıştı. Şimdi ise yapımcılar Pc versiyonunu oyuncuları ile buluşturuyor. Metal Gear Solid Ground Zeroes de yine önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak olan iddialı yapımlar arasında. Öte yandan Men Of War Assault Squad 2 Deluze Edition ve Final Fantasy X/X Hd Ramester de aynı gün piyasaya çıkacak yapımlar arasında bulunuyor. The Witch And The Hundred Knight, Yaiba Ninja gaiden Z gibi yapımlarda mart ayı içerisinde piyasaya çıkacak yapımlar arasında bulunuyor. Bu yılın oyun açısından oldukça bol geçeceğini ve oyuncuları oldukça iddialı yapımların beklediğini söyleyebiliriz.



 



 


Grand Theft Auto V PC

gta 5 pc



 



 



Rock Star Games firmasının efsaneleşen oyunları arasında yer alan Grand Theft Auto son serisi V ile inanılmaz bir başarı göstermiş ve çok uzun süre en çok satanlar arasında yer almıştı. Ancak oyuncuları üzen kısım oyunun Pc platformu için çıkmamış olmasıydı. Oyun hemen hemen tüm oyun konsolları için çıkmasına karşın nispet yapar gibi Pc platformuna çıkarmamasının bir satış stratejisi olduğu varsayıldı. Ancak aradan geçen uzun zamanın ardından yapımcı Rock Star Gamesin beklenen haberi vermemesi oyuncuları üzmüş olsa da ünlü bir online perakende satış firmasında ki bir ürün büyük ses getirdi. Söz gelimi GTA V nin pc sürümünün gösterildiği reklam büyük bir ilgi ile karşılaşmış ve bunun teknik bir hatadan dolayı mı yoksa gerçek bir durum mu olduğu konusunda hiçbir açıklama yapılmamıştı. Ancak yapımcılara yakın isimlerin söylemlerine göre oyunun bu yıl içerisinde PC versiyonun çıkacağı kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor. Hatta bu haziran ayında Pc versiyonun çıkacağı söz konusu.



 



 


19 Mart 2014 Çarşamba

Total War Rome 2 İçin Yeni DLC’de Geri Sayım

total war rome 2



 



 



Strateji dünyasının en sevilen yapımları arasında yer alan Total War serisinin son oyunu Rome 2 büyük bir ilgi ile karşılaşmış ve geçtiğimiz yılın en çok satanları arasında yer almıştı. Total War Rome 2 de oyuncular, tozlu tarih sayfalarına karışıp büyük uygarlıkların çıkar savaşlarına tanık oluyorlar. Onlarca farklı ırkın, dönemin şartlarına göre verdiği mücadeleyi konu alan oyunun oldukça heyecan yaratan yeni bir DLC haberi geldi. Kartacalı dahi stratejist olarak bilinen Hannibal Roma kapılarına dayanmaya geliyor. Bilindiği üzere tarihte İspanya topraklarında yaşamış Hannibal büyük Avrupa seferine çıkmış ve Roma topraklarını işgal etmek için binlerce orduyu aylarca yürütmüştü. Yapımcı firmalar bu tarihi olayı yeniden canlandırmayı amaçlıyorlar. Bu gün yapılan açıklama da oyun 27 Martta Hannibal At The Gates adlı bir DLC ile oyuncularla buluşacağı açıklandı. Oyunun hikayesine ek bir hikaye olarak gelecek bu DLC ile oyuncular tarihin iki büyük devinin mücadelesine ortak olacaklar.



 



 


18 Mart 2014 Salı

Dark Souls 2’deki Silahların Özelliklerini ve Nasıl Elde Edilebileceklerini Açıklayan Rehber Yayınlandı

dark souls 2



 



 



Efsane rol yapma oyununun ikincisinin geçtiğimiz günlerde konsol versiyonlarının yayınlanması ile birlikte, dünya genelinde yüz binlerce oyuncu Dark Souls dünyasını tecrübe etmeye başlamış durumdalar. Oyunun hali hazırdaki oldukça zor yapısı sebebi ile hikâye içerisinde ilerlemek bir hayli zor olsa da, asıl sorun silahların nerede ve nasıl ele geçirilebileceği konusunda ortaya çıkmakta. Oyuncuların bu konuda sıkıntı yaşamaması ve daha rahat bir oyun keyfi yaşayabilmesi için yine kullanıcılar tarafından açıklanan rehber, silahların tam olarak hangi noktalarda ve hangi fiyata edinilebileceği konusunda ayrıntılı bilgi veriyor. Daggers, Straight Swords, Great Swords, Ultra Great Swords, Curved Swords, Curved Greatswords, Axes, Greataxes, Hammers, Great Hammers, Spears, Halberds, Reapers, Twinblades, Whips, Claws, Fists, Pyromancer Flames, Staffs, Sacred Chimes, Bows, Crossbows ve Greatbows ana başlıkları halinde Dark Souls 2 içerisinde geçen tüm silahların detaylı biçimde anlatıldığı rehber sayesinde, kişilerin düşmanlarına karşı arzu ettikleri silahı kullanmaları çok daha kolay hale geliyor.



 



 


Metal Gear Solid V Ground Zeroes’un Popülerliğini Arttırmak İçin Türlü Yollar Deneniyor

metal gar solid ground zeroes



 



 



Her ne kadar geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin de dahil olduğu birkaç ülkede erken satışa sunulmuş olsa da, global çapta yayına girmek için 18 Mart tarihini bekleyen Metal Gear Solid V Ground Zeroes, şimdiden on binlerce kişinin meraklı bakışları altına girmiş durumda. Oyun için söylenegelen çok sayıda negatif yorum ve eleştirinin adeta önünde etten bir duvar gibi durarak yapımına karşı olan düşüncelere göğüs germeye çalışan Hideo Kojima, farklı satış ve pazarlama yöntemlerini de denemeye başlamış gibi görünüyor. Genellikle televizyon ekranlarından uzak durmaya gayret eden Kojima, oyunun Japonca versiyonunun seslendirme kadrosundan Tomokazu Sugita ile birlikte Metal Gear Solid V Ground Zeroes’un tanıtımı için düzenlenen bir şaka programına konuk olarak, oyun severlere keyifli vakit geçirtti. Bu organizasyonun tamamı ile tanıtım amaçlı yapıldığı düşünülmese de, Kojima ve takımının Metal Gear Solid V Ground Zeroes ile birlikte üstlerine kazınan olumsuz düşünceleri egale edebilmek için büyük uğraş verecekleri kesin.