2 Nisan 2014 Çarşamba

Gta V İle Oyun Bağımlısı Olmak

gta 5



 



 



Grand Theft Auto oyunu ile çok uzun yıllar önce karşılaşmıştık. Ülkemizde milli oyunumuz olmayı başarmış ve hemen her internet kafede Gta Vice City oynayan bir nesil ortaya çıkmıştır. Gta serisi çoğu zaman sansür yemiş hatta yasaklanmış bir yapımdır. Ancak GTA Liberty City ile bambaşka bir yola girmiş ve yeni nesil bir oyun mantığı geliştirmiştir. Devasa haritada oldukça başarılı oynanış ve grafik yapısı ile büyük bir hayran kitlesine kavuşmuştur.



 



Aradan 1 yıl geçtikten sonra Gta Episodes From Libert City ile oyun daha da kapsamlı bir hale gelip, en çok satanlar listesinden uzunca süre ayrılmamıştır. Aradan geçen birkaç yılın ardından geçtiğimiz yıl Gta 5 ile Rock Star Games rekor bir satışa ulaşmış ve şuana kadar çıkan en büyük açık mekan uygulamasını gerçekleştirmiştir. Söz gelimi oyundaki dev şehirin her bir sokağı mekanı birbirinden farklı ve her nesneye müdahale etmek söz konusudur. Nesne iletişimi olarak adlandırılan bu tabir oyunun gerçekliği yansıtması konusunda büyük önem taşımaktadır. Oyun tam 267 Milyon Dolarlık bir bütçe ile yapıldığından oyunun başarısını az çok tahmin edebiliriz. Oyunu içi bilgilere gelecek olursak bu kez Libert City yerine Los Angeles şehrinden esinlenen Los Santos şehrinde bulunuyoruz. Şehrin büyüklüğünü anlamak için oyundaki en hızlı bir araba ile bir uçtan diğere uca gitmek en az 15 20 dakikamızı alabiliyor ki bu oyun dünyasında çok yüksek bir süre. Oyunun grafiklerinden bahsetmek gerekirse, konsol oyunları içerisindeki en nitelikli yapımlardan biri demek abartı olmayacaktır. Karakter tasarımlarından araba modellerine gerçeğe yaklaştıkça yaklaşmışlar. Üstelik araba ile nereye çarparsanız, çarpma şiddetine göre hasar çizik oluşuyor. Kısacası hiçbir ayrıntı es geçilmemiş diyebiliriz. Oyuna şuanda konsol oyunu gözü ile bakıyoruz. Çünkü yapım büyük bir hüsran yaratarak Pc platformu için çıkmadı.



 



Sadece X Box 360 ve Ps 3 te oynayabilmek söz konusu. Ve halen pc için çıkıp çıkmayacağı hakkında net bir açıklama bulunmuyor. Oyunda birbirinden tamamen farklı 3 karakter bulunuyor. Her birinin düşünce yapısı ve genel dünya anlayışı bir birinden bağımsız. Ancak oyunun senaryosu bu üç farklı tipi bir araya geliyor ve biz istediğimizi aynı anda kontrol edebiliyoruz. Ekip işi gereken bölümlerde karakterler arası değişim büyük işe yarıyor ve oldukça keyif veriyor. Öte yandan oyunun içindeki şehirde nereye gitsek yapacak bir aktivite bulabiliyoruz. Gerçek hayata en yakın simülasyon bile denilebilir. Her bir cadde sokak ayrı bir hareketliliğe sahip. Oyunda aksiyon ve çatışma çığırından çıkma durumları bir an olsun eksik olmuyor. Onlarca farklı silah ve ekipman ile şehirde terör estirmek söz konusu. Son olarak söyleyeceğimiz Gta 5 oynamadan önce iki kere düşünmeniz. Çünkü başladığınız andan itibaren kolay kolay elden bırakamıyorsunuz.



 



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder