29 Haziran 2014 Pazar

Temizlik Firmaları Nasıl Çalışır?

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada çalışan, temizlik yapamayan yada yapmak istemeyen hanımlar için günlük temizlik servisleri bulunmaktadır. Peki Türkiye’de de son dönemde yaygınlaşan ve heryerde açılmaya başlayan bu temizlik şirketlerinin çalışma şekli ve prensipleri ne şekildedir. Hepsinin çalışma sistemi aslında aynıdır. Bu sisteme kısaca başkası üzerinden hiçbir şey yapmadan para kazanma denilebilir.


Bir temizlik şirketi kurulduktan sonra gazeteye veya internet üzerine iş ilanları verilerek temizlik işinde çalışmak isteyen bayanlar arandığı belirtilir. İş görüşmeleri sonunda bir çok bayan kurulan firmanın çalışan listesine eklenir ve kendilerine iş geldikçe haber verileceği söylenir. Müşterilerden iş geldikçe bu bayanlar aranır ve ya onlara şirket tarafından temin edilen ve hizmet ücretine dahil olan temizlik ürünleri ile yada müşterinin kendi temizlik ürünleri ile bu işlem verilen adrese çalışan tarafından gidilmek sureti ile halledilir.


Bu şekilde işleyen sistemde temizlik şirketini kuran kişi müşterisinden alacağı ücretin yarısını çalışanı ile paylaşır ve bütün gün emeğiyle çalışan kişi aslında hakettiği ücretin yarısını almış olur ve işveren ise taş atıp kolu yorulmadan parasını alır. Buraya kadarki herşey tüm dünyada aynı olsada dünyanın diğer ülkelerinde emeğe önem verildiğinden çalışanın ve temizliği yapanın verilen paranın %80 ini alıyor olmasıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder