10 Temmuz 2014 Perşembe

Yurtdışında Türk Markaları

Yurtdışında Amerika ve Avrupa’da birçok ülke dahil olmak üzere artık Türk gıda ve tüketim ürünlerinin nerede ise tamamı görülmeye başladı. Eczacıbaşının vitra ve seramiklerinden, Eti’nin her türlü besin ürünlerine ve hatta Mavi Jeans markasına kadar neredeyse her türlü ürün yurtdışına artık rahatlıkla ulaştırılıyor.


Giyim ve büyük sanayi markalarının zaten tüm dünyada tutulması sayesinde bu konuda sıkıntı yaşanmasada geçtiğimiz yıllara kadar gıda ve besin ürünlerinde bir sıkıntı vardı. Artık bu sıkıntılarında aşılması ve ihracata birçok alanda kolaylık getirilebilmesi ile yurtdışında yaşayan Türklerin her tatil sonu bir bavul dolusu salçalar, bulgurlar ve benzeri ürünleri getirmesine pek gerek kalmadı.


Tabiki bütün bunların dışında Türk’ler olarak zengin bir besin portfyüne ve eşsiz bir damak tadına sahip olduğumuzdan ülkemizde ki gibi yapılan birçok yemek ve ızgara çeşidi ile tatlılar ise halen büyük özlem yaratmaya devam ediyor. Kolonya bile bulabileceğiniz Amerika’da Türk tatlılarının sıkıntısı ve gerçek anlamda bu işi pastane bazlı yapan olmaması nedeni ile de bir süre daha dondurulmuş tatlı ihracatlarını beklemek zorundalar gibi görünüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder