6 Nisan 2014 Pazar

Euro Truck Simulator 2 Going East ile yollara meydan okuyoruz

euro truck simulator 2



 



 



Simülasyon oyunları, oldukça farklı bir atmosfer yaratarak son yılların en ilginç yapımlarına imza atmıştır. Uçak simülasyonu, tren simülasyonları piyasa da ilgi ile karşılanırken, ülkemizde ve dünyada en çok tercih edilenler arasında tır simülasyonu bulunmaktadır. Tır simülasyonlarını hayatımıza sokan ve bir zamanların en sevilen tır simülasyonu olan 18 Wheels Of Stell serisine imzasını atan Scs Software firması, Euro Truck serisi ile büyük bir ilgi ile karşılaşmıştır. Euro Truck Simülatör oyunu 6 yıl önce ilk çıktığında, 2012 de çıkacak olan 2. Euro Truck serisinin de alt yapısını oluşturmuşa benziyor.



 



Çünkü Euro Truck serisi en iyi tır simülasyonu olma özelliği taşıyordu. Euro Truck Simülator 2 ile bu unvan el değiştirmiş oldu. Aynı firmanın bu ikinci oyunu ile çok daha gerçekçi ve ayakları yere basan bir oyunla karşı karşıyayız. Üstelik oyun ilgi çekici olma adına çok daha keyifli detaylarla donatılmış durumdaydı. Bu yıl piyasaya çıkan oyunun ilk büyük DLC si olan Euro Truck Simülator 2 Going East ile yepyeni haritalar ve pek çok düzenleme oyuna dahil olmuş durumda. Avrupa haritasının eklendiği bu DLC de oyunculara çok daha keyif verecek bir Euro Truck deneyimi yaşayacaklarını gösteriyor.



 



Euro Truck deneyimi yaşamamış ve Going East’te neler olacağını bilmeyenler için tırıma binecek olursak, Oyun orijinalinde Türkçe dil desteği olarak tamamen Türkçe bir şekilde oynamayı olanaklı kılıyor. Oyunda sadece tır sürme üzerine kurulu değil. Söz gelimi ilk etapta küçük bir şirket kuruyoruz. Tek göz bir bina bizim ofisimiz oluyor. Yolların tozunu ata ata bu küçük iş yerini büyük bir tır garajı haline getirip, şoför kiralaya biliyoruz. Oyuna ilk başladığımızda sadece bir tır almaya yetecek paramız bulunuyor. Oyun tır firmalarının orijinal isim haklarını elinde bulundurduğundan Man’dan, Scaina’ya, Renault’tan Volvo ya kadar pek çok tır firmasının onlarca çeşit tırını kullanmak mümkün. Tabi paranız yeterse. Öte yandan bankadan kredi çekip biraz daha iyi bir tır da alabiliyoruz. Ardından çeşitli şirketlerle anlaşarak yük çekmeye başlıyoruz. Ne kadar uzak mesafeye yük taşırsak ücretimiz o derece artıyor. Tabi yolda hız sınırını aşmamak, yüke zarar vermemek paranın tamamını almamızda etken olan durumlar.



 



Öte yandan zamanında yükü yetiştirmek için uyku problemine dikkat etmek gerek. Şoförümüz yoruldukça esnemeye başlıyor. Bir garaja ya da petrole çekip biraz kestiriyoruz. Bu tarz detaylar ile oyun gerçeğe en yakın simülasyon olma özelliğini hak ediyor. Üstelik grafikleri ve araç modellemeleri son derece başarılı. Çeşitli hatalar ve daha çok şirket, yük çeşidi ve haritalarda Gonig East ile oyuna eklenmiş oluyor. Tır dünyasına bir yolculuk yapmak için hemen herkesin Euro Truck Simülasyonunu denemelerini tavsiye ediyoruz.



 



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder