31 Temmuz 2014 Perşembe

Far Cry 4’ün Ana Karakteri Ajay Ghale Hakkında Bilinmeyenler Detaylı Bir Video ile Sunuldu

far cry 4



 



 



Ubisoft’un önde gelen aksiyon macera serilerinden Far Cry’ın dördüncü oyunu olarak gelecek aylar içerisinde raflardaki yerini alacak yapım, şimdiden milyonlarca oyuncunun ilgi ve dikkatini üzerinde toplamayı başarmışa benziyor. E3 fuarında gerçekleşen sunumlardan sonra kendisinden haberdar olarak yakın takibe alan oyuncular bazında büyük kazanım sağlayan Far Cry 4, firmanın birbiri ardına yayınladığı makale, ekran görüntüsü ve videolar ile de kendisi hakkında merak edilenleri su yüzüne çıkartmayı başarmakta. Dün direkt olarak oyunun resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan videoda, oyundaki ana karakter olan Ajay Ghale’in yanı sıra Pagan Min karakteri ve mevcut fizik motoru gelişimleri hakkında enteresan bilgiler takipçilere açık ve net biçimde sunulmuş durumda. Oyunları hakkında genellikle sınırlı bilgiler paylaşmayı tercih eden Ubisoft’un söz konusu Far Cry 4 olduğunda ise neden bu denli şeffaf davrandığı konusu halen merak yaratırken, firmanın Watch Dogs kanalında yaşadığı sıkıntıları telafi etmek için bu tarzda davrandığı da yoğunlaşan tahminler arasında.



 



 





 



 


League of Legends’da Türkiye Kupası’nın Finalleri İçin Geri Sayım Başladı

league of legends



 



 



Riot Games’in ülkemiz genelindeki üstün çalışmaları sayesinde elektronik sporlar alanında profesyonelliğini günden güne bir üst düzeye çıkarma imkanı yakalayan League of Legends, Ağustos ayının başından itibaren Türkiye Kupası’nın çeyrek ve yarı final mücadelelerinden sonra finali ile de yüz binlere keyifli vakit geçirtmeyi başaracak. Kış aylarından bu yana ülkenin sekiz ayrı bölgesinde devam eden yerel finaller ile birincilerini çıkartmayı başarmış olan etkinlik, bu sayede ülkenin genelindeki en başarılı ekibini de belirlemiş olacak. İç Anadolu’dan Insert Noob Here, Marmara’dan Xopedia, Güneydoğu Anadolu’dan Messed Up Generation, Karadeniz’den Zocco’s eSports Club, Akdeniz’den Wolfpack eSports Club, Ege’den BaBs, Doğu Anadolu’dan Team Power ve İstanbul’dan Multiplayer Vaders takımlarını karşı karşıya getirecek organizasyonun birincilik koltuğunda oturmayı başaran takım on iki bin, ikinci altı bin, üçüncü ise üç bin liralık para ödülünün de sahibi olabilecek. League of Legends etkinlikleri hakkındaki tüm güncel bilgiler için Durmaplay’i takibe devam edebilirsiniz.



 



 





 



 


Dark Souls 2 Crown of the Sunken King’in İnceleme Puanları Açıklandı

Posted in Uncategorized

dark souls 2


 


 


From Software’in başkanlığında yaratılan ve milyonlarca RPG tutkunu tarafından türün en başarılı, gerçekçi ve zor serisi olarak nitelendirilen Dark Souls, eski nesil konsolların yanı sıra PC için yayınlanan ikinci oyunu ile birlikte sektörü sallamaya devam etmekte. Gösterilen yoğun ilgi sonrasında gelişim çalışmalarına hız kesmeden devam eden FS, oyunun ilk indirilebilir içeriği olarak yayınlanan Dark Souls 2 Crown of the Sunken King ile birlikte çok daha geniş bir hikaye ve yüzlerce yeni kullanılabilir öğeyi oyunculara sunmakta. Söz konusu DLC için ilk inceleme puanları da dün itibari ile yayınlanırken, sektörün en büyük otoritelerinin de Dark Souls 2 Crown of the Sunken King’i ne denli başarılı adlettikleri gözler önüne serilmiş durumda. En yüksek puan Game Informerdan yüz üzerinden doksan olarak gelirken, Polygon ve PC Gamer seksen beş, IGN ise seksen puanı layık görmüş durumda. Dark Souls 2’nin tüm yeni haberleri ve orijinal kopyalarına sitemizden ulaşabilirsiniz.


 


 



 


 


Hearthstone Heroes of Warcraft Oyuncuları, Blizzard’ın San Diego Comic Con’daki Standında Buluşuyorlar

hearthstone heroes of warcraft



 



 



On altı milyona yaklaşan kullanıcı sayısı ile dünyanın en popüler kart oyunlarından birisi olmaya aday durumda bulunan Hearthstone Heroes of Warcraft, Blizzard’ın sahip olduğu üst düzey geliştiriciler ve bu geliştiricilerin tecrübeleri dahilinde genel değişim sürecine de büyük bir hızla devam etmekte. Hali hazırda Curse of Naxxramas adındaki ilk eklenti paketini oyunculara sunan yapım, Amerika Birleşik Devletleri’nin San Diego şehrinde düzenlenecek olan Comic Con içerisinde de tutkunları ile geliştiricilerini bir araya getirmeye hazırlanmakta. Hearthstone Heroes of Warcraft’ın resmi sitesi üzerinden yayınlanan duyuru A salonu 115 numaralı standa bulunacak Blizzard yetkilerinin, tüm takipçilerini söz konusu noktaya beklediklerini belirtmekte. Hearthstone Heroes of Warcraft hakkındaki en güncel bilgilerin öğrenilebileceği etkinlik genelindeki bir diğer önem gösterilmesi gereken durum ise Warcraft filminin yönetmeni Duncan Jones’un yarın bölge saati ile 14:00’da standa hazır bulunan şanslı iki yüz oyuncuya imza vereceği olarak vurgulanmakta. Blizzard ve Comic Con’dan en güncel haberler için Durmaplay’i takibe devam edin.



 



 





 



 


Bombom Kupon ile Renkli Savaş Deneyimi

Savaş oyunları oyun severler tarafından en çok oynanan oyun türüdür. Sizleri biraz daha farklı savaş deneyimi ile tanıştıracağız. Şirin karakterlerle oynanan bombom kupon oyununa Google arama motorundan hemen ulaşabilirsiniz. Oyunun en eğlenceli yanlarından birisi adım adım gelişmek ve her adımda yepyeni maceralarla tanışmaktır.


Bombom Kupon ile Renkli Savaş Deneyimi2Bahsettiğimiz bu savaş oyununda her yeni seviyede sizleri farklı maceralar beklemektedir. Oyun içerisinde evlenerek mutlu bir hayata bile sahip olabilirsiniz. Oyun yeni güncellemesinde Türkçe eklentisiyle sizlerin karşısına sunuluyor. Dilerseniz oyunda kendi başınıza sevimli karakterlerle savaşabilir dilerseniz de online şekilde aktif kullanıcılarla oynayabilirsiniz. Oyun içerisinde mağazada sizler için yaz indirimleri de mevcuttur.


 Sizlere düşen oyun içerisinde bulunan bu indirimleri takip ederek dilediğiniz ürüne indirimli fiyatlarıyla sahip olmaktır. Oyuncularınızın karakterlerini güçlendirmek ve rakiplerinize fark atmak için tek yapmanız gereken bombom kupon satın al seçeneğine göz atmanız olacaktır. Bahsettiğimiz bu oyun yurt dışında olduğu gibi Türkiye’de de çok fazla rağbet görmektedir. Bunun sebebi diğer savaş oyunlarından farklı olarak oyun içerisinde aile kurabilmenizdir. Siz de dilerseniz mağazadan yüzük alarak sevdiğiniz karaktere evlenme teklifinde bulunabilirsiniz.


 Oyun çevrimiçi seçeneğiyle internetten pek çok kişiyle tanışmanıza vesile oluyor. Hem yeni arkadaşlıklar ediniyor hem de oyunun güncellemeleri sayesinde sürekli farklı maceralar yaşıyorsunuz. Oyun yalnızca çocuklar için değil aynı zamanda orta yaşlı insanlar ya da gençlere de hitap etmektedir.


Call of Duty Advanced Warfare’de Yer Alacak Exoskeleton Sisteminin Ekran Görüntüleri Paylaşılmaya Başlandı

call of duty advanced warfare



 



 



Hali hazırda on seneyi aşkın geçmişi sayesinde tek ve çok kişilik nişancı oyunlarının en başarılı yapımlarından birisi olduğuna açık ve net biçimde kanaat getirilebilinecek Call of Duty serisi, gelecek aylar içerisinde kullanıma hazır hale gelecek Advaced Warfare sayesinde de kendisini yakın takipte olan milyonları heyecanlandırmaya devam etmekte. Oyunun yayınlanmasına sayılı günler kala stüdyonun yetkili isimlerinin gerçekleştirdikleri açıklamaların boyutu ve önemi de artmaya devam ederken, en merak edilen sistemlerden birisi olan Exoskeleton’un karakterler üzerinde nasıl görüneceğini detaylandıran bir ekran görüntüsü de dün itibari ile resmi yayın kaynakları tarafından paylaşılmış durumda. Oyuncuların normal askerlere göre daha yüksek noktalara zıplama ve ekstra güç kazanma gibi avantajlara sahip olmalarını mümkün kılacak Call of Duty Advanced Warfare Exoskeleton, bunun yanı sıra seviye arttıkça edinilebilinecek ek özellikleri de içerisinde barındıracak. Cod: AW hakkındaki en güncel bilgi ve orijinal lisans kodlarına Durmaplay’den anında ulaşabilirsiniz.



 



 





 



 


30 Temmuz 2014 Çarşamba

Her gün yeni yenilik legend online ile

İndirmeye gerek duymadan oynayabileceğiniz oyunlardan en güzeli ve en heyecanlısı olan legend online oyunu kısa bir sürede büyük küçük herkesin sevgilisi haline gelmeyi başardı. Bu oyun içerisinde amaç insanlığı kurtarmak. Böyle zorlu bir görev sizin omuzlarınızda olursa bu oyundan zevk almamak da imkânsız hale geliyor. Ayrıca insanlığı kurtardıktan sonra barışı da korumanız gerekiyor. Ordularınız ile barışı korurken de güzel bir zaman geçireceksiniz.


Her gün yeni yenilik legend online ile2Oyunun çok tutulması hemen hemen her gün oyun içerisinde yeniliklerin getirilmesine sebep olmaktadır. Oyun yapımcıları oyuncularına değer veriyor ve her gün onların karşısına yeni konseptler çıkarıyor. Örneğin şu aralar şeytan kristalini kullanmak büyük ödüller kazandırıyor, ya da oyunda online olmak bile size büyük getiriler sunuyor.


Sembol taşı ve sihirli çömlek efsanesinde de bu aralar yeni sürprizler bulunmakta. Bunları da merak ediyorsanız bir an önce oyuna koşmalı ve bu hediyelerden yararlanmalısınız. Eğer sizde ihtiyacınız olmayan bir sembol varsa bu kampanya günlerinde bu sembolleri başkalarına dönüştürerek kullanabilirsiniz.


legend online elmas satın alarak oyundaki seviyenizi daha da arttırabilirsiniz. Ya da oyun üzerinde ulaşmak istediğiniz hedeflere daha çabuk yoldan ulaşabilirsiniz. Elmas satın almak dışında oyunda hızlı ilerlemenizi sağlayacak diğer şey oyunu sürekli olarak takip etmek. Oyunu online olarak oynadığınız için oyunu yüklemek ya da satın almak zorunda değilsiniz. Sevdiğiniz oyunları bolca oynayabilmek için ille bir bedel ödemek zorunda değilsiniz.


Kara Taht’ın Bayram Özel Bereketli Saatler Etkinliklerindeki Bonus Oranlar Açıklandı

kara taht



 



 



Gerçek dünya ile etkileşimli olarak gerçekleştirilen fırsat, kampanya ve yeni öğe eklentileri ile birlikte ne denli interaktif bir oyun olduğu her fırsatta kullanıcılarına aktarmayı başaran Kara Taht, Ramazan Bayramı çerçevesinde düzenlenecek avantajlı teklifler ile de kullanıcılarının memnuniyetini arttırmayı başarmakta. 28, 29 ve 30 Temmuz günleri aktif hale getirilecek “ Bereketli Saatler “ fırsatı ile birlikte her gün farklı oranlarda ekstra tecrübe puanı ve oyun parasına ulaşılmasına imkan verilecek. Pazartesi günü gün boyunca yüzde elli oranında daha fazla Tecrübe Puanı ve Oyun Parası’na erişebilecek kişiler, Salı günü yüzde yüz, Çarşamba günü ise tam yüzde iki yüz oranında ekstralara ulaşabilecekler. Kara Taht hakkındaki bu tarz enteresan ve faydalı bilgilere vakit kaybetmeden ulaşabilmek için Durmaplay’i ziyarete devam edebileceğiniz gibi, oyunun marketi içerisinden gerçekleştirilecek her türlü alışveriş için ihtiyaç duyacağınız Joy Para’lara da ekonomik fiyat ve uygun ödeme koşulları ile sitemizin satış kısmından güvenle erişebilirsiniz.



 



 





 



 


The Walking Dead Season 2’nin Dördüncü Bölümü Yakında Kullanıma Açılabilir

twd season 2



 



 



PC ve konsollardaki macera oyunları bundan on ilâ on beş sene öncesine nazaran popülerliklerini büyük oranda yitirmiş gibi görünseler de, Telltale Games gibi bu türden vazgeçmeyerek popüler dizi ve filmleri oyunlara dönüştüren stüdyoların başarılarını da görmeden geçmek mümkün değil. Yayınlandığı ilk günden bu yana milyonları ekran başına kilitleyen The Walking Dead dizi serisi, stüdyonun aynı isimde gelişimini sürdürdüğü macera oyunu serisi ile de aynı oranda popülerliğe ulaşmış durumda. Tıpkı dizide olduğu gibi sezonlar ve bölümler halinde yayınlanan oyun bu sayede kullanıcılarının sürekli olarak takipte kalmalarını ve aynı dizilerde olduğu gibi bir sonraki bölümde olacak gelişmelerini beklemelerini sağlarken, genel içerik bazında da daima artan ve farklılaşan öğeleri sunabilmekte. The Walking Dead Season 2’nin dördüncü bölümü hakkında resmi kaynaklardan paylaşılan bir ekran görüntüsü, söz konusu bölümün yayınlanmasına da en fazla iki haftalık bir süre kaldığını göstermekte. The Walking Dead Season 2 Episode 4 yüksek ihtimalle Temmuz ayı bitmeden kullanılmaya başlanabilecek.



 



 


Path of Exile’ın Race Season Etkiliğinin Sekizincisinde Kazananlar Belli Oldu

path of exile



 



 



Yalnızca sekiz aya yakın bir süredir kullanımda olmasına rağmen milyonları kendisine hayran bırakan ve sık aralıklar ile yayınlanan güncellemeler ile birlikte daima farklı ve güncel tecrübeler sunabilen Path of Exile, bu denli yoğun çalışmaların arasında gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde de kendisini kullanarak geçirilen her dakikanın farklı nitelikler kazanmasını mümkün kılmakta. “ Race Season” ismi ile düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde sekizincisi sona eren etkinliğin kazanan isimleri web sitesi üzerinden açıklanırken, başarılı oyuncuların sunucudaki şöhretleri de önemli oranda artmış durumda. jstq, mardukthewolf, shasko0, whirltwain, tolerancece, Helman, terrex ve Ryzeup gibi hali hazırda PvP etkinliklerinde de başarılara ulaşmış isimlerin kariyerlerine üst sıralarda devam ettiğini de ortaya koyan Race Season Eight, gelecek ayın ikinci haftasında başlayacak dokuzuncusu ile de şimdiden heyecan yaratmaya başlamış durumda. Path of Exile hakkındaki tüm yeni haberler ve marketten yapılacak alışverişlerde geçerli olacak puanlara Durmaplay üzerinden hızlı ve zahmetsiz biçimde erişebilirsiniz.



 



 





 



 


29 Temmuz 2014 Salı

Minecraft Oyuncuları, Sonunda Kontrol Edilebilir Bir Savaş Robotu da İnşa Ettiler

minecraft



 



 



Açık dünya hayatta kalma ve geliştirme oyunlarının gelmiş geçmiş en başarılı ve üst düzey isimlerinden birisi olarak nitelendirilen ve Notch stüdyolarının dur durak bilmez çalışmaları ile daima daha farklı öğeleri tecrübeye açan Minecraft, elektrikle gerçekleşebilecek tasarımların yaratılmasını sağlayan Kırmızı Taş’ın kullanıma açılması ile birlikte birbirinden özel çalışmalara sahip olmaya devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde elektronik hesap makinesi ve buna benzer pek çok üst düzey tasarımlarını oyunun takipçileri ile paylaşan usta Minecraft’cılardan Cubehamster, şimdi de hareket ve hatta ateş dahi edebilen bir savaş robotunu tasarlamayı başarmış durumda. Aşağıdaki videodan da izleyebileceğiniz gibi oldukça detaylı ve profesyonel bir çalışma ile hayata geçirilen robot, yaratıcısının tecrübesi ile birlikte kolaylıkla harekete geçebilmekte. Minecraft’ı orijinal lisans kodları ile Durmaplay’den satın alarak bu uçsuz bucaksız dünyaya sizler de ilk adımınızı atabilir ve büyük ihtimalle seneler sürecek bağlılığınıza hızlı ve güvenli biçimde başlamanın sonsuz keyfini hemen yaşayabilirsiniz.



 



 





 



 


28 Temmuz 2014 Pazartesi

Warlords of Dreanor 22 Temmuz Tarihli Beta Yama Notları Açıklandı

 



world of warcraft



 



World of Warcraft'ın en son ek paketi Warlords of Dreanor'un Beta aşaması devam ediyor. Bu çerçevede neredeyse her hafta güncellemeler yapılmaya devam ediliyor. Son olarak 22 Temmuz tarihinde yapılan güncellemelerin notları yayınlandı. Buna göre Warlords of Dreanor oyun sisteminde bazı değişiklikler yapılmış; bu değişiklikler Raid Kullanışlılık Dengesi ve Kalabalık Kontrolü ve Azalan Geri Dönüşler mekaniklerinde gerçekleştirilmiş. Ayrıca sınıfların neredeyse yarısında güncellemeler yapılmış; güncelleme yapılan sınıflar Death Knight, Druid, Mage, Paladin, Warlock ve Warrior. Bunların haricinde oyuna yeni içerik eklendiği belirtiliyor; Seviye 100'e yeni bir yetenek dizisi. 



World of Warcraft, Warlords of Dreanor'u, sizlere daha iyi bir oyun deneyimi sunması için geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyor! 


Dragon Age Inquisition’da Homoseksüel ve Biseksüel Karakterlerin Yer Alacağı Kesinleşti

dragon age inquisition


 


 


Hardcore olarak nitelendirilebilecek yapıdaki ciddiyet ve kalitedeki rol yapma oyunu serileri arasında parmakla gösterilen isimlerden birisi olan ve uzun yıllardır gelişimine başarıyla devam eden Dragon Age serisi, Ekim’in ilk haftasında Inquisition ismindeki yeni nesil üyesi ile de takipçilerinin karşısına çıkarılmaya hazırlanılmakta. Hali hazırda söz konusu ciddiyet ve zengin içerik niteliklerini devam ettirme iddiasını taşıyan yapımda, bugüne kadar neredeyse hiçbir dijital oyunda yer almayan homoseksüel, gay ve biseksüel karakterlerin de yer alacağının açıklanması ile birlikte olumlu ve olumsuz yorumlar da birbiri ardına gelmeye başlamıştı. Bu durumun dünyanın bazı bölgelerindeki tutucu oyuncular tarafından olumsuz olarka nitelendirileceği konusundaki eleştiriler sürerken, Bioware bu konuda geri adım atmayı düşünmüyor gibi görünüyor. Açıklanan son bilgilere göre Dragon Age Inquisition’da bu tarz tek bir ilginç karaktere nazaran birden çok isimle karşılaşmak mümkün olacak. Dragon Age Inquisition’ı 7 Ekim tarihinden itibaren kullanmaya başlayacağınız gibi, orijinal kopyalarınıza da Durmaplay aracılığı ile erişebilirsiniz.


 


 



 


 


Filed under: Genel

Call of Duty Black Ops 2, Oldukça Enteresan Bir Noktadan Dava Edildi

call of duty black ops 2



 



 



Günümüzdeki popüler dijital oyunların kullanıcılarına sunduğu hikayeler her ne kadar başarılı ve bağlayıcı olsalar da pek çok farklı kişi tarafından açılan davalar, kendi hayatlarının hikayelerde izinsiz olarak kullanıldığı yönünde şikayet ve memnuniyetsizlikler içermekte. Daha birkaç hafta önce Grand Theft Auto V’te kendi simasının ve hikayesinin kullanıldığı sebebi ile Rockstar Games’e dava açan medyatik oyuncu Lindsay Lohan’in haberi duyulmuşken, şimdi de Activision’un efsane serisinin başarılı oyunlarından Call of Duty Black Ops 2 mahkemelik olmuş durumda. 1980’li yılların başından sonuna kadar Panama bölgesindeki askeri rejimde diktatörlük gerçekleştiren ve hapse girdikten sonra 2011 yılında da şartlı olarak serbest kalan Manuel Noriega, Call of Duty Black Ops 2 içerisinde kendi karakterinin ve hikayesinin izinsiz olarak popülerlik sağlama amaçlı kullanıldığını belirterek, elde edilen gelirden pay talep etmiş durumda. Anlaşılan o ki, Activision emekli diktatöre ciddi bir telif hakkı ödemek ile karşı karşıya bulunuyor.



 



 





 



 


Brick Force’da Yeni Haftanın Kostüm İndirimi Oylaması Başladı

brick force



 



 



Kullanıcılarına birbiri ardına sunduğu interaktif yarışmalar ve seçim şansları ile birlikte benzer online oyunlar arasında farklı yapısı ile dikkat çeken Brick Force, son iki aydır her hafta düzenli olarak gerçekleştirmeye devam ettiği oylama etkinliği sayesinde de büyük memnuniyet yaratmayı başarmakta. Her hafta üç farklı kostümü oylamaya açan yetkilileri, kişilerin hangi kostümde yüzde ellilik indirim arzu ettiklerini belirleyerek genel bazda istenen değişime ulaşılmasını sağlamaktalar. Bu haftanın seçenekleri olarak web sitesi üzerinden açıklanan Sorcerer, Mephisto ve Clown Outfit arasında şu an için Clown’ın önde gittiği belirtilirken, yine de Pazar gece yarısına kadar öndeki isimde büyük ihtimalle değişim yaşanabileceği de bilinmekte. Brick Force hakkındaki en güncel ve ilgi çekici haberlere Durmaplay’den erişmeye devam edebileceğiniz gibi, oyunun marketinden yapacağınız alışverişlerde geçerli Token’ları da satış bölümümüzden temin edebilirsiniz. Brick Force, devasa çok oyunculu online nişancı oyunları arasında gün geçtikçe daha ciddi ve popüler niteliğe sahip olmayı sürdürmekte.



 



 





 



 


League of Legends TV’nin Haftalık Yayın Akışındaki Her Program Nefes Kesecek

league of legends



 



 



Twitch üzerinden yaklaşık bir senedir düzenli olarak devam eden yayınları ile on binleri ekran karşısına bağlayan ve ülkemizde online oyunlar bazında düzenlenen ilk resmi internet televizyonculuğunu başlatan Riot Games ekibi, League of Legends’ın gelişim ve popülerleşme sürecine en ciddi katkılardan birisini sağlarken, kendisini takip eden oyun severlere de keyifli vakit geçirtmeyi başarmakta. Yayınlarına bugün akşam 19:00’da sunulacak Topluluk Gecesi programı ile başlayacak League of Legends TV, saatler 22:00’ı gösterdiğinde ise her zaman olduğu gibi Vadinin Muhtarları programında keyifli sohbetler ile izleyicilerinin karşısında olacak. Çarşamba günü akşam yedide LoL 101’in yeni bölümü yayınlanacakken, onda ise Vadinin Muhtarlarının ikinci bölümü izlenebilecek. Her ne kadar Türkiye Kupası geride kalmış olsa da League of Legends heyecanının devam ettiği Kuzey Amerika LCS mücadelelerinin dokuzuncu hafta maçlarını da canlı yayınlar ile aktarılacakken, bu karşılaşmaları izlemek isteyen sihirdarların Perşembe ve Cuma günleri 22:00 ilâ 02:00 arasında ekran karşısında olmaları gerekmekte.



 



 





 



 


XBox One Konsolunun Ağustos Ayındaki Güncellemesinde Hangi Yeniliklerin Tecrübe Edilebileceği Açıklandı

xbox one



 



 



Geçtiğimiz yılın Kasım ayında bu yana beş milyonu aşkın oyuncunun evindeki yerini almayı başaran XBox One, Eylül ayında Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Rusya, Japonya ve benzer geniş pazarlarda da resmi satışa sunularak hitap ettiği kitleyi arttırmaya çalışacak. Hali hazırda dünyanın en önde gelen yazılım firmalarından Microsoft’un donanım konusunda Playstation 4’ün nispeten bir adım gerisinde kalan XBox One’ı bu alanda ileriye taşımak için gerçekleştirdiği yenilikler, her ay yayınlanan kapsamlı güncellemeler ile cihazlara yüklenmekte. Temmuz ayı güncellemesi ile birlikte pek çok sorununu egale ettiği gibi aynı zamanda performans açısından da yüzde on ilâ on beşlik bir artış sağlayan cihaz, Ağustos ayı güncellemesi sayesinde de kullanıcılarının memnuniyetini kazanmayı başaracak. Söz konusu paket ile birlikte “ Otomatik İndirme “ özelliğinin XBox One’a ekleneceğini açıklayan Microsoft yetkilileri, buna ek olarak Blu-Ray diski ile izlenmek istenen üç boyutlu filmlerin de artık kullanılabileceğini belirtmekteler. Yeni nesil konsolun tüm ilgi çekici haberlerine Durmaplay’den erişebilirsiniz.



 



 


League of Legends ve Dota 2, Bilgisayar Oyuncularının Toplam Zamanının Çeyreğini Alıyor Gibi Görünüyor

league of legends



 



 



Dijital oyunların kullanımı son on beş sene içerisinde gerek bilgisayar, konsol ve benzer oyun platformlarının çok daha kolay ulaşılabilir ve ekonomik hale gelmesi, gerekse internet bağlantısı imkanlarının aynı oranda kolaylaşması ile inanılması güç bir hızda gelişimini sürdürürken, geniş çaplı araştırmalar gerçekleştirebilen profesyonel ve amatör oluşumların elde ettikleri sonuçlar da hem oyuncuları hem de geliştiricileri kendilerine hayran bırakıp şaşırtmakta. Game Indudstry tarafından oldukça detaylı biçimde gerçekleştirilen araştırma içerisinde PC oyuncularının son bir senelik süreçte en fazla ilgi gösterdikleri ve zaman geçirdikleri oyunlara bakıldığında, listenin ilk iki isminin tahmin edilebileceği gibi League of Legends ve Dota 2’den oluştuğu görülebilmekte. LoL tüm PC oyuncularının toplam harcadıkları zamanın neredeyse yüzde on yedisine sahipken, Dota 2 ise yüzde sekiz buçukluk oran ile onu izlemekte. Hali hazırda otuz beş milyona yaklaşan aktif kullanıcıya sahip League of Legends’ın, bu denli ilgi görmesi bizce açıkçası beklenen bir durum.



 



 





 



 


Titanfall’un İkinci İndirilebilir İçerik Paketi Olan Frontier’s Edge’in Yayın Tarihi Paylaşıldı

titanfall



 



 



İki senelik gelişim sürecinin ardından Resapwn Entertainment’ın başarılı pazarlama stratejileri sayesinde kısa sürede PC ve XBox platformlarının en popüler MMOFPS’lerinden birisi haline gelen Titanfall, çıkışının üzerinden dört ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen ilk DLC’si Expedition’dan sonra yenisi olarak sunulacak Frontier’s Edge’e de günler içerisinde kavuşacak gibi görünüyor. Söz konusu indirilebilir içerik paketinin resmi olarak duyurulmasının üzerinden yalnızca iki hafta geçmişken, stüdyo oyuncularını boş yere bekletmeden kullanıma hazır olan paketi 31 Temmuz itibari ile Titanfall’a ekleyecek. Hali hazırda Seaon Pass sahibi olan kişiler bu DLC’yi kullanabilmek için herhangi bir ücret ödemeyeceklerken, standart hesaplara sahip oyuncular ise 9.99 doları gözden çıkarmak zorundalar. Titanfall Frontier’s Edge hakkındaki en güncel bilgilere Durmaplay haber sayfalarından ulaşmaya devam edebileceğiniz gibi, oyunun orijinal kopyaları ve lisans kodlarına da satış bölümümüzden piyasanın en uygun fiyat ve geniş ödeme koşulları ile saniyelerde içerisinde erişim sağlayabilirsiniz.



 



 





 



 


XBox One’da da Erken Erişim Sistemi Bulunması İçin Microsoft’un Çalışmalara Başladığı Söyleniyor

xbox one



 



 



Dijital oyunlar sektöründeki yapımların birbirinden etkilenerek gelişim sağlamalarına uzun yıllardır rastlandığı gibi, platformların da yeni sistemler bazında birbirlerini bir nevi taklit ederek oyun severlere en üstün deneyimi sunmaya gayret etmeleri de sıkça görülebilmekte. İlk olarak Steam üzerinden kullanılmaya başlanan ve Rust, Dayz gibi oyunlar başta olmak üzere pek çok yapımın tam sürümünün çıkartılmadan popülerlik kazanmasını mümkün kılan erken erişim sisteminin Playstation 4 konsolunda da kullanılabilmesi için Sony’nin çalışmalarına başladığını bu sayfalardan da duyurmuştuk. Birbirleri ile daimi bir yarışta olan PS ve XBox konsollarının bu alanda da benzer sistemlere sahip olabilmeleri için Sony gibi Microsoft’un da gelişim araştırmalarına başlandığı belirtilmekte. Her ne kadar resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, Playstation 4’ün erken erişim sistemine sahip olması durumunda XBox One’ın da bu sistemi barındırmadan uzun süre geçirmeyeceği tahmin edilmekte. XBox One ve Playstation 4 hakkındaki tüm yeni haber ve orijinal oyunlara Durmaplay aracılığı ile ulaşabilirsiniz.



 



 


27 Temmuz 2014 Pazar

Brick Force’da Haftanın Haritası Mobbele Tarafından Hazırlanan Mordul Olarak Belirlendi

brick force



 



 



Devasa çok oyunculu online nişancı oyunları arasında ismini yeni yeni duyurmaya başlasa da ülkemizde de yoğun popülerliğe sahip olan Brick Force, yetkililerinin oyuncular ile daima aktif iletişim içerisinde olması ve birbiri ardına düzenlenen yarışma ve benzer etkinlikler ile kullanıcıların da oyuna katkı sağlamalarına fırsat vermesi ile türdeşleri arasından sıyrılarak özel ilgi görmeyi başarmakta. Her hafta oyuncuların editör yardımı ile hazırlayarak yarışmaya gönderdiği haritalardan bir tanesini seçerek resmi site üzerinden indirmeye açan yetkililer, bu sayede hem oyuncuların farklı mekanlarda birbirleri ile mücadele etmelerini hem de harita yaratma konusunda istekli olan kişilerin bu arzularını daima dorukta tutmalarını mümkün kılmakta. Bu haftanın seçilen haritası Mobbele isimli oyuncu tarafından yaratılan Mordul olarak duyurulurken, arzu eden kişilerin de bu haritayı 29 Temmuz günü saat 13:00’a kadar indirmelerine fırsat verilmiş durumda. Brick Force hakkında tüm güncelleme ve yeni içerik haberlerine Durmaplay sayfalarından dilediğiniz an erişim sağlayabilirsiniz.b



 



 





 



 


Runes of Magic’de Arcane Runic Might, Bu Akşama Kadar Market Üzerinden Satın Alınabilinecek

runes of magic


 


 


Türkiye genelindeki popülerliğini yeni yeni sağlamaya başlamış olsa da dünyanın dört bir yanında sahip olduğu yüz binlerce oyuncusu ile günümüzün en popüler devasa çok oyunculu online rol yapma oyunlarından birisi olarak nitelendirilen Runes of Magic, Game Forge yetkililerinin sık aralıklar ile gerçekleştirdiği etkinlik ve fırsatlar ile kendisinden ek olarak bahsettirmeyi de başarmakta. Human, Elf ve Dwarf fark etmeden tüm ırklardaki karakterlere mücadelelerinde ek güç sağlayan ve normal şartlar altında elde etmenin bir hayli zor ve zahmetli olduğu Arcane Runic Might, oyunculardan gelen yoğun istek üzerine kısıtlı zaman içerisinde market üzerinden satışa konulmuş durumda. Resmi site üzerinden belirtilen bilgiye göre bugün Türkiye saati ile 23:00′a kadar satın alınabilecek Arcane Runic Might, Runes of Magic hesaplarına anında transfer olarak vakit kaybedilmeden kullanılmaya başlanabilecek. Runes of Magic hakkındaki en yeni haberler ve Game Forge kredilerinize Durmaplay üzerinden kolay ve hızlı biçimde ulaşabilirsiniz.


 


 



 


 


League of Legends’ın Türkiye Sunucusuna Ücretsiz Transfer Gerçekleştirmek İçin Son Günler

league of legends



 



 



Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru açılan Türkiye sunucuları sayesinde ülkemizdeki takipçilerinin sayısını kat be kat arttırmayı başaran League of Legends, son iki haftadır diğer bölgelerin sunucularından Türkiye’ye geçiş yapabilmek için ödenmesi gereken RP miktarını da kaldırılması ile yoğun bir transfer dönemini başlatmıştı. Söz konusu süreç zarfında on bini aşkın hesabın sunucular arası değişim gerçekleştirdiği belirtilirken, kampanyanın sona ermek üzere olduğu da resmi internet sitesi üzerinden hatırlatıldı. 20 Temmuz günü 00:01 saatine kadar geçerli olacak fırsat dahilinde AB Batı, AB Doğu ve AB İskandinav sunucularından Türkiye sunucularına geçiş yapmak isteyen kişiler, bu isteklerini bedelsizce gerçekleştirebilirken, kampanyan bitişinden sonra ise belirli miktarlarda RP ödemesi yapılması gerekecek. League of Legends’ı çok daha düşük gecikme süreleri ve dolaylı olarak daha başarılı biçimde tecrübe etmek isteyen kişilerin Türkiye sunucularına geçiş yapmaları önerilirken, bu önerinin de kayda değer olduğu açıkça ortada. League of Legends’ın güncel haberleri için Durmaplay’i takipte kalın.



 



 





 



 


26 Temmuz 2014 Cumartesi

World of Tanks, Wargaming’in Kendisine Özel Olarak Geliştirdiği Online Yayın Sistemi WG Stream’i Kullanıma Açmaya Hazırlanıyor

world of tanks



 



 



İnternet bağlantı hızlarının gün geçtikçe gerek Download gerekse Upload açısından oldukça yüksek hızlara ulaştığı günümüzde, oyuncular o an itibari ile tecrübe ettikleri oyunları eşzamanlı olarak online yayın sistemleri ile sunarak kimi zaman arkadaşlarına kimi zaman da binlerce kişiden oluşan izleyici kitlelerine hitap edebiliyorlar. Günümüzde NVIDIA’nın desteklediği Shadow Play yazılımının yanı sıra pek çok ücretli ve ücretsiz yazılım ile de mümkün olabilen bu durum, anlaşılan o ki Wargaming tarafından bir hayli ciddiye alınmış durumda. World of Tanks için özel olarak geliştirilen ve direkt olarak oyunun içerisinden kullanılabilecek WG Stream özelliği sayesinde, kişilerin oyunlarını birebir Twitch kanalları üzerinden yayınlamaları mümkün kılınacak. Otomatik olarak en düşük gecikme değerine sahip Twitch sunucusunu bularak ona bağlanacak olan yazılım, pek çok detay özellik ve ön tanımlı kısayollar sayesinde de kişilerin yayınlarını sorunsuz olarak gerçekleştirmelerini sağlayacak. World of Tanks, ilerleyen günlerde Twitch aleminde kendisinden sıkça bahsettirecek gibi görünüyor.



 



 





 



 


World of Warcraft’ta Call to Arms’ın İlk Ayağı Twin Peaks Gerçekleşiyor

Posted in Uncategorized

 


world of warcraft


 


World of Warcraft‘ın Call to Arms etkinliğini geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk. Bu gün ise etkinliğin ilk ayağının gerçekleştiğini sizlerle paylaşıyoruz. 22 – 24 Temmuz tarihleri arasında Azeroth kahramanları güçlerini PvP savaş alanına yoğunlaştırıyor, savaş Twin Peaks gerçekleşmekte. Twin Peaks’de gerçekleşen PvP’de oyuncu sayısı 10 vs 10 şeklinde. En az 75 seviyeli oyuncuların katılma hakkı var. Gerçekleştiği yer Twilight Highlands. Oraya ulaşmak için herhangi bir büyük şehirdeki bir master ile konuşmanız ya da PvP penceresini aktif hale getirerek Call to Arms seçeneğini seçerek “Join to Battle”a tıklamanız gerekiyor. Gerçekleştirilecek görev 3 kez düşman bayrağını ele geçirmek. Bayrağı en çok ele geçiren zafer kazanacak. Call to Arms’a katılan oyuncular zafer kazansalar da kazanmasalar da Honor puanları kazanacak. Zafer kazananlar buna ek olarak Conquest puanları kazanabilecek. Bunların haricinde sürpriz ödüller ve bol eğlence Call to Arms etkinliğinde World of Warcraft oyuncularını bekliyor! 


 


 


Destiny’nin Beta Test Sürecinde Eğlenceden Çok Deneyler Üzerinde Yoğunlaşılacak

destiny



 



 



Geçtiğimiz günlerde sınırlı sayıda oyuncu tarafından gerçekleştirilen fakat yoğun ilgi görmeyi başaran Destiny Alpha Testi süreci, 18 temmuz itibari ile Playstation 3 ve 4 kullanıcılarına açılacak beta testi ile devam edecek. Söz konusu testin başlangıcının haberinin verilmesinden bu yana yoğun ilgi ve merak düzeyi her geçen gün yükselmeye devam ederken, Bungie cephesinden gelen açıklamalar bazı oyuncuların heyecan düzeylerini düşürecek gibi görünüyor. Stüdyonun üst düzey yetkililerinin bildirimlerine göre Destiny’nin beta testi, oyunculara üst düzey heyecan ve macera duygusunu yaşatmaktan çok mümkün olan tüm testleri en kısa süre içerisinde yapabilme özellik ve arzusunu taşıyacak. Sunuculardaki yoğunluk, meydana gelebilecek hatalar ve sıkıntılar, görsel öğelerdeki bozulmalar ve buna benzer pek çok detayın test edileceği süreçte, sık sık sunucu kapanmaları ve kayıt dosyalarının yeniden düzenlenmesi de mümkün olabilecek. Destiny ve test süreci hakkında güncel bilgileri sitemiz üzerinden takip edebileceğiniz gibi, orijinal lisans kodlarınıza da satış sayfalarımızdan erişebileceksiniz.



 



 


League of Legends’da Yeni İndirimler Belirlendi

wpid-14062334424.jpg

league of legends



 



 



Hali hazırda isteğe bağlı alışverişlerin yapılabileceği marketi üzerinden yüzlerce şampiyon ve şampiyon kostümünü oyuncuları ile buluşturan League of Legends, dört günde bir gerçekleştiren ve üç farklı kostüm ve şampiyonu yüzde elli daha az Riot Puanı ödeyerek satın almayı mümkün kılan kampanyaları ile de memnuniyet kazanmayı başarmakta. 22 ilâ 22 Temmuz tarihleri arasında geçerli olacak indirimlerin web sitesi üzerinden açıklanması üzerine kişilerin alışverişlerine başlamalarını mümkün kılan yetkililer, şu an için satışların oldukça başarılı biçimde devam ettiğini belirtiyorlar. Viktor, Yorick ve Gragas şampiyonlarına 487, 440 ve 395 RP ödeyerek ulaşabilecek oyun severler, şampiyonlarının görünüşlerine de önem vermeleri durumunda Hextech Janna, Buz Devi Malphite ve Bozkır Avcısı Warwick kostümlerine de 487, 675 ve 260 puan karşılığında sahip olabilecekler. League of Legends’ın indirim fırsatları hakkında en güncel bilgilere Durmaplay haber sayfalarından erişip ihtiyacınız olan RP’leri de satış sayfalarımızdan satın alarak, tüm avantajlı tekliflerden çifte tasarruf fırsatı ile faydalanabilirsiniz.



 



 





 



 

Playstation 4'ün Beyaz Versiyonu, Yalnızca Destiny ile Birleşik Olarak Satılmayacak

playstation 4



 



 



Dünyadaki elektronik cihaz üreticileri söz konusu olduğunda altı kıtadan birden gerçekleştirdiği çalışmalar ile on milyonların beğeni ve takdirini kazanmayı başaran Sony, geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana sunmaya devam ettiği Playstation 4 ile birlikte de yeni nesil oyun konsollarında liderliği elinde bulundurmayı sürdürmekte. Cihazın toplamda sekiz milyon adetten fazla sattığı ve Çin Halk Cumhuriyeti genelinde satışlarını başlatması ile bu sayının en az on dört milyona yükseleceği tahmin edilirken, gelecek günlerde yayınlanacak beyaz versiyonu ile de yoğun ilgi çekeceği düşünülüyor. İlk olarak merakla beklenen MMOFPS oyunu Destiny ile ortak paket içerisinde satılacağı açıklanan beyaz Playstation 4'ün, bu oyuna hali hazırda sahip olan veya edinmek istemeyen kişiler için tekil pakette de sunulacağı belirtilmiş durumda. Herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde Destiny Bundle'ı ile 9 Eylül tarihinde raflardaki yerini alacak olan beyaz Playstation 4'ler, kısa zaman sonra tekil olarak da oyun severlerin beğenisine sunulabilecekler.



 



 


FIFA 15’te Serinin En Gerçekçi Grafiksel Öğelerinin Sunulması Beklenilirken, EA Sports Seneler İçerisinde Bu Alandaki Gelişime Devam Edecek Gibi Görünüyor

fifa 15



 



 



Futbol oyunları bazında gelmiş geçmiş en ünlü ve en çok kişiye ulaşmış seri olduğuna şüphe bulunmayan FIFA, geçmiş yıllarda kısa bir süre de olsa sektördeki tahtını Pro Evoluiton Soccer serisine kaptırsa da, geçen yıldan bu yana yeniden krallık koltuğuna oturmayı başarmış durumda. FIFA 15 ile birlikte dijital oyunlardaki en gerçekçi görsel deneyimlere ulaşılmasını mümkün kılma iddiasında bulunan EA Sports, taraftar ve oyuncular fark etmeksizin yüz mimiklerine varıncaya kadar gerçekçi öğeleri takipçilerine sunacak gibi görünüyor. Bu iddiasını yayınlanan özel tanıtım ekran görüntüleri ve videolar ile hali hazırda pek çok alanda ispatlayan firma, “ Future FIFA” ismi ile paylaşılan videoda da serinin geleceğini esprili bir biçimde hayranlarına tanıtmakta. Söz konusu videoyu aşağıdan izleyebileceğiniz gibi, FIFA 15 hakkında en yeni haberler ve oyunun orijinal lisans kodlarına da Durmaplay aracılığı ile erişmeye devam edebilirsiniz.



 



 





 



 


Yazın tadı Bombomla çok başka

Savaş oyunu sizin için vazgeçilmezse fakat bu savaş oyununu şirin karakterler ile oynamak istiyorsanız bombom oyunu sizler için ideal bir oyun. Oyunun eğlenceli yanı adım adım gelişmek ve her adımda yeni bir maceraya daha yeni özelliklerle atılıyor olmak. Her yeni levelde hem sizde hem de sahip olduğunuz gereçlerde yenilenmeler ve gelişmeler ile karşılaşacaksınız. Oyunda evlenip mutlu bir aile hayatına bile kavuşabilirsiniz. Bu nedenle gerçek hayatı biraz daha fazla yansıtan bu oyun ile dakikaların nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.


Yazın tadı Bombomla çok başkaOyunun bir güzel diğer özelliği ise Türkçe eklentisinin bulunmasıdır. Bu sayede oyuna daha iyi dâhil olabiliyorsunuz. Bu oyunu siz de bir an önce oynamak istiyorsanız bombom oyna yazıp bu heyecana bir an önce dâhil olabilirsiniz. Oyunda kendi başınıza da savaşlar yapabilir ya da arkadaşlarınızla online internet üzerinden doyasıya savaşabilirsiniz.


Dünya kupası etkinliklerinin bittiği şu sıralarda Paul isimli silah güncel haberler arasında. 225 hasarlı bu yeni silah sayesinde savaşlarda çok daha güçlü olan siz olacaksınız.


Dünya kupası etkinliğinin çok heyecanlı yaşandığı bu oyunda artık şu sıralar biraz sakinleşmenin ve bu yeni gelen silahın tadını çıkarmanın zamanı geldi. Oyunda mağazada sürekli yaz indirimleri de mevcut. Oyun içerisinde bunları her zaman takip etmeli ve istediğiniz ürüne indirimlerle çok ucuz bir fiyata sahip olabilirsiniz. Haydi, artık bu heyecanı sen de yaşa ve oyunu oynamaya başla.


25 Temmuz 2014 Cuma

Ordular legend online ile sizin emrinizde

legend online oyunu ile ordulara hükmetmek, yeni savaşlar kazanmak sizin elinizde. İndirmeden internet üzerinden oynan bu oyunda savaşmak için servetler ödemenize gerek kalmaz. İhtiyacınız olan tek şey bir bilgisayar ve internet bağlantısıdır. Bunları sağladıktan sonra oyuna başlayabilir ve herkesle kıyasıya savaşabilirsiniz.


Ordular legend online ile sizin emrinizde2Bu oyun şu aralar server birleştirmektedir. Bu sırada oyuncuların da gönlünü yaparak gerekli koşulları yerine getirirlerse onlara farklı ödüller vereceğini söyleyen oyunu oynamaya başlamalısınız. Her seviye için farklı şartlar var ve bu şartların yerine gelmesi ile gerçekten işinize yarayacak hediyelere sahip olacaksınız. Oyunun içerisindeki bu etkinlikler oyuncuları oyunu oynamaya daha da teşvik etmektedir.


legend online oyna yazarak arama yaptığınızda oyunun sitesine gidecek ve kısa bir üyelikten sonra oyunu oynamaya başlayacaksınız. Oyunda daha güçlü olmak gibi bir arzunuz olursa para ile Premium üye olarak oyunda gözde bir oyuncu olabilirsiniz. Premium üyelik yerine oyuna ek paketlerden de edinebilirsiniz. Bunlar sayesinde oyuncunuzu ve ordunuzu daha güçlü kılar tüm dünyaya hükmedebilirsiniz.


Oyunda başarıya ilerleyebilmek için yapmanız gereken görevler vardır. Bu görevleri gerçekleştirdikçe oyunda seviyeniz artar. Seviyeniz arttıkça gücünüz de dolaylı olarak artacaktır. Oyunda daha fazla ilerlemek isterseniz elmaslar satın alarak gücünüze güç katabilirsiniz. Kaliteli grafikleri ve iyi görüntüsü sayesinde oyuncular kendilerini oyunun içinde gibi hissedecek. Oyunda da sürekli takip edilmesi gereken bu kampanya zamanları oyunu oldukça heyecanlı yapıyor.


City of Steam’in Avrupa Merkezli Yeni Sunucusu Açıldı

city of steam



 



 



Steam Punk olarak tabir edilebilecek yapısı ve üst düzey mücadele keyfi sunan sistemleri ile devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları arasında kısa sürede popülerlik sağlayan City of Steam, Kuzey Amerika sunucularından sonra Avrupa genelindeki ilk sunucusunun açılması ile birlikte de Türkiye’nin de dahil olduğu pek çok merkezden yüz binlerce oyun severe hitap etmeyi başarmış durumda. Mevcut hali ile Steam üzerinden ücretsiz olarak edinilip kullanılmaya başlanabilen City of Steam’in ilk Avrupa sunucusunda yaşanmaya başlanan yoğunluğa müteakip yeni bir sunucusunun da açılmış olduğu internet sitesi üzerinden duyurulmuş durumda. Resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilecek detaylar ile kullanılmaya başlanan yeni sunucuya eskisinden transfer imkanının bulunup bulunmayacağı an itibar ile belirsizliğini korurken, oyunculardan bu yönde gelecek talepler doğrultusunda söz konusu düzenlenmelerin de yapılabileceği düşünülmekte. City of Steam marketinden yapılabilecek alışverişlerinizde kullanılacak Nova Puanlarına satış sayfalarımızdan ulaşabileceğiniz gibi, en güncel haberleri ede bu sayfalardan her gün takip edebilirsiniz.



 



 





 



 


World of Tanks, Wargaming’in Kendisine Özel Olarak Geliştirdiği Online Yayın Sistemi WG Stream’i Kullanıma Açmaya Hazırlanıyor

world of tanks


 


 


İnternet bağlantı hızlarının gün geçtikçe gerek Download gerekse Upload açısından oldukça yüksek hızlara ulaştığı günümüzde, oyuncular o an itibari ile tecrübe ettikleri oyunları eşzamanlı olarak online yayın sistemleri ile sunarak kimi zaman arkadaşlarına kimi zaman da binlerce kişiden oluşan izleyici kitlelerine hitap edebiliyorlar. Günümüzde NVIDIA’nın desteklediği Shadow Play yazılımının yanı sıra pek çok ücretli ve ücretsiz yazılım ile de mümkün olabilen bu durum, anlaşılan o ki Wargaming tarafından bir hayli ciddiye alınmış durumda. World of Tanks için özel olarak geliştirilen ve direkt olarak oyunun içerisinden kullanılabilecek WG Stream özelliği sayesinde, kişilerin oyunlarını birebir Twitch kanalları üzerinden yayınlamaları mümkün kılınacak. Otomatik olarak en düşük gecikme değerine sahip Twitch sunucusunu bularak ona bağlanacak olan yazılım, pek çok detay özellik ve ön tanımlı kısayollar sayesinde de kişilerin yayınlarını sorunsuz olarak gerçekleştirmelerini sağlayacak. World of Tanks, ilerleyen günlerde Twitch aleminde kendisinden sıkça bahsettirecek gibi görünüyor.


 


 



 


 


24 Temmuz 2014 Perşembe

Legend Online Oyna Etkinlikleri

En eğlenceli online oyunlardan bir tanesi olan Legend Online oyna oyunu yeni etkinlikleri ile oyuncularının karşısına çıkmaya devam ediyor. Bu etkinliklerden bir tanesi de büyüme taşı etkinliğidir. Özellikle Kral Hades peri etkinliğinin gelmesinden sonra oyuna eklenen bu etkinlik sayesinde artık sizde perinizin gücünü artırabilirsiniz.


Legend Online Oyna Etkinlikleri2Büyüme taşı paket etkinliği oyunculara 14 Temmuz 2014 – 21 Temmuz 2014 23:59:59 tarihleri arasında sunuluyor. Bu nedenle bu etkinlikten yararlanmak için elinizi çabuk tutmalısınız. Etkinlik sona erdiği zaman marketteki büyüme taşı paketi de kaldırılacaktır.


Etkinlik kapsamında oyuncular büyüme paketlerini günde sadece 100 kere satın alabiliyorlar. Bunun içinse ilk olarak hesabınıza Legend Online elmas yüklemeniz gerekiyor. Etkinlik kapsamında Büyüme Taşı Paketi 1: 12 adet büyüme taşı, 2 adet canavar taşı içeriyor ve fiyatı da 100 elmastır. Büyüme Taşı Paketi 2: 60 adet büyüme taşı, 10 adet canavar taşı içeriyor ve fiyatı da 450 elmastır. Sizde bu paketlerden size uygun olanlarını satın alarak kahramanınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca paketlerden gelen tüm itemler oyunculara bağlı olarak sunuluyor.


Legend Online oyunundaki etkinlikler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Bunun yanı sıra daha onlarca farklı etkinlik bulunuyor. Bu etkinliklerden tüm oyuncular yararlanabilirler. Ayrıca markette satılan özel paketler sayesinde de etkinlikten yararlanma şansınızı artırabilirsiniz. Paketleri ise oyun içerisinde market kısmına girerek satın almanız mümkün.


Kedilerde Tüy Kusma

Kediler kendilerini yalayarak temizleyen hayvanlardır ve bu işlemi günde 1-2 belki daha fazla olmak sureti ile her gün tekrarlarlar. Dillerinin pütürlü olması sebebiyle kendilerini yalarken zaten dökülmek üzere olan veya diğer kıllar dillerine yapışarak ağızlarına gider ve onları tükrükleri ile beraber yutarlar. Bir süre sonra midelerinde biriken bu tüyleri dışarı atmak zorunda kalırlar. Kedi çimi veya normal çim yediklerinde bu işlem tetiklenir ve kusma isteği duyarak midelerinde birikmiş tüyleri kusarak dışarı atmaya çalışırlar. Eğerki kedinize kedi çimi veya normal çim yedirmiyorsanız ve kediniz sık sık kusar gibi başını öne uzatıp öğürür gibi yapıyorsa bir anönce kedinize veteriner veya marketlerden kedi çimi alıp yedirerek kusmasını sağlamalısınız.Kedi çimini mama gibi sürekli vermekte pek iyi bir şey değildir hatta bazı kedilerde alerjik veya ters etkiler yaparak yeme içmesini kesebilir veya başka rahatsızlıkları tetikleyebilir. Kedi çimini ayda bir defa bir tutam veya kusma ihtiyacının geldiğini hissettiğinizde verebilirsiniz. Kedilerin çime karşı duydukları aşırı istek ise tamamen bundan kaynaklıdır.


Tera Online’ın Poster Yarışmasında Kazananlar Açıklandı

tera online


 


 


Günümüzün en popüler devasa çok oyunculu online rol yapma oyunları arasında gösterilen Tera Online, genel içerik, grafik ve sistem zenginliğinin yanı sıra oyunlarına sık aralıklar ile düzenlenen etkinlik ve yarışmalar ile de memnuniyet seviyesini yüksekte tutmayı başarmakta. Geçtiğimiz günlerde Durmaplay üzerinden de duyurduğumuz poster yarışmasının sonuçlanması ile kazananları resmi internet sitesi üzerinden duran En Masse Entertainment, kazan on kişiye Smart Uniform Smart Box hediyelerini de ulaştırmış durumdalar. Kazananlar arasında herhangi bir sıralama yapılmazken, eserlerin her birinin adeta profesyonel ellerden çıkmış gibi durması da Tera Online oyuncularının farklı alanlarda ne denli yetenekli olduklarını da gözler önüne sermekte. Üçüncü yaşını geçtiğimiz günlerde geride bırakan ve daha uzun yıllar boyunca aktif yaşantısını sürdüreceğine kesin gözle bakılan Tera Online hakkındaki bu tarz enteresan ve ilgi çekici nitelikteki haberlere Durmaplay’den ulaşmaya devam edebileceğiniz gibi, oyunun marketinden satın alabileceğiniz öğelerde lazım olacak kredilerinize de satış bölümümüzden uygun fiyat ve ödeme koşulları ile sahip olabilirsiniz.


 


 



 


 


League of Legends'ın Yeni Sürümünün Açık Beta Testinde Giriş Arayüzleri ve Pek Çok Sistem Değiştirilmiş Halleri ile Kullanılabilinmekte

league of legends



 



 



Kullanıma açıldığı 2009 yılından bu yana geçen yaklaşık beş senelik süre zarfında kullanıcılarına daima daha üstün ve kaliteli bir online oyun deneyimi yaşatmayı amaçlayan League of Legends, Riot Games üyelerinin özverili çalışmaları ve oyuncular ile etkileşimli olarak gerçekleştirdikleri gelişim süreci sayesinde içerik ve sistemler bakımından hızlı biçimde yükselmeyi sürdürüyor. Son iki aydır gündemde olan ve geçtiğimiz günlerde açık beta testine açılan yeni League of Legends versiyonu, temel bazda herhangi bir değişiklik yapmayacak gibi görünse de, karakter ve mekan modellemelerinden tutun açılış sayfası ve faydalı bağlantılara kadar çok sayıda olumlu değişikliği kullanıcılar ile buluşturabilecek. Dün gece itibari ile pek çok yeni öğenin eklendiği beta test versiyonuna resmi web sitesi üzerinden indirilebilecek özel istemci ile ulaşılabilinirken, League of Legends hakkında tüm gelişme ve değişimler hakkında hızlı ve doğru haberlere de Durmaplay'den anında erişim sağlayabilirsiniz.



 



 





 



 


League of Legends Türkiye Büyük Finali Yarın Gerçekleşiyor

league of legends


 


 


2009′da kullanıma açıldığı günden bu yana oyuncu kitlesini günden güne geliştirmeyi başaran ve an itibarı ile global çapta otuz beş milyonu aşkın oyun severin tecrübesinde olan League of Legends, Riot Games’in Türkiye sunucularını açması ve ulusal çalışmalara hız vermesi ile ülkemiz genelinde de giderek daha ciddi bir Pazar payını elinde bulundurmaya devam etmekte. Yıl boyunca devam eden elemeler ve ara turnuvalardan sonra nihayet 2014 Türkiye Kupası’nın final mücadelesinin gerçekleşeceği League of Legends, yarın 11:00 itibarı ile yüz binlerce gözün kendisine kilitlenmesini sağlayacak. DP ve Team Turquality arasında gerçekleşecek olan mücadele Ülker Sports Arena’da canlı olarak da izlenebilecekken, biletler ise maalesef haftalar öncesinden tükenmiş durumda. Oyunun resmi web sitesi üzerinde yayınlanan videoda söz konusu takımların bugüne kadarki mücadelelerinden önemli anları hatırlamak mümkün olurken, heyecanın dozu da dolaylı yolla arttırılmakta. League of Legends Türkiye Büyük Finali ve tüm dünyadan turnuva sonuçları için Durmaplay’i takibe devam ediniz.


 


 



 


 


23 Temmuz 2014 Çarşamba

Call of Duty Advanced Warfare’in Geliştiricisi Sledgehammer Games, Üst Düzey Grafik Öğelerini Sunacakları İddiasında Kararlı Görünüyor

call of duty advanced warfare



 



 



Bugüne kadar dijital oyun geliştiriciliğinde pek çok başarılı yapıma imza atmış olmasına karşın Call of Duty Advanced Warfare ile birlikte profesyonel nişancı serisine ilk adımını atmış olan Sledgehammer Games, oyunun benzerlerini geride bırakacak derecede üst düzey grafiklere sahip olacağı iddiasına sıkı sıkıya sarılmış gibi görünüyor. Oyunun E3 fuarından bu yana yayınlanan görüntülerinin standart bir oyun severin sahip olamayacağı derece üstün niteliklere sahip PC’ler üzerinde kaydedildiği konusundaki eleştirilere oldukça sert bir çıkış gerçekleştiren stüdyo, söz konusu durumun mevcut olmadığı ve olamayacağı konusunda garanti verdi. Ultra donanımlara sahip PC’ler üzerinden kayıt yaparak haksız reklam ve popülerlik sağlayacak kadar düşük bir firma olmadıklarını belirten Sledgehammer Games, bu durumdan ağzı yanan pek çok stüdyoya da ciddi iğnelemelerde bulundu. Kullandıkları profesyonel sistemler ile birlikte gerek PC’ler gerekse konsollarda gerçeğe en yakın görüntü değerlerine ulaşılabileceklerini belirten yetkililer, Call of Duty Advanced Warfare’in takipçilerinin merak düzeyini de iyiden iyiye arttırmayı başardılar.



 



 





 



 


Blacklight Retribution’da Kısa Süreli Kahraman İndirimi Gerçekleştiriliyor

blacklight retribution



 



 



Sahip olduğu gelişmiş grafik yapısının yanı sıra oyuncularına daima farklı mücadele tecrübeleri sunması ve tüm bunları yaparken tamamı ile ücretsiz olarak kullanılabilmesi sayesinde kısa sürede popülerlik kazanmış ve bu niteliğini de geliştirmeye devam eden Blacklight Retribution, isteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilecek market alışverişlerinde de sık aralıklar ile gerçekleşen indirimle sayesinde kullanıcılarının takdirini kazanabilmekte. Bugünden başlayarak 22 Temmuz gecesine kadar geçerli olacak fırsat dahilinde Grendel – K. Mereau, Lazarus – B. Hinds, MARS – ARK M.A.R.S., Chronos – R. O’Conner, Lilith – S. Karalis, Artemis – M. Akimoto ve Viper – J. Vansaint kahramanlarına değişen oranlarda ZEN indirimleri ile ulaşabilecek Blacklight Retribution oyuncuları, mücadelelerindeki hayatta kalma şansını da üst düzey kahramanlar ile doruğa çıkarabilecekler. Blacklight Retribution’un bu tarz indirim fırsatlarından anında haberdar olmak ve en ekonomik fiyatlar ile ZEN ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için Durmaplay’i düzenli olarak takip ve tercih etmeye devam etmenizi öneririz. Durmaplay, Türkiye’nin lider oyun ve ieçrik sağlayıcısı olarak BR ihtiyaçlarınızda da sizlerin yanında.



 



 





 



 


Hearthstone'da Naxxramas'ın Lanetiyle Karşılaşmaya Hazır mısınız?

 



hearthstone



 



Daha önce sizlerle Hearthstone'a yeni eklenecek harita; Naxxramas haberlerini paylaşarak bu konuda bir takım bilgiler sunmaya çalışmıştık. Şimdi Naxxramas ile karşılaşma zamanı yaklaşıyor. Naxxramas'ın Laneti: Bir Hearthstone Macerası dünyaya kapılarını açmaya hazırlanıyor. Naxxramas'ın koridorlarındaki yaratıklar yuvalarını Hearthstone kahramanlarına karşı savunmaya hazırlanıyor. Eğer bir şekilde bu yaratıkları yenmeyi başarırsanız Hearthstone koleksiyonunuza ekleyebileceğiniz yeni kartlar kazanabilirsiniz! 



Naxxramas'ın Laneti Windows, Mac ve Ipad'ler için Avrupa bölgesinde 23 Temmuz Çarşamba günü Arachnid Quarter ile açılıyor. Naxxramas'ın Lanetinin bir ay sürecek başlangıç etkinliğinde Arachnid Quarter oynamak ücretsiz olacak.



Naxxramas'ın koridorlarına girmeye cesareti olanlar bir ay boyunca ücretsiz olarak cesaretlerini test edebilecekler!



 


World of Warcraft Warlords of Dreanor ile Oyuna Eklenen Karakterlerin Birbirinden Pek Çok Yönde Farklı Olmalarına Özek Gösterilecek

world of warcraft



 



 



Kasım ayıda onuncu yaşını geride bırakmaya hazırlanan World of Warcraft, devasa çok oyunculu online rol yapma oyunu sektörünün en köklü ve üst düzey yapımlarından birisi olarak nitelendirilmeye geride kalan uzun yıllardan sonra dahi başarıyla devam etmekte. Gelecek aylar içerisinde beşinci ek paketi olma özelliğini taşıyan Warlords of Dreanor'a sahip olacak WoW, bu eklenti ile içeriğe katılacak görüntü modellemeleri ve yeni karakterler ile de şimdiden kendisinden sıklıkla söz ettirmeyi başarmakta. Blizzard'ın patronu Mike Morhaime'in gerçekleştirdiği açıklamalarda World of Warcraft Warlords of Dreanor içerisindeki yeni karakterlerin birbirlerine oldukça benzedikleri konusunda pek çok eleştiri aldığını belirtmesi ve bu alanda yorumlara sırt çevirmeyerek paketin çıkışına kadar gerekli düzenleme ve değişiklikleri uygulayacaklarını vurgulaması, oyun sektörünün neredeyse tamamında Blizzard'a karşı duyulan saygı ve hayranlığı bir nebze daha arttırmış bulunmakta. World of Warcraft Warlords of Dreanor hakkındaki tüm yeni haberler ve dijital lisans kodlarına Durmaplay'den ulaşabilirsiniz.



 



 





 



 


22 Temmuz 2014 Salı

Tarkan

Tarkan yada tam ismi ile Tarkan Tevetoğlu 1972 yılında Batı Almanya’da bulunan Alzey kasabasında doğup büyüdü. 1986’da ailesi ile beraber Türkiye’ye dönüş ypaan Tarkan Türkiye’de müzik hayatına başlayarak okul ile beraber aynı zamanda müzik dersleri almaya başladı.


Müzik çalışmalarına çok önem veren Tarkan stüdyo çalışmaları ve bazı sahne performansları sonrası İstanbul Plak Şirketi sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak müzik kariyerine profesyonel olarak başladı ve ilk albüm çalışması için kolları sıvadı.


Yine Sensiz isimli albümündeki Kıl Oldum parçası ile meşhur olan ve klibi her yerde defalarca oynatılan Tarkan’ın bu albümünü A-acayipsin ve sonrasında da Ölürüm sana takip etti. Ölürüm sana albümündeki Şımarık şarkısı ile sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sükse uyandıran Tarkan 1998 yılında da Universal Music Group ile anlaşma yaptı. 2001 ‘de çıkan ve dördüncü albümü olan Karma’daki Hüp, Kuzu Kuzu, ve Verme gibi birçok şarkısı aynı anda patlayan Tarkan bir sonraki albümü Dudu ile beraber zirvenin vazgeçilmez ismi olmayı başardı. Müzikal projelerinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Tarkan, Türk basını tarafından Megastar, dünya basını tarafından Popun Prensi ve Boğazın Prensi olarak anılmaktadır.


Playstation 4 ve Xbox One Gibi Yeni Nesil Konsolların Yükselişi Sürerken, Geliştiricilerin PC’ye Olan İlgisi Halen Oldukça Büyük

ps4


 


 


Oyun konsollarının disk çalıştırıcı basit donanımlara sahip cihazlar olmaktan çıkarak genel çapta eğlence merkezi görevi üstlenen profesyonel ekipmanlara dönüşmeleri sonrasında lider oyun geliştiricilerinin de bu cihazlara yüksek oranda ilgi ve itina gösterdiği günümüzde, mobil cihazlar ve bilgisayarlar sektördeki liderliklerini sürdürüyor gibi görünüyorlar. GDC Europe 2014 etkinliği için özel olarak gerçekleştirilen bir anketvari araştırmada, amatör ve profesyonel oyun geliştiricilerinin yüzde altmışa yakınının PC için en az bir oyunu geliştirdikleri veya geliştirmekte oldukları görülebilmekte. Bu oran Playstation 4 için yüzde on sekiz civarında gezinirken, XBox One ise ancak yüzde on ikilik payı almakta. Yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesi ile birlikte PC ile genel konsollar arasındaki oyun geliştirme oranında yüzde yirmiye varan bir yakınlaşma meydana gelse de akıllı telefon ve tabletlere ek olarak PC’lerin halen çok daha geniş bir kitleye hitap etmeyi başarmaları neticesinde daha uzun yıllar bu alandaki liderlik değişmeyecek gibi görünüyor.


 


 


Tagged: Sanalsaray