7 Aralık 2014 Pazar

Bombom’u kaç kişi oynuyor?

Bombom, 2008 yılı gibi geliştirilmeye başlanan, yapımcı firması olan 337 tarafından 2010 yılına kadar kapalı beta aşamasında kalan ve 2010 yılında açık beta testleriyle beraber tüm kullanıcılarına sunulan Online tarayıcı tabanlı bir flash oyundur. Yurt dışında DD-Tank olarak bilinen Bombom‘u ne kadar kişinin oynadığını hiç merak etmişmiydiniz?


Bombom, genel yapısıyla indirilmeden oynananan bir oyun olduğu için oynayıcı sayısı gayet geniş. Bu sayının artmasındaki bir diğer etnek ise birçok dili birden destekliyor olması. Bu sayede Bombom’u Türkiye’den dahil olmak üzere 15 farklı ülkeden milyonlarca kişi oynayabiliyor. Ayrıca tüm ülkelerin sunucuları farklı olduğundan, insanlar sadece tanıdıkları insanlarla oyun zevkini yaşıyor.


Bombom‘u ek olarak birkaç nedenle daha yaklaşık 30 milyondan fazla kişi oynuyor. Aktif oyuncu sayısı ise aylık 3 milyon civarında. Türkiye’den aylık 100 Bin kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Öyle ki popüleritesini uzun süre koruyacak oyun, getirilen yeniliklerle beraber uzun süre de güncel kalacak gözüküyor.


1 yorum:

  1. Aynen baya uzun süre güncel kaldı oyun 500 aktif kişi var şuan.

    YanıtlaSil