22 Temmuz 2014 Salı

Tarkan

Tarkan yada tam ismi ile Tarkan Tevetoğlu 1972 yılında Batı Almanya’da bulunan Alzey kasabasında doğup büyüdü. 1986’da ailesi ile beraber Türkiye’ye dönüş ypaan Tarkan Türkiye’de müzik hayatına başlayarak okul ile beraber aynı zamanda müzik dersleri almaya başladı.


Müzik çalışmalarına çok önem veren Tarkan stüdyo çalışmaları ve bazı sahne performansları sonrası İstanbul Plak Şirketi sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak müzik kariyerine profesyonel olarak başladı ve ilk albüm çalışması için kolları sıvadı.


Yine Sensiz isimli albümündeki Kıl Oldum parçası ile meşhur olan ve klibi her yerde defalarca oynatılan Tarkan’ın bu albümünü A-acayipsin ve sonrasında da Ölürüm sana takip etti. Ölürüm sana albümündeki Şımarık şarkısı ile sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sükse uyandıran Tarkan 1998 yılında da Universal Music Group ile anlaşma yaptı. 2001 ‘de çıkan ve dördüncü albümü olan Karma’daki Hüp, Kuzu Kuzu, ve Verme gibi birçok şarkısı aynı anda patlayan Tarkan bir sonraki albümü Dudu ile beraber zirvenin vazgeçilmez ismi olmayı başardı. Müzikal projelerinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Tarkan, Türk basını tarafından Megastar, dünya basını tarafından Popun Prensi ve Boğazın Prensi olarak anılmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder