30 Nisan 2014 Çarşamba

Resident Evil 7’ye Hazır Olun

resident evil 7



 



 



Capcom her ne kadar her yıl yenisini çıkarmayı alışkanlık haline getirdiği Resident Evil serisinden epey bir tepki almış olsa da, ekip bu yıl içerisinde çıkması planlanan serinin 7. Oyunu hazırlıyor. RPG Korku temalı yapım, özellikle grafiksel olarak oldukça başarılı. 6. Oyunun ardından bir oyun daha çıkaran Capcom sır gibi sakladığı projesini, sonunda yakalattı. Söz gelimi Japon kökenli bir ekonomi dergisi, bu gün ki sayısında E3 2014 fuarı çerçevesinde Resident Evil 7 Playstation 4 için duyurulacağı iddiasında bulundu. Kaynağın bir ekonomi dergisi olması, her ne kadar tam olarak bir güven vermemiş olmasa da uzun zamandır oyunun 7. Bölümünün çıkacağı sürekli olarak gündeme geliyordu. Farklı kaynaklardan gelen haberlere karşı Capcom cephesinden her hangi bir yalanlama haber gelmemiş olması yeni bir Resident Evil deneyimi yaşayacağımızın, sinyallerini veriyor olabilir. Ancak iddiadaki ayrıntı biraz can sıkıcı duruyor. Çünkü oyun Playstation 4 için çıkıp, PC ve diğer konsol oyuncularını üzmesi yüksek bir ihtimal.



 



 


Path of Exile’ın Yeni Güncellemesinde Eklenecek Karakter Yeteneğinin Özelliği Açıklandı

path of exile



 



 



Ücretsiz olarak kullanılabilen aksiyon tabanlı rol yapma oyunları arasında açık ara liderliği elinde bulunduran Path of Exile, yalnızca aylar ile ifade edilebilecek süredir yayında olmasına rağmen üç milyonu aşkın aktif kullanıcısı ile birlikte başarılı yürüyüşünü sürdürüyor. Geliştirici ekibin neredeyse her hafta yayınladığı ana ve ara güncellemeler sayesinde içeriğini sorunsuz ve gelişir yapıda tutmayı başaran Path of Exile, uzun süre beklendikten sonra yayınlanan 1.1.2b güncellemesinden sonra şimdi de 1.1.3’ü bekliyor. Resmi web sitesi üzerinden paylaşılan bilgiye göre güncellemenin herhangi bir aksilik olmadığı sürece iki hafta içerisinde indirilmeye açılması beklenirken, karakterlere eklenecek yeni bir yetenek olan “ Molten Strike “ın da tam olarak neye yarayacağı konusuna açıklık getirildi. Molten Strik,e karakterin silahını savurduktan sonra yeryüzüne adeta magmadan kopup gelen bir ateş topunun vurulmasını sağlayarak çevreye ateş hasarı verecek. Özellikle savaşçı karakterler tarafından sıklıkla kullanılması beklenen bu Path of Exile yeteneği şimdiden merakla bekleniyor.



 



 


League of Legends’da Şampiyon ve Kostüm İndirimleri Açıklandı

league of legends



 



 



Oyunlardan kazanılan veya gerçek para ile satın alınabilen Riot Puanlar sayesinde içeriğindeki şampiyon ve şampiyon kostümlerine anında ulaşılabilmesine fırsat veren League of Legends, her dört günde bir yenilenen indirim kampanyaları sayesinde de puanların daha ekonomik biçimde harcanmasına fırsat vermekte. Dün akşam saatlerinde web sitesi üzerinde yayınlanan haber ile 22 ilâ 25 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak indirimler de League of Legends oyuncularına duyuruldu. Hecarim, Galio ve Twisted Fate şampiyonlarına 487, 440 ve 292 puan ödeyerek erişebilecek sihirdarlar, bu sayede şampiyon arşivlerini çok daha uygun bedeller karşılığında genişletebilecekler. Buna ek olarak Obsidiyen Malphite, Donmuş Dehşet Nocturne ve Efsunlu Galio kostümlerine de 487, 487 ve 260 Riot Puan ile ulaşabilecek oyuncular, gerek takım arkadaşları gerekse rakiplerine daha ilgi çekici görünümdeki şampiyonlar ile zenginliklerini gösterebilecekler. League of Legends alışverişlerinizde kullanacağınız Riot Puanlara arzu ettiğiniz miktarda stoklar ile Durmaplay üzerinden erişme imkanı sağlayarak kalite ve tasarrufu aynı anda yaşayabilirsiniz.



 



 


29 Nisan 2014 Salı

Tomb Raider Serisinin Devamı İçin İlk Söylentiler Ortaya Çıktı

tomb raider



 



 



On beş yılı aşkın hayatı boyunca Square Enix’in en başarılı aksiyon oyunları arasında yer alan ve gelişimini daima sürdüren Tomb Raider, geçtiğimiz yıl içerisinde yayınlanan yeni versiyonu ile adeta eskiye bir sünger çekip üst düzey grafik, hikaye ve sistemsel öğeleri sayesinde takipçilerini kendine hayran bırakmayı başarmıştı. Kullanılan yeni oyun motoru sayesinde kullanıcılarından üst düzeyde takdir ve beğeni alan oyunun hikayesinin bir nevi yarım kalması da potansiyel bir devam oyununun hazırlanacağına en büyük işaret olarak gösterilmekteydi. Bazı oyun forumlarında ortaya çıkan dedikodulara göre Square Enix, Haziran ayında gerçekleşecek E3 fuarı içerisinde yeni Tomb Raider oyunu hakkında tanıtım yapmaya hazırlanıyor. Her ne kadar firma cephesinden resmi bir açıklama gelmese de, projelerini daima son ana kadar gizli tutmayı seven Square Enix’in, bu tarz ir projeye sahipse dahi onu fuara kadar ortaya çıkaracağı düşünülmüyor. Tomb Raider’ın yeni ve eski oyunlarını Durmaplay’den en uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz.



 



 


XCOM Enemy Unknown’un Android Cihazlarda Çalışacak Versiyonu Gelecek Aylar İçerisinde Google Play’deki Yerini Alabilir

xcom enemy unknow



 



 



Gerçek zamanlı strateji oyunu serileri arasında yaklaşık yirmi senelik geçmişe sahip olan XCOM serisi, geçtiğimiz yıl yayınlanan son oyun Enemy Unknown ile birlikte halen on binlerce kişinin aktif kullanımına maruz kalmakta. Gördüğü yoğun ilgi sayesinde pek çok indirilebilir içerik ve benzer eklentinin de geliştirilmesini mümkün kılan oyun, PC ve konsollardan sonra şimdi de akıllı telefon ve tabletler üzerinden oynanılmaya hazırlanılıyor. XCOM serisinin onaylı Twitter hesabı üzerinden paylaşılan mesaj, Amazon AppStore ve Google Play üzerinden edinilebilecek bir mobil versiyonun kısa süre sonra elektronik raflardaki yerini alacağını belirtmiş durumda. Her ne kadar PC ve konsol versiyonları ile birebir aynı yapıya sahip bir XCOM Enemy Unknown’un yayınlanması beklenmese de, genel yapı ve kullanım şeklinin mobil cihazlara da modifiye edilebilmeye uygun olması sebebi ile bu tarz bir kararın alınmış olunabileceği düşünülmekte. XCOM Enemy Unknown’u Durmaplay üzerinden en uygun fiyatlarla satın alarak başarılı strateji serisini tecrübe etmeye başlayabilirsiniz.



 



 


World of Tanks’in Premium Dükkanı Oyuncuların İlgisin Çekecek Teklifler Vermeyi Sürdürüyor

world of tnaks



 



 



Geçtiğimiz günlerde üçüncü yaşını kutlayarak dünya genelindeki on milyonlarca oyuncusuna pek çok hediyenin ulaştırılmasını sağlayan World of Tanks, bedelsiz olarak kullanılabilmesinin yanı sıra kendisine maddi destek sağlamak isteyen kişilerin de elde edebilecekleri üstün öğeleri Premium Market üzerinden sergilemeye devam ediyor. Her hafta farklı bir öğenin eklendiği ve bu sayede kişilerin daha avantajlı ve dikkat çekici paketlere ulaşmasının sağlandığı market, bu hafta da “ Kralın Fidyesi “ paketine sahip olmuş durumda. On iki bin beş yüz altının yanı sıra otuz yedi ünlük Premium hesaba erişilmesini sağlayacak Kralın Fidyesi paketine yalnızca kırk dokuz Euro doksan beş sent ödeyerek erişme şansı bulacak World of Tanks oyuncuları, bu sayede mücadelelerinde çok daha başarılı biçimde devam edebilecekler. Aynı zamanda on iki bin beş yüz altın ve on iki milyon krediden oluşan Fort Knox paketine de halen yüz Euro karşılığında erişebilecek üst düzey World of Tanks oyuncuları, hesaplarına mümkün olabilecek en ciddi eklentiyi gerçekleştriebilecekler.



 



 


28 Nisan 2014 Pazartesi

Ön Siparişteki Oyunlar Ve Fiyatları

murdered



 



 



Yılın beklenen yapımları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlıyor diyebiliriz. Geçtiğimiz Mart ayında İnfamous ve TitanFall gibi yapımlar sonunda piyasaya çıkmış ve ilk haftasında epey bir satış grafiği yakalamıştı. Öte yandan beklenen diğer yapımlarda çeşitli online oyun sitelerinde ön siparişe girmiş durumda. Uzun bir aradan sonra yeniden gün yüzüne çıkan Zombi askerler Wolfenstein: The New Order ile oyuncuları ile buluşuyor. 132 TL den piyasaya çıkması beklenen oyun aynı zamanda ön sipariş ile DOOM un Betasını da hediye ediyor. Batman’dan sonra ek çok beklenen bir diğer süper kahraman oyunu olan The Amazing Spider Man 2 ön siparişe çıkan oyunlar arasında. Spider Man 84 TL’den ön siparişe açılmış durumda. Şehir kurma oyunu olan Tropico 5 ise 90 TL den satışa çıkan yapımlardan. Ön siparişe çıkan son oyunumuz ise Murdered Soul Suspect. Oyunun piyasaya 80 TL’den satışa sunulacağı biliniyor. Ancak ön sipariş ile alanlara 72 TL’den satılacak.



 



 


Yeni Prince Of Persia Oyunu Yolda mı?

prince of persia



 



 



Geliştiriciliğini ve dağıtıcılığını üstlendiği Prince Of Persia oyununa epeydir dokunmayan Ubisoft, sonunda bu duruma bir son vermeye hazırlanıyor. Bilindiği üzere kum prensinin son oyunu 2008 Aralığında piyasa çıkmış ve günümüze kadar POP serisinden haber alınamaz olmuştu. Ancak gün içerisinde yapılan bir açıklama unutulan prensimizi yeniden ekranlarımıza getireceğe benziyor. Peş peşe çıkardığı Assassin’s Creed serileri ile Prince Of Persia’yı ihmal eden Ubisoft, yeni bir Prince of Persia destanına hazırlanıyor. Kaynağı doğrulanmamış açıklamada Ubisoft firması kendi motoru olan UbiArt FrameWork ile iki boyutlu yeni bir Prince of Persia oyunu üzerinde çalışıyorlar. Oyunun son versiyonu da farklı bir grafiksel değerlere sahipti ve iki boyutlu bir görsellik sunuyordu. Ancak bu oyunun havasını farklı kılarak epey bir takdir toplamıştı. Şimdi Ubisoft yeni bir iki boyutlu Prince Of Persia deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Ancak Ubisoft bu konuda halen bir açıklama yapmış değil. Ama her hangi bir yalanlama bildirisi gelmemesi de dikkatlerden kaçmıyor.



 



 


27 Nisan 2014 Pazar

Rappelz, Biraz Geç de Olsa Paskalya Etkinlikleri Düzenliyor

rappelz



 



 



Geçtiğimiz iki hafta içerisinde tüm popüler online oyunlarda düzenlenen Paskalya Bayramı etkinlikleri, nihayet Rappelz dünyasındaki yerini de almış durumda. Oyunun web sitesi üzerinden paylaşılan bilgiye göre bu sabah başlayıp 12 Maıys tarihine kadar devam edecek etkinlikler çerçevesinde, oyuncular klasik yumurta bulup hediye kazanma yarışmalarına katılabilecekleri gibi aynı zamanda şeytani tavşanlar ile de mücadele ederek farklı tecrübeler yaşayabilecekler. Topraklar üzerinden toplanacak bozuk yumurtalar sayesinde karakter seviyesine göre farklı bir Harikalar Diyarı’na gönderilecek oyuncular, değişen seviyelerdeki tavşanlar ile bireysel veya grup halinde mücadele edebilecekler. NPC’ler üzerinden edinilecek görevleri izleyerek sonuca ulaşabilen oyuncular, bu sayede birbirinden farklı hediyelere de vakit kaybetmeden erişebilecekler. Rappelz dünyasını daha önce tecrübe etmemiş oyuncuların bu tarz özel etkinlikler sayesinde denemelerini gerçekleştirmeleri mümkün kılınırken, hali hazırdaki oyuncuların da memnuniyet düzeyleri arttırılıyor. Oyunda kullanabileceğiniz kredileri sitemiz Durmaplay üzerinden satın alarak keyifli devasa çok oyunculu online rol yapma oyunu tecrübenize vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz.



 



 


League of Legends’ın 4.6 Numaralı Yamasından Notlar

league of legends



 



 



2009 yılından bu yana devam eden hayatı boyunca MOBA türünün en başarılı isimleri arasında yer almaya aralıksız devam eden League of Legends, yetkili kadrosunun ve geliştiricilerinin özverili çalışmaları doğrultusunda daima yükselen bir grafiğe sahip olmayı başarmakta. Gelecek günlerde gerçekleşecek 20014 All Star turnuvası öncesinde oyunda bazı köklü değişikliklere gidileceğini açıklayan Riot Games ekibi tabiri yerindeyse sözlerini tutarak yeni yamayı da dün akşam itibarı ile yayına sürdüler. 4.6 kodunu taşıyan ve 2014 yılı içerisinde yayınlanacak sonran üçüncü güncelleme olduğu düşünülen yamanın mücadelelerdeki genel değişiklikleri ise internet sitesi üzerinden ayrıntılı biçimde oyuncular ile paylaşıldı. Yenilemelere göz atıldığında Gragas, Rengar ve Kassadin üzerinde ciddi düzenlemeler göze çarparken, takım ve bireysel bazda oluşan bazı dengesizlikler ortadan kaldırılmış durumda. Bu yeniliklere ek olarak üst League of Legends haritasının üst koridor kısmında savaşması muhtemel şampiyonların oyundan ciddi anlamda koptuğunu ve bu durumu düzeltebilmek için ortaya çıkan creep sayısı ve elde edilen altın miktarını düzenleyen ekip, oyunculardan geri dönüşleri beklemekte.



 



 


DIRT Serisinin Yapımcısı Codemasters’dan Beklenen Haber Geldi

DIRT



 



 



Her ne kadar oyun sektörünün en köklü isimlerinden birisi olsa da son yıllarda yayınlanan DIRT oyunları ile birlikte kendisinden sıklıkla bahsettirmeyi başaran Codemasters, geçtiğimiz hafta yaptığı duyuru ile yeni haftaya enteresan haberler ile başlayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine gözler firmanın internet sitesi ve sosyal ağ sayfalarına çevrilirken, beklenen açıklama dün gece saatlerinde yapıldı. Açıklanan bilgiler, firmanın yeni bir oyun serisine başlamaya karar alarak bu alanda çalışacak yüz elliyi aşkın yeni geliştiriciyi işe almak istediği yönünde. Bu haberin duyurulması ile birlikte yeni oyunun DIRT serisine ait olmayacağı kesinleşirken, buna rağmen araba yarışı türünde ise halen kararlı olunduğu belirtiliyor. Buna ek olarak hem konsollar hem de bilgisayarlar için hazırlanacak yapımın yeni konsollara mı yoksa eski modellere göre mi hazırlanacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmamış durumda. Detay bilgilere ulaşmak için firmayı takip altında tutmak gerekecek. DIRT serisi ve tüm Codemasters oyunları hakkındaki haberlere Durmaplay sayfalarından ulaşabilirsiniz.



 



 


26 Nisan 2014 Cumartesi

Vindictus’ta Pet’ler İndirime Girdi

vindictus



 



 



Nexon Europe tarafından hizmete açıldığı günden bu yana devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları sektörünün önde gelen isimlerinden birisi olma yolunda hızlı adımlar ile ilerleyişini sürdüren Vindictus, kullanıcılarının talepleri doğrultusunda sık aralıklar ile gerçekleştirilen kampanya ve fırsatlar sayesinde oyuncuların memnuniyet seviyesini arttırırken, popülerliğini de daha üstün bir noktaya taşımakta. Mayıs ayını ulusal pet günü ilan eden Vindictus yetkilileri, dünden başlamak üzere Haziran’ın on sekizine kadar geçerli olacak yüzde ellilik bir indirim kampanyasının da müjdesini verdiler. Gremlins, bears, chieftains ve wolves kategorilerindeki indirimin yanı sıra life-giver gem, trich hide gem, relentless assault gem ve Premium pet feed eşyalarında da aynı şekilde yarı fiyatına düşen etiketler sayesinde, oyuncuların mikro ödemeler ile elde ettikleri karşılıklar da dolaylı yoldan artacak. Sizler de Vindictus ödemelerinizi gerçekleştirmek için Nexon cashlerinizi Durmaplay aracılığı ile satın alabilir ve bu başarılı MMORPG’yi ister tek başınıza ister de arkadaşlarınız ile arzu ettiğiniz sürede tecrübe edebilirsiniz.



 



 


Arche Age İçerisinde Yüzden Fazla Karakter Yeteneği Bulunacak

arche age



 



 



Devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları arasında son haftalarda kendisini göstermeye başlayan ve Twitch üzerindeki sevilen yayıncıların desteği sayesinde kısa sürede kendisinden söz ettirmeye başlayan Arche Age, henüz yalnızca alpha aşamasında olmasına rağmen geniş içeriği ile gelecek vaat etmeyi sürdürüyor. Oyunun grafiksel bazda oldukça üst düzeyde bulunmasının yanı sıra karakter gelişim aşamasında kullanıcıya çok sayıda seçim şansı sunması, kişinin kontrol ettiği karakterini tam anlamı ile kendisine uygun olarak dizayn etmesini sağlıyor. Oyunun resmi web sitesinde bulunan tanıtımlar ışığında bir, beş ve onuncu seviyede seçilecek geniş yetenek ve özellik imkanları sayesinde toplamda yüz yirmiden fazla ana dala bağlı karakterler oluşturulabiliyor. Battlerage, Occultism, Defense, Vitalism ve Witchcraft gibi benzer MMORPG’lerde görülmeye alışık olunmayan yetenekler sayesinde oldukça geniş bir oyuncu kitlesine hitap etmeyi başaracağı düşünülen Arche Age, herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde Free to Play sistemi ile bedelsiz olarak dileyen tüm oyun severler ile buluşabilecek.



 



 


5 Milyon Xbox One Konsolu Piyasaya Çıktı

xbox



Microsoft, 5 milyon Xbox One konsolunu piyasaya sürdüğünü bildirdi. Microsoft’a göre bu rakam, zaman dilimi açısından Xbox 360’ı yüzde 60 oranında geçti. Belirtmek gerekir ki bu rakam satılan konsol sayısı değil, piyasaya sürülen konsol sayısı.



Microsoft'un verilerine göre Xbox One oyuncuları günde ortalama beş saatlerini konsollarının başında geçiriyor, bu da oyuncuların bir milyar saatten fazla bir süreyi oyunlar ve uygulamalarla harcadıklarını ortaya koyuyor. 

Xbox One Mart ayında Birleşik Devletler’de, PlayStation 4’ün gerisinde kalarak 311,000 konsol sattı. Xbox 360 ise, aynı ay içinde 111,000 birim satışla PlayStation 3’ü geride bıraktı. Xbox One’ın konsol başına satılan tamamlayıcı ürün oranı konsol başına 2.9 olurken, PlayStation 4’ünki ise 2.93’e ulaşmış.



Mart ayında Xbox One ve Xbox 360 oyunlarının toplam satışı 4.1 milyona ulaştı. Bu rakamın 2.7 milyonu Xbox 360 konsolunda oynanan oyunlar oldu. Rakamların hepsi dudak uçuklatıcı!



 



 


25 Nisan 2014 Cuma

StarCraft 2. Sezonu Başlıyor

 



starcraft



 



 



StarCraft 2'de 2014 yılının ikinci sezonu başladı. Bonus havuzları ve statüleri sıfırlandı ve 2014 ilk sezonunun ödülleri dağıtıldı. Ödül kazananları ve 2014 yılının ilk sezonunun sonuçlarını görmek için StarCraft 2 profilinizden Leagues and Ladders kısmına girebilirsiniz. 



2. sezonda1v1, 2v2, 3v3 ve 4v4 lider harita havuzlarına yeni haritalar eklendi. Oyuna başlamadan önce eklenen yeni haritaları kontrol edip öğrenmenizde fayda var. 



Her zaman olduğu gibi gizli yetenek oranları eşleştirme için kullanılmaya devam edilecek ve mevcut durumlar ikinci sezona aktarılacak. Bu yüzden 2014 ilk sezonunun yasakları başlamadan önce bir lige yerleştirildiyseniz yeni sezonda aynı ligden devam edebilmek için sadece bir yerleştirme maçı yapmanız yeterli olacaktır. 



Ayrıca 2. sezonda karakter adı olmayanlara karakter isim değişikliği fırsatı da sunuluyor.



StarCraft'ta 2. sezonun tadını çıkarın!



 



 


War Rock da Paskalya Kutlamalarından Nasibini Alıyor

warrock



 



 



Takım tabanlı ve bireysel online nişancı oyunları arasında benzerlerine göre kısa bir geçmişe sahip olsa da yüz binlerce oyuncusuna her geçen gün yenilerini katmayı başaran War Rock, Türkiye sunucularının açılması sonrasında ülkemizdeki oyun severlerin de yoğun ilgisini kazanmış durumda. Hali hazırda enteresan oyun sistemleri ve sık güncellenen içeriği ile memnuniyet düzeyini dorukta yaşatan oyun, neredeyse tüm online yapımlarda kullanıcılara sunulan Paskalya İndirimleri içerisinde gerçekleşecek fırsatlarını da resmi sitesi üzerinden duyurdu. Bu akşam Türkiye saati ile 22:59’a kadar sürecek fırsat sayesinde FAMAS Package’a yalnızca üç bin altı yüz Nexon Cash karşılığında erişmek mümkün olabilecek. Otuz gün boyunca geçerli olacak FAMAS silahını içeren paket, 72 tepme, 40 tutarlılık, 40 hasar, 90 hız ve 25 x 5 cephaneden oluşan bu üst düzey makinalı tüfeğin tüm mücadelelerde rahatlıkla kullanılmasını sağlayacak. Bu ve benzeri War Rock fırsat haberlerini takip etmek ve Nexon Cash’lerinize erişmek için Durmaplay’i sık aralıklar ile ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.



 



 


Minecraft Candy Texture Pack Çıktı

 



minecraft



 



 



Minecraft'ın yeni eklentisi Candy Texture Pack piyasaya çıktığını duyurdu.



Oyunun Xbox 360 sürümüne özel olarak çıkan paket yalnızca dijital olarak indirmeye sunuldu. Paketin boyutu ise 4.50 MB. Fiyatı 0.65 pound olarak belirlenen paketi Microsoft Store'dan satın almak mümkün.



Minecraft'ın şimdilik Xbox 360 için çıkardığı paketin diğer platformlara gelip gelmeyeceği henüz netleşmiş değil.



 



 


League of Legends All Star Şampiyonasında URF Modu

 



lol



 



 



League of Legends All-Star Şampiyonasında usta oyuncuların yanında yer alacak altıncı, oylamalar sonucunda belli oldu. Çinli oyuncu Misaya, Hong Konglu oyuncu Toyz, Polonyalı Shushei, Koreli Reapered ve son olarak Jatt usta oyuncuların yanında yer almaya hak kazanan isimler. Seçilen oyuncuların All Stara heyecan katacağı kesin. Ancak heyecan All-Star ile bitmiyor, sırada Le Zenith Arena'da gözde oyuncuların kozlarını paylaşacağı ikinci süper gizli oyun modu var. Bu oyun modu açıklandı. Merak edenler için hemen söyleyelim, bu mod Ultra Rekabet Faktörü olacak! U.R.F modu için de oylama başladı. Şampiyon tahminlerinizi, bir maçta iki Pantheon olsa kişi başına kaç Pantheon düşer sorununa vereceğiniz yanıtları vote.tr.lolesports.com'a girerek oylama katılabilirsiniz. Oylamaya katılacaklar için belirtelim, oylama 26 Nisan saat 10.00'da sona erecek. 



League of Legends heyecanına ortak olmak sizin elinizde! 



 



 



 


24 Nisan 2014 Perşembe

League Of Legends’ten Hilekâr Oyunculara Göz Dağı

league of legends



 



 



Gün içerisinde League Of Legands Tr resmi sitesinden açıklanan bir haber bundan sonra Lol’de hile yapan oyuncuların peşinin bırakılmayacağını açıklar nitelikteydi. Söz gelini ‘Elo-boost’ adı verilen bir hile ile oyuncular hesaplarını yükseltme çabası içerisinde olduğu saptanmış. Elo Puanı Nedir? Adı geçen Elo oyunun eşleşmeleri sağlayan matematiksel sistemin adı olarak tabir edebiliriz. Söz gelimi Lol hayatımız boyunca Dereceli oyunlarda oynanan tüm karşılaşmaların verile hesaplanarak ortalama bir seviye belirlenmekte ve yeni bir oyuna girdiğimizde bizimle aynı seviyede olan oyuncularla oynamak söz konusudur. Ancak Riot Games’in yaptığı araştırmalarda kimi oyuncular hesap değişimi yaparak yüksek seviyelerdeki oyunlara dâhil olmaktalar. Riot Games hesap değişimi, satımı ya da takasını tamamen yasakladığı halde bu duruma uymamış oyuncuları sitesinde ifşa ederek, cezalandırılacaklarını açıkladı. Bundan sonra oyuncular daha dikkatli olmak zorunda kalacaklar. Öte yandan cezalara baktığımızda 2014 sezonu boyunca hiçbir aktivite ya da turnuvaya katılamayacaklar. Ancak ikinci bir yakalanmada tamamen hesabın kapatılması söz konusu.



 



 


League of Legends’ın Yeni Şampiyonu Braum Tanıtıldı

league of legends



 



 



Geçtiğimiz günlerde bu sayfalardan da duyurduğumuz üzere League of Legends’ın yeni şampiyonunun ön duyurusu olarak nitelendirilen kısa bir video oyunun resmi sitesi üzerinden paylaşılmıştı. Devasa ve güçlü görüntüsüne rağmen video içerisindeki rolü dolayısı ile destek ağırlıklı bir şampiyon olacağı düşünülen isim tahminleri boşa çıkarmayarak aynen bu şekilde duyuruldu. Braum ismine sahip olacağı belirlenen karakter, Freljord’un Yüreği sıfatı sayesinde de sıradan savaşçı görünümüne rağmen ne denli köklü bir geçmişe sahip olduğunu ortaya koyuyor. Pasif yetenek olarak “ Meydan Dayağı “ özelliğine sahip olacak Braum, “ Ayaz Yanığı, Yettim Gari, Kapı Gibi ve Freljord Karşılaşması “ gibi yetenekleri ile de mücadelelerde etkin rol oynayabilecek. Koridorlar bazında alt kısımda yer almasının uygun olacağı yeni League of Legends şampiyonu, bu sayede oyunun sırtlayıcı karakterlerini bir hayli rahat ettirebilecek. Gelecek hafta içerisinde oyuna eklenmesi planlanan Braum’u vakit kaybetmeden şampiyon arşivinize katmak için sitemiz üzerinden edinebileceğini Riot Puanlarınızı kullanabilirsiniz.



 



 


Legend Online’daki Genel Bakım Sona Erdi

legend online



 



 



OAS Games’in bünyesindeki hayatına uzun yıllardır başarıyla devam eden Legend Online, benzer yapımlara göre çok daha stabil ve sorunsuz bir şekilde yürümesini yetkili ekibin özverili çalışmalarına borçlu durumda. Sık aralıklar ile gerçekleşen güncelleme ve yenileme çalışmalarına ek olarak haftalık bakımlar sayesinde de sunucuların içerisindeki mevcut sorunları düzeltme imkanı bulan Legend Online takımı, bu periyodik bakımlardan bir tanesini de sabah saatlerinde gerçekleştirdiler. Oyuncuların günün diğer zamanlarına göre nispeten daha seyrek çevrimiçi oldukları sabaha karşı saatlerinde gerçekleşen bakım 05:30’da başlarken 09.30’u biraz geçerek de sona erdi. Oyun içerisindeki süreli eşyaların bakımdan etkilenmediği belirtilirken, meydana gelmiş olabilecek herhangi bir problemin tespit edilmesi durumunda ise yetkili ekiple iletişime geçilmesi tavsiye ediliyor. Legend Online, devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları arasında enteresan yapısı ve ilgi çekici yenilikleri ile Asya ve Avrupa pazarına ek olarak ülkemize de büyük başarı ile hizmet vermeyi sürdürüyor. Oyunun içerisindeki özel eşyalara ulaşmak için kredilerinizi sitemizden temin edebilirsiniz.



 



 


Warframe Posterlerinde İndirim!

 



warframe



 



 



Tennolar Warframe'de dojolarını istedikleri gibi dekore edip kişiselleştirebiliyorlar. Şimdi isteyenler gerçek hayattaki dojolarını da Warframe posterleriyle dekore ederek kişiselleştirebilirler! Odanızı Warframe evreninden kahramanlarla daha fantastik hale getirebilirsiniz. Bu haftaya özel Warframe posterleri %20 indirimli satışta! 



Mag Prime, Frost Prime ve Ember Prime 'ı içeren 3'lü Prime Poster Paketini veya Excalibur, Loki, Mag ve Rhino'yu içeren tekli Warframe posterlerini odanızın duvarlarında sergileyin.



İndirimin bitiş tarihi 21 Nisan saat 19:00, kaçırmak istemeyenler acele etmeli!



Warframe posterlerine sahip olmak için Warframe Resmi Store'u ziyaret edebilirsiniz!



Warframe haberleri ve yenilikleri DurmaPlay'de!



 



 


World of Warcraft’ta Çılgın Oyunculara Rastlamak Mümkün

wolf od warcraf



 



 



Bugünlerde onuncu yaşını kutlamaya hazırlanan Blizzard klasiği World of Warcraft, devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları arasında gerek içeriği gerekse sistemleri sayesinde öne çıkmayı başarıyor. Oyunda uzun yıllardır yer alan başarım ( Achievement ) sistemi sayesinde oyunun sunduğu tüm içerikleri tecrübe etme ve bu tecrübelerini sergileme imkanı bulan oyuncular, bu durumu bazen abartı düzeyde gerçekleştirebiliyorlar. Köklü oyun forumlarından bir tanesinde sergilenen başarım profili, Rus bir World of Warcraft tutkununun bu sistemi ne denli ciddiye aldığını açıkça göstermekte. İçerisinde bulunduğu sunucuda yeni gelen yama da dahil olmak üzere mevcut olan tüm başarımları bitirmiş olan kullanıcı, aynı zamanda tüm karakterlerdeki ilk olarak seviye doksana ulaşma başarımını da elinde bulundurmuş durumda. Bu başarıya aynı anda çok sayıda bilgisayardan farklı karakterleri geliştirerek ulaştığını belirten kullanıcı, loncasının da büyük yardımını gördüğünü söylemeden edemiyor. World of Warcraft, gelecek günlerde yayınlanacak Warlords of Dreanor ek paketi sayesinde mevcut kullanıcılarını arttırmayı düşünmekte.



 



 


The Elder Scrolls'ta Dupe Sorunu

 



the elder scrolls



 





MMO oyunları için önemli hatalardan biri olarak görülen 'Dupe' sorununda bazı oyun içi unsurlar, oyunun açığından faydalanarak çoğaltılabiliyor. Bu ayın başında çıkan yeni MMO oyunu The Elder Scrolls Online'da da Dupe açığı tespit edildi. 

 

Oyuncuların internet mecralarında verdiği raporlara göre The Elder Scrolls Online'da eşya çoğaltmak için bir Dupe açığı bulundu. Sitelerdeki yer alan mesajlara göre oyuncular bu açıktan faydalanarak değerli materyalleri çoğaltıyor ve bunları NPC'lere satarak milyarlarca altın elde ediyorlar. 

 

Şu an için ZeniMax'ın bu soruna nasıl çözüm getireceği netleşmiş değil. Benzer bir durum Guild Wars 2'de de yaşanmıştı. ArenaNet bu açığa erken müdahale edip açıktan faydalanan kişileri oyundan uzaklaştırmıştı. Bakalım ZeniMax The Elder Scrolls'taki açıkla ilgili neler yapacak?



 



 



 


Bombom Kullanıcılarını Yeniden Büyük Şans Ruleti ile Selamlıyor

bombom



 



 



Yayında olan tüm online oyunlar arasında kullanıcılarına en fazla teklif, kampanya ve fırsatı sunan isimler arasında bulunan Bombom, artık periyodik hale getirdiği “ Büyük Şans Ruleti “ etkinliğini yeniden başlatmış durumda. Üçüncü yıldönümünü kutlamanın şerefine düzenlenen etkinlik sayesinde, kişilerin kupon yüklemelerinden elde edebilecekleri kazanımlar iki kata kadar artabiliyor. Oyuna daha önce kupon yüklemesi yapıp yapmadığına bakılmaksızın beş bin kupona kadar ekstra kazanım sağlayabilecek oyuncular, bu sayede mikro ödemelerinden maksimum getiriyi de elde edebilecekler. Kazanılan Bombom kuponları üç ilâ beş iş günü içerisinde hesaplardaki yerini alacakken, etkinliğin adının rulet olmasından anlaşılabileceği gibi, her seferinde elde edilebilecek ekstra kupon sayısı da değişmekte. Bu yüzden daha şanslarını daha fazla deneyen kişiler, beş bin kupona varan bedava getiriyi kazanma şansına erişebiliyorlar. Sizler de Durmaplay üzerinden Bombom kuponlarınızı satın alarak bu başarılı oyundaki tecrübelerinizi vakit kaybetmeden arttırabilir ve gerek kozmetik gerekse işlevsel bakımdan en profesyonel ekipmanlara sahip olabilirsiniz.



 



 


23 Nisan 2014 Çarşamba

Plants vs. Zombies Garden Warfare’in Ücretsiz İndirilebilir İçerik Paketi İndirilmeye Sunuldu

plants vs zombies garden warfare



 



 



Hali hazırda mobil platformda büyük başarı sağlayan Plants vs. Zombies’in konsol ve bilgisayarlara uygun versiyonu olarak hazırlanan Garden Warfare, yayınlanmasının üzerinden henüz oldukça kısa süre geçmesine rağmen yüz binlerce eve misafir olarak oyunculara hoş vakit geçirtmeyi becerebilmiş durumda. PopCap Games’in mobil platform dışındaki en kapsamlı oyun tecrübesi olan Plants vs. Zombies Garden Warfare, EA Games yayıncılığında milyonlarca kişiye kolaylıkla ulaşabildiği gibi, aynı zamanda ücretsiz DLC’lere de erişmeye başlamış gibi görünüyor. Mevcut çoğu oyunda her indirilebilir içerikten adeta para koparmaya çalışan Electronic Arts’ın Plants vs. Zombies Garden Warfare için neden ücretsiz içerik yayınlama kararı aldığına kesin bir açıklama yapılmazken, bu durumun gelecekte değişebilecek olması da yapılan yorumlar arasında yer alıyor. Wild Wild West ismindeki vahşi batı temasını oyuna getiren DLC yaklaşık üç gigabayt boyutu ile birlikte geniş içeriğini belli ederken, kendisini tecrübe eden oyuncuların da memnuniyeti sayesinde geliştiricileri sevindirmeye başladı.



 



 


Legend Online’da 352’inci Sunucu da Açılıyor

legend online



 



 



Hali hazırda kısa aralıklar ile yeni sunucular açması sayesinde mevcut veya yeni kullanıcılarının farklı dünyalardaki hikayelerine başlamalarını sağlayan Legend Online, bu sıralar kendini takip edenleri şaşırtmaya devam ediyor. Son bir hafta içerisinde 350 ve 351 numaralı sunucularının açılması sayesinde yeni dünyaları sunarak ilgi toplayan oyun, aynı haftada içerisinde açtığı üçüncü sunucuyu da bugün itibarı ile aktifleştirmiş durumda. 352 numaralı sunucunun açılması ile birlikte geçmiş iki dünyada uygulanan etkinlikleri kaçırmış kişilere yeni bir şans doğarken, sunucu şimdiden binlerce kişiyle dolup taşmakta. Tıpkı diğer sunucularda olduğu gibi ilk iki güne özel olarak çifte tecrübe puanı fırsatından yararlanabilecek Legend Online severler, bu sayede yeni dünyalardaki karakterlerini çok daha hızlı biçimde üst seviyelere taşıyabilecekler. Bu denli yoğun sunucu açılmasının sebebinin tam olarak ne olduğu konusunda bir açıklama yapılmasa da, gelecek günlerde açıklanması muhtemel bir güncellemenin de habercisi olabileceği düşünülmekte. Legend Online kredilerinizi Durmaplay’den temin ederek oyundaki ödemelerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.



 



 


Titanfall İçin Gelecek Aylar İçerisinde PS Vita Portu Yayınlanma İhtimali Gündemde

titanfall



 



 



Benzer gelişmiş nişancı oyunlarından farklı olarak herhangi bir senaryo moduna sahip olmaması ve yalnızca çok oyunculu modele yüklenmesi ile birlikte dikkatleri üzerinde toplayan Titanfall, PC ve XBox One versiyonlarının üzerine XBox 360 versiyonunu da yayınlanması ile birlikte ulaşılabilecek maksimum kullanıcı portföyüne de erişmiş durumda. Microsoft ve EA Games’in arasındaki anlaşmaya bağlı olarak yalnızca bilgisayarlar dışında yalnızca Xbox konsolları için üretilen oyun, Playstation 3 ve 4’e özel olarak geliştirilmemişti. Bu satış anlaşmasının herhangi bir durumda bozulması beklenmezken, Sony Microsoft’un kapısını enteresan bir teklifle çalmış durumda. Söylenenlere göre Sony sabit Playstation’lar için olmasa bile en azından PS Vita mobil konsolu için özel bir port talebinde bulundu. Piyasada Nintendo 3DS karşısında ciddi bir başarı gösteremeyen PS Vita’nın bu tarz bir gelişme sayesinde kullanıcı sayısını arttırabileceği düşünülürken, Microsoft’un bu teklife ne cevap vereceği ise an itibarı ile bilinmezliğini koruyor. Titanfall’un tüm versiyonlarına Durmaplay’den erişim sağlayabilirsiniz.



 



 


Orklar Ölmeli!

orch must die



 



 



Orch Must Die uzun bir aradan sonra PvP odaklı yeni bir macera ile karşımıza çıkacağa benziyor. Yeni çıkacak oyun eski iki oyununun aksine stratejiye ve karşılıklı savaşlara ağırlık vereceği ön görülüyor. Oyunda kule koruma defans mücadelelerinden RPG karışımı nişan bölümlerinin de olacağı belirtiliyor. Hem Online olarak hem de Multiplayer destekli yapım 2014’ün sonlarına doğru çıkması tahmin ediliyor. Grafiksel olarak çok daha gelişkin ve derinliği Orc Must Die serilerinden bir adım ilerisinde olacağı belirtilen Orc Must Die Unchained piyasa ücretsiz indirmeli oyun olarak çıkacak. Oyunda farklı kurgular barındıran pek çok harita olacağını ve oyuncuları kişisel yetenekle desteklenen strateji yönüne kaydırılmak istendiği belirtiliyor. Konu ile ilgi açıklama yapan Robot Entertaintmen Ceo’su, Orc Must Die diyarını eşsiz bir oyun duygusu ve deneyimi yaşatma adına tasarladıklarından mutluluk duyduğunu belirtiyor. Oyunda silahların önemi büyük bu anlamda silahlara ve yeni nesil tuzaklara büyük bir önem verildiği ve daha önce Orch Must Die deneyimi yaşamamış oyuncularında denemek isteyecekleri gelen haberler arasında.



 



 


22 Nisan 2014 Salı

Final Fantasy Serisinin Geliştirici Square Enix’in Sony’de Bulunan Hisseleri El Değiştiriyor

final fantasy



 



 



Her ne kadar dijital oyun sektöründe en çok Final Fantasy serisi ile kendisinden bahsettirse de geride kalan yirmi seneyi aşkın zaman içerisinde onlarca başyapıta imza atmayı başarmış Square Enix, hisselerinin büyük kısmını da Japonya ve dünya genelindeki yatırımcıların elinde bulunduruyor. Firmanın hissedarlarından birisi olan Sony kamuoyuna duyurduğu açıklama ile birlikte Square Enix bünyesindeki tüm hisselerini SMCB Nikkoile’ye devredeceğini duyurdu. Yaklaşık olarak yüz milyon Türk Lirası değerinde bulunan hisselerin devredilmesi ile birlikte firmanın seneler öne gerçekleştirdiği yatırım kat be kat kazançlı hale dönüşmüş olurken, bu yılın birinci çeyrek kârına da büyük katkı yapılmış olacak. Sony bu kararı neden aldığı konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, söz konusu el değiştirme Square Enix’in diğer hissedarlarını da heyecanlandırmış durumda. Final Fantasy serisinin on beşinci oyunu ile meşgul olan stüdyo, gelecek yıllarda da ok sayıda başarılı oyunu takipçilerine sunmaya aday olarak gösterilerek umut vaat ediyor.



 



 


Star Citizen’ın Linux İşletim Sistemli Bilgisayarlar İçin de Yayınlanacağı Açıklandı

star citizen



 



 



Uzay temalı simülasyon oyunları arasında kısa süre önce Kickstarter üzerinden başlattığı bağış kampanyası ile kendisinden söz ettiren ve an itibari ile kendi sitesinden de toplanan birikimler ile kırık milyon dolar gibi inanılması güç bir kazanç sağlayan Star Citizen, bağımsız geliştiriciler tarafından hazırlanan en büyük çaplı çalışma olma özeliğini taşımakta. Oyun sektörünün en önemli organizasyonlarından birisi kabul edilen PAX East bünyesinde takipçileri ile buluşma şansı elde eden Clod Imperium Games yetkilileri, Star Citizen’ın teknik detayları konusunda da ayrıntılı bilgiler paylaşma imkanı buldular. Genel olarak oyunun ne tarz grafik özelliklerine sahip olacağı ve oyun içerisinden özel görüntülerin paylaşıldığı etkinlikte, Windows’dan hoşlanmayarak işletim sistemi tercihini Linux olarak yapan binlerce oyun severe de müjdeli haber geldi. CIG’in açıklamalarına göre Star Citizen’in çalışacağı işletim sistemleri arasında Linux da bulunmakta. Oyunun yalnızca bu geniş ve geleceğe dönük imkanı sayesinde dahi kullanıcısı kitlesini yüksek oranda geliştireceği düşünülüyor.



 



 


Dijital Oyun Alanında Japonya’nın En Çok Satış Yapan Firması Sony Oldu

dijital oyun



 



 



Teknoloji denildiğinde akla gelen belki de ilk ülkeler arasında yer alan Japonya, birbirinden köklü firmaların gerek yerel gerekse uluslar arası çalışmalarına sahne olmayı başarmakta. Dijital oyun sektörünün geçmiş yıllardaki basit ve sıradan yapısından kurtularak global çapta sınırsız kabul edilebilecek bir pazar yaratması ile birlikte, Japonya’nın önemli firmaları da birbirileri ile olan yarışların hızlandırmış durumdalar. Ünlü bir araştırma firması tarafından gerçekleştirilen detaylı inceleme sonucunda, Sony’nin ülkede en çok satış yapan oyun yapımcı ve geliştiricisi olduğu açıklandı. Listede ikinci sırası yaklaşık yüzde onluk kayıpla Nintendo izlerken, Bandai Namco ise üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı. Listenin gerisinde kalan Square Enix, Konami ve Nexon gibi isimler her ne kadar Sony’e göre çok daha düşük değerler elde etmiş olsalar da, firmanın gelirinin neredeyse yüzde altmışını Playstation konsollarından elde ettiğini belirtmek gerek. Diğer firmalar yalnızca oyun geliştiriciliğinden elde ettikleri gelir sayesinde dahi takipçilerini hayrete düşürmeyi başarıyorlar.



 



 


Titanfall, İngiltere’de Haftanın En Çok Satanları Listesinin Tepesine Geçmeyi Başardı

titanfall



 



 



11 ve 13 Mar tarihlerinde Kuzey Amerika ve Avrupa bölgesindeki çıkışını yapan Titanfall, PC ve XBox One sahiplerinin yoğun ilgisi ile karşılaşmıştı. Hali hazırda bir buçuk milyonu aşkın oyuncuya sahipken XBox 360 versiyonunun geçtiğimiz günlerde yayınlanması ile birlikte bu sayıyı iki buçuk milyonun üzerine çıkaran yapım, İngiltere oyun piyasasının geçtiğimiz haftaki genel satışları arasında liderlik koltuğunu ele almayı başardı. FIFA 14, Call of Duty: Ghosts ve Battlefield gibi isimleri geride bırakarak birincilik ipini göğüsleyen Titanfall, bu sayede EA Games’i bir kere daha sevindirmeyi başardı. Listenin ikinci sırasında yer alan Lego: The Hobbit konsollar arasında en çok satan oyunlardan birisi olurken, geçtiğimiz haftanın lideri FIFA 14 ise üçüncülük ile yetinmek zorunda kaldı. Listedeki diğer dikkat çeken isimler ise South Park: The Stick of Truth, Minecraft: XBox 360 Edition ve Assassin’s Creed IV:Black Flag olarak sıralanabilmekte. Yapımın standart ve özel versiyonlarını Durmaplay’den satın alabilirsiniz.



 



 


Need For Speed Serisine En Ciddi Rakibi Olarak Gösterilen DriveClub’ın 2014 İçerisinde Yayınlanması Bekleniyor

need for speed



 



 



Araba yarışı oyunları alanında günümüze uzanan en köklü oyun serisi Need For Speed, bugünlerde çok ciddi rakipler ile karşılaşmaya hazırlanıyor. Yeni nesil Playstation için özel olarak hazırlanan ve geliştirici Evoluiton Studios ile Sony Computer Entertainment’ın en başarılı çalışması olarak nitelendirilen DriveClub, tahmin edilenden çok daha erken bir tarihte konsol sahipleri ile buluşabilir. Her ne kadar geniş bir kitle oyunda meydana geldiği söylenen uyumsuzluk problemlerini en erken 2015 baharına giderilebileceğini düşünse de, Evolution Studios’un önde gelen isimlerinden Paul Rustchynsky’nin açıklamaları bunun tam tersini belirtmekte. Ünlü ismin son gerçekleştirdiği basın toplantısında paylaştığı veriler, DriveClub’ın 2014 yılında raflarda olacağını belirtirken, halen kesin bir tarih verilemiyor. Need For Speed serisinden bu yana en çok oyun sever tarafından beklenen ve araba yarışları konusunda çağ açıcı etkisi olacağı iddiasında bulunan yapımın gelecek yıllar içerisinde PC’lere uygun versiyonunun hazırlanması da ihtimal dahilinde bulunuyor.



 



 


21 Nisan 2014 Pazartesi

DIRT Serisi ile Büyük Başarı Yakalayan Codemasters, Yeni Haftaya Önemli Bir Haber ile Başlamaya Hazırlanıyor

dirt



 



 



Hali hazırda dijital oyun sektörünün en saygı duyulan ve gelişmiş firmaları arasında yer alan Codemasters, uzun süredir sosyal ağ ve internet siteleri üzerinden üstü kapalı gelişmeler konusunda haberler vermeyi sürdürmekte. 2014 yılında yeni bir oyunu takipçileri ile buluşturmasına kesin gözüyle bakılan firmanın yarış oyunları alanında büyük başarı sağlayan DIRT serisinin dördüncüsünü açıklaması beklenirken, bazı düşünceler de tamamen farklı türdeki bir oyunun duyurulabileceği yönünde. Duyuru sayfalarından yeni paylaşılan bir mesaj, sakin geçen bir hafta sonundan sonra fırtınalı bir haftaya giriş yapılacağı gibi enteresan bir bilgi içerirken, Pazartesi günü ilgi çekici bir açıklamanın gerçekleştirileceğine ise artık kesin gözüyle bakılıyor. DIRT serisinin yeni nesil konsollar için hazırlanacak dördüncü oyununu duyurulması halinde konsol sahiplerinin büyük sevinç yaşamaları beklenirken, başarılı firmanın herhangi bir oyununda memnun olabilecek kişilerin de sayısız az değil. DIRT serisinin PC ve konsol versiyonlarını Durmaplay üzerinden satın alarak sizlerde bu üst düzey yarış tecrübesini yaşayabilirsiniz.



 



 


Plants Vs. Zombies Severlere Müjde

plants vs zombies



 



 



Oyun dünyasının en ilginç yapımları arasında şüphesiz Plants Vs. Zombies oyunu gelmektedir. Oyun şirketlerinin en gerçekçi oyununu yapma mücadelesine tanık olduğumuz günümüzde böylesine absürt bir yapım fenomen olmayı başarmış görünüyor. Öte yandan Garden Warfare firması ile yapım farklı bir boyuta taşındığı ve daha da geliştirildiği bir gerçek. Öte yandan oyun geliştiricilerinden olan PopCap, açıkladığı üzere Plants Vs. Zombies oyununun multiplayer bölümünü ücretsiz DLC eklentileri ile sürekli güncel kalmasını amaçlıyor. Bu anlamda geliştirici firma dün yeni bir DLC’sini gün yüzüne çıkardı. İlk bakışta Vahşi Batı kokan DLC Plants VS. Zombies’i yeni bir haritaya götürüyor. Öte yandan DLC bir hayli büyük. Söz gelimi 2,8 GB lik boyuta sahip. Bunun sebebi ise eklentide yeni karakterler, kullanılmaya müsait eşyalar ve tecrübeler yer alıyor. Gözleri pörtlek, bu ilginç zombiler dünyayı istila etmek için artık daha donanımlı ve garip olduklarını da belirtmekte fayda var. DLC ücretsiz olarak indirilmeye başlamış durumda.



 



 


Dragon Age Inquisiton’da Romantik Dakikalar Yaşanabilir

dragon age



 



 



EA Games ve Bioware’in uzun yıllardır merakla takip edilen ve oynanan serisi Dragon Age, gelecek aylar içerisinde yayınlanacak Inquisiton oyunu ile birlikte kendisinden sıklıkla söz ettirmeyi başarıyor. Oyunun geçen yılın sonunda duyurulmasından sonra gerek serinin takipçileri gerekse rol yapma oyun türünden hoşlanan fakat daha önceki oyunları tecrübe etme imkanı bulamamış kişiler, Dragon Age Inquisiton’a karşı yoğun merak duymaya başlamış durumdalar. PAX East fuarı sırasında kurulan stanttan soruları yanıtlama imkanı bulan Bioware yetkilileri, Dragon Age Inquisiton’ın ne denli üst düzey rol yapma tecrübesi sunabileceğini anlatabilmek için oldukça ilginç bir detayı paylaştılar. Açıklanan bilgiye göre oyun içerisinde tecrübe edilebilecek nefret ve hırs hislerine ek olarak sevgi ve aşkı da görmek mümkün olacak. Hatta öyle ki, bir zaman son derece düşman olan iki karakter daha sonrasında ise sevgili haline dönüşebilecekler. Bu tarz üst düzey öğeler sayesinde Dragon Age Inquisiton’ın normal RPG’lerden farkı da birbiri ardına ortaya çıkmaya devam etmekte.



 



 


20 Nisan 2014 Pazar

World of Tanks, Gelecekte Oculus Rift Desteği Alabilir

world of tanks



 



 



Free to Play sistemi ile ücretsiz olarak sunulmasının yanı sıra kendi alanında neredeyse tekil bir oyun sistemine sahip olarak çok oyunculu online savaş arenası türünde büyük başarı elde eden World of Tanks, yapımcı ve geliştiricisi Wargaming’in günden güne aldığı yeni kararlar ve açıkladığı bilgiler ile kullanıcılar tarafından gördüğü beğeni düzeyini arttırabiliyor. CVG bünyesinde röportajlar gerçekleştiren firmanın patronu Victor Kisiyi, World of Tanks’in gelecek yıl içerisinde Oculus Rift veya benzer bir sanal gerçeklik cihazının desteğini alabileceğini duyurdu. Hali hazırda bu alanda bir çalışmaları bulunmasa da önümüzdeki zaman içerisinde sanal gerçeklik cihazlarının beş milyon civarı satması durumunda bu teknolojiyi oyuna ekleyebileceklerini açıklayan Kisiyi, oyunun tutkunlarını sevindirmeyi başardı. World of Tanks’in XBox 360 versiyonunun büyük ilgi görmesinden sonra XBox One versiyonunun da gündemde olması, gelecek birkaç hafta içerisinde yapılması muhtemel açıklamalar için de gözlerin yapımcı firmaya çevrilmesine neden olmakta. WoT kredilerinizi Durmaplay aracılığı ile satın alabilirsiniz.



 



 


Titanfall İngiltere'de Liderliğe Yükseldi

 



titanfall



 



 



PC ve Xbox One versiyonunu geçen haftalarda piyasaya süren Titanfall'ın Xbox 36011 Nisanda çıkışını yapmıştı. Oyunun Xbox 360 çıkışı, genel anlamda satışlara da büyük katkı sağlamışa benziyor. Çünkü yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz hafta yapılan Titanfall satışlarının %71'inin Xbox 360'a ait.

 

İngiltere'nin en çok satan oyunları listesinde bu hafta Titanfall birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada ise Lego The Hobbit'i var. Lgo serisi ana oyun basınında sessiz kalmayı tercih etse de ikincilik sırasını alarak oyun dünyasını şaşırtmayı başarıyor.Sessizliğine rağmen aldığı ikincilik ise popülerliğinin göstergesi. Geçen hafta ikinci sırada yer alan The Elder Scrolls Online ise şok edici bir gerilemeyle 19. sıraya kadar gerilemiş. Yayınlanan listenin tamamı aşağıdaki gibi,

 

1. Titanfall

2. Lego The Hobbit

3. FIFA 14

4. South Park: The Stick of Truth

5. Call of Duty: Ghosts

6. Minecraft: Xbox 360 Edition

7. The Lego Movie Videogame

8. Plants vs. Zombies: Garden Warfare

9. Assassin's Creed IV: Black Flag

10. Metal Gear Solid: Ground Zeroes

11. Thief

12. Battlefield 4

13. Infamous: Second Son

14. Kinect Sports Rivals

15. Grand Theft Auto V

16. Lego Marvel Super Heroes

17. Dark Souls II

18. Football Manager 2014

19. The Elder Scrolls Online

20. WWE 2K14



 



 


Kara Taht’ta Bereketli Hafta Sonunu Yaşayın

kara taht



 



 



Joymax tarafından yaklaşık dört ay önce sunulan ve kaliteli yapısı sayesinde bu denli kısa süre içerisinde dahi binlerce oyuncuyu içerisinde barındırmayı başaran Kara Taht, geçen hafta düzenlendiğinde yoğun ilgi gören “ Bereketli Hafta Sonu “ etkinliğini bu hafta da yineleme kararı almış durumda. Oyunun internet sitesi üzerinden duyurulan bilgiye göre. 12 Nisan günü saat 18:00 ilâ 20:00 arası oyuna giren kişiler, TP ve oyun parası kazanımlarında yüzde elliye varan fazlalığa ulaşabilecekler. Buna ek olarak Pazar günü ise saat 12:00’da başlayıp 23:59’a kadar devam edecek olan uzun etkinlik boyunca da yüzde yirmilik avantaj sağlamak mümkün olacak. Kara Taht, sahip olduğu derin devasa çok oyunculu online rol yapma öğelerinin yanı sıra yadsınamaz biçimde gerektirdiği strateji bilgisinin başarı ile harmanlanması sayesinde kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Kara Taht içerisindeki arzu ettiğiniz tüm öğeler için Joy Para yüklemelerinizi Durmaplay satış sayfası üzerinden gerçekleştirerek, keyifli ve nitelikli alışverişin farkını yaşayabilirsiniz.



 



 


League of Legends Kalabalık İzlenince Güzel

 



lol



 







League of Legends'i arkadaşlarınızla izlemek ya da izlerken yeni arkadaşlar edinmek ister misiniz? O zaman bu haber tam size göre! LCS maçlarından Şampiyonluk Ligi maçlarına ya da LoL TV’de yayınlanan özel programlara kadar pek çok şeyi izlemek üzere çeşitli mekânlarda etkinlikler düzenlemek ya da düzenlenen etkinliklere katılmak artık sizin elinizde. 



Bu tarz etkinliklerin düzenlendiği yerleri ve düzenlenme tarihleri ilginizi çekiyorsa ya da bizzat ben böyle etkinlikler düzenlemek istiyorum diyorsanız Birlikte İzleyelim portalı tam da sizin için demektir. Oyuna bildirilen bütün etkinlik bilgilerini (düzenlenen yer, tarihi, katılım ücreti vs.) bu portaldan öğrenebilirsiniz. 

Kendi etkinliğini düzenlemek isteyenler ise zaman, yer ve ne izleneceğini, ayrıca gerekli temel bilgileri League of Legends'a ilettiğinizde oyun etkinliğin düzenlenmesi için gerekli bütün yardımları size sağlıyor. Düzenlenen etkinliklere bir sınırlama da getirilmiş, gönderilen her etkinliği yayınlamıyorlar. Bu sınırların ne olduğunu SSS makalesinden öğrenmeniz mümkün. 

Oyuncular etkinlik için kayıt yaptırmaya devam ettikçe etkinlik haritası güncellenecek. Bu konuda daha geniş bilgi almak için Birlikte İzleyelim platformunu ziyaret edebilirsiniz!



 



 


League of Legends’da Yaz Sezonu Elemelerinde İç Anadolu Bölgesi Mücadeleleri Başlayacak

league of legends



 



 



Riot Games’in ülkemizdeki resmi çalışmalarına başlaması ile birlikte yerel ve ulusal turnuvaların adeta birbiri ardına düzenlenmeye başladığı League of Legends’da Bahar Şampiyonluk Ligi’nin geride kalması ile birlikte sözler Yaz Sezonu’na çevrilmiş durumda. Ülkenin dört bir yanından elemelerin başlayacağının duyurulması ile birlikte gözler mücadelelerin gerçekleşeceği internet kafelerin belirlenmesine çevrilmişken, resmi açıklama oyunun web sitesi üzerinden yapıldı. Buna göre ilk olarak İç Anadolu Bölgesi’nden başlayacak mücadeleler, daha sonra ülkemizin dört bir yanında da gerçekleştirilecek. Ankara’da Chatlak Internet ve Meram Internet, Eskişehir’de Mavi İnternet, Konya’da Game Park İnternet, Sivas’ta İstiklâl İnternet ve Kayseri’de Şey Exculusive İntenet gibi bölgelerin en köklü merkezlerinde gerçekleştirilecek eleme mücadelelerine League of Legends Riot takımından da ünlü isimler katılarak her şeyin doğru ve adil biçimde yapıldığına emin olunmasını sağlayacaklar. Geriye kalan şehirlerdeki karşılaşma adreslerini öğrenmek ve detay bilgilere ulaşmak için League of Legends’ın resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



 



 


Brick Force’un All-Star Paketlerinde İndirim Fırsatı

brick force



 



 



Haftanın neredeyse her günü farklı indirim kampanyaları ile oyuncularını karşılayan Brick Force, uzun süredir beklenen All-Star indirimini nihayet açıkladı. Yalnızca bugüne özel olarak düzenlenen ve an itibarı ile oyunda en çok tercih edilen içeriklerini yüzde yirmilik indirim fırsatı ile sunan yapım, şimdiden binlerce paketin satın alınmasına imkan vermiş durumda. Samurai Punch, Brickman, Special Agent, Easter Bunny, Mercury Soldier, Mephisto, Snow Soldier, Epic Tiger ve Partisan Soldier paketlerini bu gece saat 01:00’a kadar satın alabilecek oyuncular, Brick Force tecrübelerini çok daha üst bir düzeyde yaşayabilmenin keyfine varabilecekler. Oyun içerisinde paketleri satın almak için yeterli Token’iniz bulunmaması durumunda vakit kaybetmeden Durmaplay üzerinden yüklemelerinizi yaparak, All-Star paketlerin avantajlarından faydalanmaya başlayabilirsiniz. Türkiye genelindeki lider oyun ve oyun içeriği satış noktası olan sitemiz, sizlerin desteği ile birlikte gün geçtikçe büyürken, oyunlarda en üstün noktaya ulaşabilmeniz için en geniş ürün yelpazesini en uygun fiyatlar üzerinden sunmaya var gücümüz ile devam etmekteyiz.



 



 


WildStar'ın Path Sistemi

 



wildstar



 



 



WildStar’da path (yol) seçimi oyunculara 3 adet path yeteneğinden birini seçebilme olanağı sunuyor, ama path’i sadece path yeteneklerine göre seçmemek gerek. Path, oyuncuların kişisel oynama stilini geliştirecek ve oyunculara saatlerce süren ekstra içerik sunacak mükemmel bir yol, bu yüzden oyuncu pah'ini seçerken kendisine en uygun olanı seçmeye özen göstermeli. 



Carbine, her path’i eşit geçerlilikte kılmayı hedefliyor ve oyuncu grubunda her path’ten bir kişi olmasına dikkat edilmesini öneriyor.



Pathlerin içerikleri ve hangi path hangi oyun stili için daha uygun öğrenmek istiyorsanız yazının devamı sizin için! 



1. Soldier (Asker)



 



 



wildstar



 



 



WildStar’daki dövüş sistemini sevenler bu path'i tercih edebilir. Neredeyse tüm görevlerde oyuncunun birşeyler öldürmesi gerekiyor, ancak her bir öldürme işlemi farklı şekillerde oluyor. Pathlerde çok fazla zaman kaybetmek istemeyenler için en verimli path bu olacaktır. Oldukça basit ve çok fazla karmaşık değil.

Path görevleri:

Assassination (Suikast) / Demolition (Yıkım) görevleri

Rescue (Kurtarma) / Holdout (Savunma) görevleri

“Special weapon” (Özel silah) görevleri

Path yetenekleri:

Çatışmada değilken kullanılabilen canı tamamen doldurma (30-15 dakika Cooldown (bekleme süresi), kısaltması CD)

Bail out! (Topukla!) oyuncuyu ve takımındakileri güvenli bir bölgeye ışınlıyor, savaşta kullanılabiliyor (30-20 dakika CD)

1-3 silah içeren bir silah cephanelik çağırma (60 dakika CD)



2. Settler (Yerleşimci)



 



 



wildstar



 





Settler pah'i seçildiğinde oyunda kullanışlı buff veren istasyonlara dönüştürülebilen ekstra eşyalar bulma seçeneği olur. Bu buff istasyonları oyunculara belirli bir süreliğine savunma, saldırı ve/ya utility istatistikleri vermektedir. Bu istasyonlardan hem oyuncu hem de diğer oyuncular istasyonun süresi boyunca yararlanabilir.

Path görevleri:

Herkesin kullanımı için malzeme toplayıp buff istasyonu kurma

Yaratıkları durdurmak için sivil defans bölgeleri oluşturma

Hastane, taverna, uzay istasyonları kurma

Path yetenekleri:

Kamp ateşi çağırma (60 dakika CD)

Summon: Vendbot (Vendbot çağırma, yani bir tür tüccar) (10 dakika CD)



Ev bölgesine 10 saniyeliğine bir portal açma (120-60 dakika CD)



3. Scientis (Bilimadamı)



 



wildstar



 





Scientist pathi seviyesini artırmak oldukça sıkıcı bir path ama olumlu tarafları da var. Olumlu taraflarından birincisi hikaye. Oyunun hikayesini merak edenler ve Eldan ile Nexus gezegeninin tarihini öğrenmek isteyenler için bu path biçilmiş kaftan. Bu path’i seçerek tüm fraksiyonlar, ırklar, yaratıklar, düşmanlar, çevre ve benzerleri hakkında herşey öğrenilebilir. Bir diğer olumlu yanı da oyuncu ve takımı için çok kullanışlı path yetenekleri sunuyor olması.

Path görevleri:

Scanbotu ile nesneleri taramak

Bilim adamları sahip oldukları scanbot ile nesneleri tarayabilmekte

Bozuk olan şeyleri tamir etme (tabii ilk önce taradıktan sonra)

Path yetenekleri:

Hedefin gözlerini kamaştırarak (dazzle) görüşünü kısıtlama, menzili 64m (30 saniye CD)

Oyuncunun grubunu bulunduğunu yere ışınlaması, aynı kıtada olmak şartıyla (60-30 dakika CD)

Ana şehre 10 saniyelik portal açma (120-60 dakika CD)



4. Explorer (Kaşif)



 



wildstar



 





Haritaları keşfetmeyi, hareket halinde olmayı sevenler bu pathi çok sevecek.Seviye atlama açısından en verimsiz path budur (diğer pathlere kıyasla haritayı keşfetmek saatler aldığı için). Bu pathi seçen oyuncu Explorer olarak gizli pasajlar açabilir ve grubunun kullanması için kestirmeler bulabilir, zindanlarda gizli bosslar çağırabilir ve diğer pathler için ekstra aktiviteler bulabilir.

Path görevleri:

Haritayı keşfetme

Mağaralar/evleri keşfetme

Scavenger hunt (çöpçü avı oyunu – bazı nesneler bulmaya çalıştığınız bir görev türü)

Path yetenekleri:

5-10 saniye boyunca %15-45 azaltılmış düşüş hasarı (1 dakika CD)

Hava frenleri (air brakes), oyuncuyu yarım saniyeliğine havada durdurur ve tekrar zıplama şansı sağlar (30-5 saniye)

İlk kullanıldığında mevcut konumu kaydeden, ikinci kez kullanıldığında ise oyuncuyu o konuma ışınlayan bir kabiliyet. PvP’de kullanılamıyor ve mesafe ne kadar uzunsa CD o kadar artıryor (<45 saniye CD)



 



WildStar hakkında detaylı bilgi vermeye devam edeceğiz!



 



 


19 Nisan 2014 Cumartesi

Mario Kart 8 İçin Özel Bir Wii U Paketi Duyuruldu

mario kart 8



 



 



Her ne kadar mobil konsollar alanında 3DS sayesinde liderliği elinde bulundursa da yaklaşık bir buçuk yıl önce sunulan Wii U nedeni ile ciddi maddi sıkıntılar yaşayan Nintendo, konsolun bu kötü gidişatını değiştirmek için çok sayıda yeni yazılım ve oyunu geliştirmesinden herhangi kesin bir sonuç almazken, Mario Kart serisinin Mayıs ayı sonunda sunulacak sekizinci oyunu ile son cam simidini göndermeye hazırlanıyor. Yalnızca Japonya değil dünya genelinde kendisini beğeniyle kullanan on milyonlarca oyuncuya sahip olan serinin yeni oyunu yalnızca Wii U konsolu üzerine çıkarılarak, serinin tutkunlarının bir nevi konsola mecbur kalmaları sağlanacak. Çoğu oyuncu bu tarz bir zorlamadan hoşlanmadıklarını açıklarken, bir takım tutkunlar da ne olursa olsun Mario Kart 8’i kullanmak için Wii U’yu satın almakta kararlı. Oyun ve konsol birbirlerine bu kadar bağlı durumdayken, Nintendo da 32 GB sabit hafızaya sahip olacak ve içerisinde Mario Kart 8’i de bulunduracak Wii U paketinin 30 Mayıs itibarı ile raflardaki yerini alacağını duyurdu.



 



 


Arma 3’ün Ücretsiz İndirilebilir İçeriği Zeus, Steam Üzerinden Oyuncular ile Buluşturuldu

arma 3



 



 



Askeri tabanlı nişancı oyunları arasında sektörün en başarılı serilerinden birisi olan Arma, üçüncü oyunu ile birlikte dünya genelinde yüz binlerce kişiye keyifli vakit geçirtmeyi sürdürüyor. Oyunun üç parçaya bölünmüş senaryo modu geçtiğimiz günlerde “ Win “ bölümü ile sonlanırken, şimdi de farklı ücretli ve ücretsiz indirilebilir içerik paketleri sayesinde, kullanıcıların oyundan alabilecekleri zevkin arttırılmasına uğraş verilmekte. Oyunun geliştiricisi Bohemia Interactive’in yaklaşık iki ay önce duyurusunu gerçekleştirdiği “ Zeus “ adındaki indirilebilir içerik paketi, tüm Arma 3 sahiplerine herhangi ek bir bedel ödemeye gerek kalmadan sunularak yoğun beğeni topladı. İndirilebilir içeriğin adından da anlaşılabileceği gibi Zeus eklentisi ile birlikte oyuna başlangıçtan önce eklenen bir kişi bir nevi tanrı rolünü üstlenerek, kişilerin mücadeleleri sırasında harita üzerinde oldukça geniş çaplı değişiklikler gerçekleştirebilmekte. Bu sayede hali hazırda Arma 3’ün çok oyunculu sistemlerinden sıkılan kullanıcılara da oldukça enteresan bir modu deneme fırsatı doğarken, oyuna arama vermiş kişilerin de Zeus ile birlikte dönüş gerçekleştirecekleri kesin.