6 Temmuz 2014 Pazar

Plajlarda Telefonlara Dikkat!

Yaz mevsiminin gelmesi ile hafta sonlarımızı veya tatil günlerimizi sahillerde geçirmeye başladık. Tabiki plaj ve deniz planlarımızın olmazsa olmazlarından birisi şarj aletinide yanımızdan eksik etmediğimiz cep telefonlarımız.


Güneşlenirken müzik dinlenip, internete girip oyunlar oynanan akıllı telefonlarımız hernekadar suya girmediği sürece güvende gibi görünsede kılıfsız kullanılan her türlü telefon bir süre sonra içerisine kaçan kum parçacıkları yüzünden bazı işlevlerini kaybedebiliyor.


Özellikle kulaklı girişinden giren küçük kum parçaları bir süre sonra o alanı tıkamaya ve ses çıkışını tamamen engellemeye başlıyor. Ayrıca şarj girişininde kumlarla dolması bir süre sonra telefonun şarj edilmesi sırasında kesintilere ve şarj olmama durumlarına yol açabiliyor.


Aşırı sıcaklarında bir süre sonra telefonlarınızın devrelerine ve özellikle dokunmatik alanına zarar verdiğini unutmayınız. Çoğu telefonda uyarı sistemi olsada bu uyarılara kulak asılmadığı taktirde belkide uzun bir süre daha taksitini ödeyeceğiniz telefonlarınıza elveda diyebilirsiniz. Dolayısı ile tabiki sahil ve plajlara götürmekten vazgeçemeyeceğimiz telefonumuzun dış bağlantı noktalarını kapatan kılıflar kullanmak ve güneşte bırakmamak alınabilecek en güzel önlemler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder