4 Nisan 2014 Cuma

100. Gününde Kara Taht

kara taht



 



 



Çok oyunculu çevirim içi rol yapma oyunlarının gün geçtikçe daha popüler hale gelmesi ile birlikte, birbirinden farklı görsel ve işlevsel özelliklere sahip yapımlar ile bu büyük talebi karşılamaya çalışan geliştiriciler, dolaylı yoldan kullanıcıların oldukça geniş bir yelpazedeki ürünler arasından dilediklerini seçebilmelerine ve bu sayede daima güncel bir oyun deneyimi yaşayabilmelerine imkân vermektedir. Kişiler hali hazırda yayında olan onlarca farklı yapım arasında gezinip çoğu ücretsiz olan bu oyunları tecrübe edebilirken, aynı zamanda yayına yeni başlayan oyunlar ile de yeni hikâyelere neredeyse herkesle eşit zamanlı başlayarak, benzer yapımlarda karşılaşılan güç ve tecrübe dengesizliklerinden de etkilenmemiş olmaktadırlar. Joygame bünyesinde Türkçe diline çevrilerek yayına sunulan Kara Taht, 2014’ün Ocak ayında başladığı açık beta süreci ile dileyen kişilerin oyunu hep beraber test ederek sorunsuz bir hale getirme çalışmasına dâhil olmayı mümkün kılmaktadır. Kişiler farklı ülkelerde şimdiden milyonlarca kişiye ulaşmayı başarmış bu oyunun Türkiye versiyonunda da aynı başarıyı sağlayacağını tahmin ederek bu başarılı yapıma adeta akın etmektedirler. Kara Taht bünyesinde an itibarı ile oluşturulabilecek üç ayrı ana karakter bulunmaktadır. Şövalye, avcı ve ruhban olarak ayrılan bu sınıflar, kişilerin savaşlarda hangi dövüş tarzını kullanmaktan keyif aldığına göre farklı eğlence türleri sunmaktadır. Şövalyeler ağır silah ve zırhları ile yakın dövüşlerde uzmanlaşan bir sınıftır. Lütuf, yiğitlik ve cesaret olarak ayrılan üç farklı uzmanlığa sahip şövalyeler, bu sayede kendi içlerinde de dallara ayrılarak kişiye hayatını farklı yollardan sürdürme şansı sunmaktadır. Avcılar, tercihlerini daha çok vur-kaç taktiklerinden ve uzak dövüşten kullanan karakterlerdir.



 



Tüm ok ve yay türlerinde olduğu gibi yakın dövüşlerde hayatta kalabilmek için kısa ve keskin silahlarda da oldukça büyük bir ustalık kazanmış durumdadırlar. İsabet, hız ve suikast uzmanlıkları ile ayrılan bu sınıf, an itibarı ile Kara Taht’ta en çok tercih edilen karakter durumundadır. Ruhban sınıfı ise bilgelik ve zekâ öğeleri ile dikkat çeken, doğanın kendisine bahşettiği büyü güçlerini kullanarak saldırı ve savunma gerçekleştiren karakterleri barındırmaktadır. Sadakat, Elemental ve Karanlık uzmanlıkları sayesinde, Ruhban karakterlerin hayatlarına farklı çizgiler üzerinden devam etmeleri mümkün hale gelmektedir. Başarılı yapımın bu denli ayrıntılı bir karakter sisteminin olmasının yanı sıra, görsel öğeler açısından da üst düzey bir yapı içermektedir.



 



MMORPG’lerde genellikle rastlanmayan boy ve yüz hattı değiştirme sistemi sayesinde, kişiler kontrol ettikleri karakterlerin tam anlamı ile kendi arzu ettikleri şekilde oluşmasını sağlayabilmektedirler. Oyun başında kullanılacak kıyafet, saç şekli, yüz hatları ve benzer değişiklikleri Kara Taht karakteri üzerinde gerçekleştiren kişi, daha memnun ve etkin biçimde rolünü yapabilecektir. Sizler de bu yeni ve mistik dünyaya adım atarak maceranın kapısını aralayabilirsiniz. Oyunda kullanabileceğiniz tüm ekstra silah ve özellikler için Durmaplay üzerinden Kara Taht Joypara satın alarak, ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.



 



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder